خبرگزاری مهر، گروه دین و اندیشه_ حجت الاسلام سعید صلح میرزایی: پیام انقلاب اسلامی، اقصینقاط عالم را درنوردید و هم روحیّه به مسلمانان داد و هم به آزادیخواهان غیر مسلمان. طبیعی بود که بیداری اسلامی و انسانی برای مستکبران و استعمارگران، گران آید و از ابتدای شکلگیری این حرکت، با آن به مخالفت پرداختند.
رهبر انقلاب اسلامی از دوران ریاست جمهوری بر تقویت اقتصاد کشور تأکید کردهاند و از همه اختیارات خود برای تحقّق این امر، استفاده کردهاند.
معظّمٌله از سال ۱۳۸۶ با نگرش به صحنه تقابل جبهه انقلاب اسلامی با جبههی استکبار، با تأکید بیشتری به این امر پرداختند و با انتخاب خطّمشیهای اقتصادی و ابلاغ سیاستهای کلّی مرتبط با این موضوع و به ویژه سیاستهای کلّی اقتصاد مقاومتی، تلاش مسئولان و عموم ملّت را برای رسیدن به یک نقطهی آرامش و اقتدار اقتصادی طلب کردند.
در پیام نوروزی سال ۱۳۹۶ فرمودند:
« اقتصاد مقاومتی یک مجموعه است؛ این مجموعه اگر فقط در زیر نام اقتصاد مقاومتی مورد توجّه قرار بگیرد، ممکن است چندان منشأ اثر نباشد؛ من علاج را در این می بینم که این مجموعه را به نقاط مهم تقسیم کنیم و برای هر نقطهی کلیدی و مهمّی یک فصلی از زمان را قرار بدهیم، و از مسئولین و افراد شاخص و از آحاد مردم بخواهیم که همهی همّت خود را بر روی آن نقاط کلیدی متمرکز کنند؛ به نظر من علاج در این است که این نقطهی کلیدی را امسال درست شناسایی کنیم. به اعتقاد من این نقطه کلیدی عبارت است از تولید، تولید داخلی؛ و اشتغال و عمدتاً اشتغال جوانان؛ اینها آن نقاط کلیدی اصلی است. اگر ما توانستیم روی این دو نقطه متمرکز بشویم و کارها را بر این اساس برنامهریزی و دستهبندی بکنیم، تصوّر این است که کار بهمیزان زیادی جلو خواهد رفت و موفّقیّتهای چشمگیر و محسوسی پیش خواهد آمد... لذا من شعار امسال را «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» قرار میدهم؛ یعنی اقتصاد مقاومتی عنوان کلّی است، بعد تولید و اشتغال؛ این مجموع نقاطی است که بایستی همه بر روی آن متمرکز بشوند. مطالبهی من و مطالبهی مردم از مسئولین عزیز و محترم این است که بر روی این دو نقطه متمرکز بشوند و کارها را با برنامهریزی انجام بدهند و انشاءالله در پایان سال نتایج آن را بتوانند به مردم گزارش کنند.»
حال که به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم، لازم است که هم مسئولان محترم قوای سهگانه و هم دیگر نهادهای مسئول به گزارش بنشینند و از آنچه که تاکنون در راستای این هدف مهم، انجام دادهاند خبر دهند. از سویی دیگر هر ایرانی با هر شأن و مقامی باید در خود بنگرد که به عنوان شخصیّت حقیقی یا حقوقیاش چه میزان در راستای این هدف، موفّق بوده است و چه میزان کمکاری یا سهلانگاری داشته است.
البتّه برای آنکه انسان بتواند از رفتار خود، ارزیابی مناسبی داشته باشد و همچنین برای اینکه بتواند از مسئولان مطالبه کند باید شاخص و منشوری در اختیار داشته باشد. در این زمینه کتاب «شعار سال ۱۳۹۶» که توسّط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است می تواند کمک شایانی نماید.
این اثر با استفاده از بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی (دامعزّه) که خود راهنمای این راه هستند، تدوین شده است و شامل چهار بخش کلّی است. بخش اوّل کتاب به کلّیّات این بحث اختصاص دارد و در آن از اهداف انقلاب اسلامی، علل تقابل استکبار با جمهوری اسلامی و دلایل اهمّیّت مباحث اقتصادی در سالهای اخیر بحث شده است.
در بخش دوّم این کتاب به موضوع «اقتصاد مقاومتی» پرداخت شده است و با بیان ویژگیهای این طرح، الزامات و ظرفیّتهای کشور برای تحقّق این امر را برشمرده است. از اختصاصات این کتاب آن است که به الزامات مادّی و اقتصادی بسنده نکرده است بلکه به الزامات غیر مادّی نیز اشاره کرده است که معمولاً مغفول واقع میشود. فصل پایانی این بخش به مسئولیّتهای مختلف نهادها و اقشار و عموم مردم نظر دارد.
بخش سوّم کتاب تحت عنوان «تولید» تألیف شده است. در این بخش نیز با اشاره به چهار سرفصل مهمّ «ثمرات تقویت تولید ملّی»، «ظرفیّتهای کشور برای شکوفایی تولید ملّی»، «الزامات رونق تولید» و «مسئولیّتهای نهادها و اقشار و مردم» نکات خوب و کاربردی را به مخاطب خود ارائه میدهد.
بخش چهارم کتاب نیز به موضوع «اشتغال» اختصاص یافته است. در این بخش، فصلی را مختصّ به بحث اهمّیّت کار و ارزش کارگر مییابیم. فصل آخر این بخش نیز به الزامات و موانع و مسئولیّتها برای رونق دادن به اشتغال میپردازد.
امید است با عنایت الهی و وحدت عملی مردم و مسئولان و اقدامات جهادی ایشان، شاهد شکوفایی اقتصادی و از بین رفتنِ حربهی اقتصادی دشمن باشیم.
نظر شما