به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا پور یوسف جمعه شب در نشست خبری طرح ملی فرهنگ میزبانی ایرانی-اسلامی با رویکرد گردشگری و سلامت و معرفی سفیران اتیسم اظهار کرد: بیماری اتیسم جزء اختلالات عصبی و تکاملی است که به موازات رشد فیزیکی کودک، رشد سیستم عصبی آن صورت نمی گیرد. این بیماران مدت زیادی به عنوان بیماران روان پریش تلقی می شدند اما چند سالی است که در کشورمان به صورت جدی بر روی این بیماری کار می شود.
وی افزود: این بیماری تا یک سالگی قابل تشخیص نمی باشد و دوران طلایی تشخیص آن دو تا پنج سال بوده که زمینه را برای رفع بسیاری از مشکلات ناشی از این بیماری را فراهم می کند. اتیسم که به عنوان یک طیف تلقی می شود انواع خفیف و شدید را شامل می شود و اختلالات مختلفی نظیر اختلالات پیش حسی یا کم حسی، اختلال در توجه و تمرکز، اختلال در خواب را به همراه دارد.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد: اتیسم اختلالی است که در ۱۰ سال اخیر درصد های متعدی را برای آن قائل شده اند. خوشبختانه در کشور ما در بررسی که در سال ۹۵ انجام شد به نظر می آید این آمار کمتر از یک در ۱۰۰ نفر هستند اما باید توجه داشته باشیم که در ۱۰ سال گذشته این تعداد رو به افزایش است.
وی ادامه داد: خدماتی که به بیماران اتیسم داده می شود متفاوت است اما کافی نیست. همچنین این خدمات بسیار زمان بر که موجب خستگی خانواده ها و خستگی پزشکان می شود.
پوریوسف تاکید کرد: بنیاد خیریه اتیسم چند سالی است که مجوز فعالیت گرفته است و کار خود را با جدیت دنبال می کند، به همین جهت نیز مراکز متعدد توانبخشی بیماران اتیسم در استان ایجاد شده است و تا ۳۰۰ نفر روزانه ظرفیت پذیرش بیماران و کودکان اتیسم را دارند.
وی ادامه داد: همچنین یک مرکز شبانه روزی موقت برای این بیماران در استان ایجاد شده که هم اکنون ظرفیت پذیرش ۲۰ نفر را دارند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه مشهد را شهر فرشتگان اتیسم نام گذاری کرده اند ابراز کرد: مشهد در امر حمایت از بیماران اتیسم بسیار فعال بوده است و نمونه آن نیز معرفی استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد به عنوان سفیران اتیسم است.
نظر شما