۲۰ فروردین ۱۳۹۷، ۹:۵۸

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان:

«نظام ثابت هزینه کرد» علاج دغدغه‌های تولیدکنندگان است

 «نظام ثابت هزینه کرد» علاج دغدغه‌های تولیدکنندگان است

زنجان- رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان تأکید کرد: در برهه کنونی، «نظام ثابت هزینه کرد» علاج دغدغه‌های تولیدکنندگان است.

غلامحسین جمیلی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نام‌گذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «حمایت از کالای ایرانی»، افزود: نام‌گذاری سال از سوی مقام معظم رهبری بازهم یک موضوع اقتصادی است و متأثر از نام‌گذاری سال‌های قبل بوده؛ چراکه بحث حمایت از کالای داخلی را در سال‌های قبل هم داشتیم و دوباره تکرار شده است که این اهمیت موضوع و جایگاه مسائل اقتصادی در این مقطع زمانی از وضعیت کشور را نشان می‌دهد.

وی بابیان اینکه قطعاً حمایت از کالای ایرانی اصلی‌ترین و مهم‌ترین رکن فعلی همه جهت‌دهی‌ها در تصمیم، اجرا و پیگیری فرآیندهای مربوط به اداره امور کشور است، تصریح کرد: نام‌گذاری سال بسیار آگاهانه و هوشمندانه اتفاق افتاده و از کلمه حمایت استفاده‌شده است که مفهوم بسیار وسیعی دارد، بنابراین هم دستگاه‌های اجرایی باید از کالای ایرانی حمایت کنند و هم مردم باید این حمایت خود را داشته باشند. علاوه بر این، جامعه دانشگاهی نیز باید در این حمایت نقش‌آفرینی کند.

یکی از مدل‌های حمایت از کالای ایرانی برخورداری از حمایت مردم است

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان با یادآوری اینکه یکی از مدل‌های حمایت از کالای ایرانی این است که از حمایت مردم برخوردار باشد، ادامه داد: هرچند در برخی مواقع شنیده می‌شود که مردم به جهت عدم رضایت کافی از کیفیت محصولات تولید داخل کشور، از خرید و مصرف آن امتناع کرده و یا محدودیت‌هایی را برای مصرف این کالاها قائل می‌شوند. بااین‌وجود، در برخی از مواقع هم نشان دادیم که ایرانی‌ها تعصبات خود را ارجح بر هر موضوع دیگری می‌دانند و قطعاً در این زمینه هم ارجح به مصرف باکیفیت یک کالا خواهد شد.

جمیلی با تأکید بر اینکه هیچ‌کس منکر مصرف کالای باکیفیت نیست، افزود: آنچه در این زمینه حائز اهمیت است، بحث اولویت‌بندی و اهمیت بخشی به این موضوع است، بنابراین اگر امروز ضرورت مصرف کالای ایرانی را به‌عنوان یک موضوع بااهمیت ملی در نظر بگیریم قطعاً قدم نخست را درست برداشته‌ایم.

رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به اینکه اگر بگوییم کالای ایرانی امروز از کیفیت بالایی برخوردار نیست، این‌یک واقعیت است که باید بپذیریم، اظهار کرد: در برخی محصولاتمان از بی‌کیفیتی رنج می‌بریم، این در حالی است که کالای بی‌کیفیت ایرانی ناشی از عدم توانایی تولیدکننده ایرانی نبوده و مواردی چون فقدان تکنولوژی در تولید، مسائل فنی و مهندسی و ... در آن تأثیری نداشته، بلکه دلایل و اشکالات دیگری دارد که متأسفانه در حوزه اقتصادی کشور طی سال‌های گذشته این بی‌کیفیتی‌ها اتفاق افتاده است.

جمیلی افزود: طی چند سال گذشته به‌طور مداوم هزینه‌های سربار تولید غیرمستقیم افزایش پیداکرده است و ما هرسال افزایش نرخ دستمزد را در کشور داشته و افزایش نرخ حمل‌ونقل را به همراه افزایش قیمت حامل‌های انرِژی در کشور را تجربه کردیم، تورم ایجادشده در کشور طی سال‌های گذشته، این فرصت را برای ما ایجاد نکرده است که بتوانیم در یک نظام ثابت هزینه کرد، کالای خودمان را تولید کنیم که در این شرایط تولیدکننده باید کالا را باقیمت بالاتر و باکیفیتی که نسبت به قیمت کالا در سطح پایینی است تولید کند که قطعاً در یک بازار رقابتی امکان دستیابی، فروش و عرضه محصول وجود نخواهد داشت.

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان یادآور شد: برای جبران این حضور در عرصه رقابتی، تولیدکننده مجبور است از کیفیت کالا و از مواد اولیه محصول جبران کند و تولیدکننده به‌ناچار بخشی از هزینه‌های مرتبط با تولید خود را که ناشی از تصمیمات دولت، تورم حاکم بر فضای کشور، قیمت‌ها و نرخ‌ها است را از کیفیت کالای خود جبران کند. به همین خاطر ما در مسیر تولید کالاهای داخلی مدام بازار رقابتی را ازدست‌داده‌ایم و برای حفظ بازار، همواره از کیفیت کالا کم کرده‌ایم.

دولت از تصمیمات دستوری در همه حوزه‌ها پرهیز کند

جمیلی در خصوص راه‌حل برون‌رفت از این وضعیت نیز اظهار کرد: راه‌حل این مسئله آن است که دولت از تصمیمات دستوری در همه حوزه‌ها ازجمله تعیین نرخ دستمزد، افزایش نرخ تورم، تعیین دستوری تعرفه‌های تجاری و ... پرهیز کند؛ چراکه این‌ها جزو مواردی است که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد، لذا نه تنها این تصمیمات دستوری باید کنار گذاشته شود، بلکه باید به شفافیت بازار، تسهیل فضا و دستیابی همگان در یک فضای آزاد و رقابتی کمک شود.

وی خاطرنشان کرد: در یک مسیر این‌چنینی ما توفیقی برای تولید کالای باکیفیت نخواهیم داشت، مگر اینکه تولیدکننده اجازه داشته باشد، خود متناسب با آن چیزی که در کشور وجود دارد، مسیر و برنامه‌های تولیدات خود را پیاده‌سازی کند و دولت نیز باید صرفاً در بحث کنترل و حمایت‌های خود در این زمینه اهتمام بورزد.

جمیلی تاکید کرد: معتقدیم ما در بسیاری از محصولات به‌عنوان تولیدکننده و تأمین‌کننده باکیفیت در خیلی از کشورها بوده و بازار مصرف در کشورهای اروپایی داریم، این در حالی است که در خیلی از کشورها هم در حال از دست دادن بازارهای رقابتی هستیم.

کد خبر 4265419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha