۵ دی ۱۳۸۵، ۸:۵۲

از سوی شورای عالی اطلاع رسانی ؛

هم اندیشی صیانت از خط و زبان فارسی در محیط رایانه ای برگزار شد

هم اندیشی صیانت از خط و زبان فارسی در محیط رایانه ای برگزار شد

جلسه هم اندیشی با موضوع صیانت از خط و زبان فارسی در محیط رایانه ای ، از سوی شورای عالی اطلاع رسانی و با حضور جمعی ازکارشناسان مربوطه برگزار شد .

به گزارش خبرگزاری مهر ، دراین جلسه که با حضوررئیس حوزه هنری شهر تهران ، امیررضا خادم نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و دکتر شفیع پور استاد دانشگاه،  فرهمند، دانشجوی دکترای امنیت اطلاعات ، مغانیان متخصص فناوری اطلاعات و ارتباطات و ... برگزار شد ، چالش های مربوط به خط و زبان فارسی در محیط رایانه ای مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه مینایی با اشاره به برگزاری چنین جلسات هم اندیشی بیان داشت : با توجه به ماموریت های شورای عالی اطلاع رسانی مبنی بر تمرکزبر تولید محتوا قصد داریم محورهایی که به عنوان ابزار مهندسی فرهنگ مطرح است را در حوزه های مربوط به کار شورا با کارشناسان حوزه در میان بگذاریم.

وی ادامه داد: اولین حوزه مربوطه خط و زبان فارسی در محیط رایانه  و محتوای دیجیتالی در حال تولید است. این تولید به شکل گسترده ای در دانشگاه ها، روزنامه ها و وبلاگ ها مطرح می شود. این تولید در کنار انبوهی از کلماتی که باید به دنبال معادل فارسی آن باشیم، در حال ورود به زبان فارسی است.

معاون فنی شورای عالی اطلاع رسانی تصریح کرد: زبان شناسان ما از کسانی که در حوزه رایانه فعالیت می کنند، عقب هستند و همواره فعالان حوزه رایانه در ابعاد مختلف کاری نیازمند دستورالعمل ها از سوی زبان شناسان برای اعمال و اجرا هستند.

وی یاد آور شد: در این رابطه در سال گذشته 2 کارگاه پژوهشی درباره خط و زبان فارسی برگزار شد که عموم مقالات مطرح شده در آن کارگاه ها از طرف انتشارات سمت در حال انتشار است.

دکتر مینایی با اشاره به کارگروه خط و زبان فارسی گفت: این کارگروه با 8 شورای پژوهشی  در دوره جدید هرهفته تشکیل جلسه داده تا طرح کلی کاربری خط و زبان فارسی در محیط رایانه را بررسی کرده و اولویت های کاری را استخراج کنند.

دکتر مینایی  شوراهای پژوهشی مذبور را خطایاب فارسی، فونت فارسی، OCR ، ترجمه ماشینی، بازیابی گفتار فارسی، تبدیل متن به گفتار، پیکره متنی زبان فارسی و تعریف و اعمال مقررات زبان فارسی در پیام های کوتاه ذکر کرد که برخی فعال بوده و برخی در حال تشکیل است.

درادامه این جلسه دکتر شفیع پور با اشاره به اینکه در انتقال مفاهیم باید از 5 حس انسانی استفاده شود، تصریح کرد:  متاسفانه ما تنها از یکی از این حس ها، یعنی شنیدن استفاده می کنیم.هر زبانی برای پویایی باید تولید واژگان کند، پیش نیاز این موضوع نیز ایجاد زیرساخت تصویری است.

وی به لزوم داشتن نگاه آسیب شناسانه به زبان فارسی در محیط رایانه اشاره کرد و گفت: اکنون مشکلات شاید در حد آب قلیلی است که برای اضافه نشدن آن فکری کرد.

در ادامه مغانیان به موضوع رسالت زبان به عنوان پیوند دهنده ملت ها اشاره و بر این نکته تاکید کرد که با توجه به ناچیز بودن محتوای فارسی در اینترنت و ضعف نرم افزارهای کار با زبان فارسی اولین نیاز ما استانداردسازی برای خط فارسی در محیط رایانه ای است.

فرهمند نیز به طراحی سیستم عامل متناسب با زبان فارسی  و دیتا سنتر اشاره کرد.  امیرضا خادم نیز در این جلسه به پراکندگی موضوعات مطرح شده اشاره کرد که باید بررسی شود، هر کدام از موارد در کجا باید ساماندهی شود.

وی یاد آور شد: طبعا ما نیاز داریم ارتباطات به زبان فارسی را مستحکم تر کرده و برای ارتباط جهانی به زبان مشترکی برسیم.

کد خبر 426744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha