به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله عبدالکریم عابدینی روز چهارشنبه در دیدار محمدحسین کفراشی رئیس مرکز حراست وزارت آموزش و پرورش و مدیران استانی با بیان اینکه خداوند با جلوه مهر تجلی کرده است، اظهار کرد: باید همه بخشهای دین با یکدیگر دیده شوند و نگاه کردن به جلوه رحمانی خداوند نباید مانع از پرداختن به جلوههای دیگر الهی شود.
وی تصریح کرد: همان خدایی که با «بسم الله الرحمن الرحیم» جلوه رحمانی خود را به نمایش گذاشته است، میفرماید «أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» یعنی باید در مقابل کافران سرسخت باشید و با آنها با شدت برخورد کنید.
امام جمعه قزوین در ادامه با تأکید بر اینکه تمام اصلاحات ریشهای و اساسی جامعه به آموزش و پرورش مربوط میشود، خاطرنشان کرد: اگر در تمام بخشهای جامعه شاهد مدیران، صنعتگران و انسانهای توانمند و شایسته باشیم میباید از آموزش و پرورش قدردانی کنیم چنانچه اگر در حوزه تربیت نیروی انسانی آسیبی به کشور وارد شود، باید از آموزش و پرورش پاسخ بخواهیم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین یادآور شد: هر چه تلاشهای آموزش و پرورش ثمر بخشتر و تأثیرگذارتر باشد، جوانان در عرصههای بالاتر و در دانشگاه و محیطهای کاری تأثیرگذارتر خواهند بود و نتایج مطلوبتری حاصل خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود حساسیت در جذب نیروی انسانی را بسیار مهم دانست و عنوان کرد: جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش که بخش مهمی از رسالت حراست را تشکیل میدهد میباید با دقت و بر اساس معیارهای تعریف شده صورت بگیرد چرا اگر دقت نظر در این حوزه نباشد عوارضش غیر قابل جبران خواهد بود.
آیتالله عابدینی با بیان اینکه عوارض جذبهای سفارشی و بدون توجه به شایسته سالاری و معیارهای اساسی در آموزش و پرورش بسیار بالاتر از حوزههای دیگر است، تأکید کرد: آسیبهای جذب نیروهایی که متعلق به فضای آموزشی و تربیتی نیستند، سالها تداوم خواهد داشت و در قیامت وزر و وبال کسانی میشوند که در امر جذب چنین نیروهایی کوتاهی کردهاند.
امام جمعه قزوین در این خصوص ادامه داد: همانگونه که جذب نیروی انسانی بدون توجه به معیارها و شاخصهها باعث وزرو وبال کسانی میشود که آن نیروها را جذب کردهاند، جذب نیروهای شایسته و توانمند نیز عاقبت به خیری به همراه داشته و انسان را در پیشگاه خدا سربلند خواهد کرد.
وی «ایمان به خدا» و «روز رستاخیز» را دو شاخصه مهم در جذب نیروی انسانی معرفی کرد و افزود: یکی از بخشهایی که ضروری است کارکنان آن از این ویژگیها برخوردار باشند، آموزش و پرورش است چرا که این حوزه مسئولیت تربیت فرزندان جامعه را برعهده دارد و هر چه بر این اصول استوارتر باشند فرزندان صالحتری به جامعه معرفی خواهند شد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه برخورداری از «روحیه انقلابی» ویژگی دیگری است که میباید در جذبها مورد توجه قرار گیرد، ابراز کرد: امام خمینی (ره) بر این شاخصه تأکید بسیاری داشتند و میفرمودند کاری نکنید تا نااهلان در پستهای کلیدی و انقلابی قرار بگیرند چرا که آنها منشأ انحرافات هستند.
آیتالله عابدینی با بیان اینکه توجه به «صداقت» شاخصه دیگر در جذب نیروی انسانی است، اظهار کرد: صداقت در دین اصل بسیار مهم و کلیدی محسوب میشود و در منابع دینی تأکید شده است با صادقان همراه و هماهنگ شوید.
وی به اهمیت صداقت از نگاه امیرالمؤمنین (ع) اشاره کرد و یادآور شد: امام علی (ع) میفرمایند اگر میخواهید به هر هدفی برسید تنها با صداقت محقق میشود و اهدافی که با حیله و نیرنگ بدست میآیند دوام نخواهند داشت.
امام جمعه قزوین به ادامه این حدیث گهربار اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند هیچ چیز نگهدارندهتر از صداقت برای انسان نیست و هر کسی این را بفهمد و واکنش هستی را نسبت به حیله و نیرنگ بداند، هیچگاه سراغ آن نمیرود.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه امام علی (ع) کسانی که حیله و نیرنگ را زرنگی میدانند نفرین کردهاند، اظهار کرد: امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند ما در زمانهای زندگی میکنیم که بیشتر مردمش حیله و نیرنگ را زرنگی مینامند و به خاطر چنین اندیشهای آنها را ملامت کرده و به آنها گفته مرگتان باد.
وی تصریح کرد: در حیطههای کاری میباید سفارشهای ائمه اطهار (ع) را جدی بگیریم و اجازه ندهیم برخی برای مطامع دنیوی و دنیاپرستی از فرصتهای انقلابی سوء استفاده کنند و به جای خدمت به مردم، کشور و نظام، به آنها خیانت کنند. آیتالله عابدینی در اهمیت خودسازی هم به حدیثی از امام علی (ع) اشاره کرد و ابراز داشت: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند کسانی که میخواهند در حوزه تعلیم، تربیت و آموزش وارد شوند ابتدا خودسازی را باید از خودشان شروع کنند تا بتوانند به اصلاح جامعه بپردازند.
امام جمعه قزوین خطر جناحبازی و نفوذ قدرت طلبان و باندبازان را بسیار خطرناک و آسیبرسان دانست و خاطرنشان کرد: دنیاپرستان، قدرت طلبان و باندبازان به دین و آخرت مردم کاری ندارند و وجود چنین افرادی در فضاهای کاری از بین برنده شایسته سالاری است.
نظر شما