مهدی قائمیان در حاشیه سفر به قزوین برای بازدید از مناطق سن زده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: یکی از آفات مهم مزارع گندم و جو در کشور ما، آفت سن گندم است. این آفت مهاجر است و در فصل زمستان، مزارع را ترک کرده و برای زمستان گذرانی به مناطق کوهستانی و ارتفاعات پناه می برد و در اواخر زمستان و اوایل بهار، مجدداً به مزارع برگشته و شروع به تخم گذاری می کند.
وی افزود: سن ها در مراحل لاروی تا رسیدن به مرحله سن کامل، از قسمت های مختلف گیاه تغذیه می کنند و اگر جمعیت آنها زیاد باشد، گیاه زراعی را به طور کامل از بین می برند و بیشترین خسارت این حشره در مرحله شیری و خمیری شدن دانه های گندم است.
قائمیان تصریح کرد: محصول گندمی که حتی ۲ تا ۳ درصد سن زدگی داشته باشد، ارزش نانوایی نخواهد داشت و آرد و نان حاصله کیفیت بسیار پایینی خواهد داشت و باید تلاش کنیم این اتفاق رخ ندهد.
سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور افزود: هرچند چند سالی است با خشکسالی مواجهیم اما با همت همکاران عملیات مبارزه با سن در همه نقاط کشور بخوبی پیش می رود.
وی بیان کرد: برای نتیجه بخش بودن عملیات مبارزه با سن نیازمند مدیریت هستیم تا با همکاری خود کشاورزان بتوان به هدف رسید.
قائمیان تصریح کرد: در بازدیدی که از مناطق طارم قزوین داشتیم این آفت را بررسی کردیم و نگرانی نداریم.
وی اظهارداشت: مبارزه با این آفت مهم و خطرناک، حتماً باید با نظارت کارشناسان و در زمان مناسب انجام شود تا هم از استفاده بیش از حد سموم و خسارت به محیط زیست جلوگیری شود و هم کارایی و اثربخشی استفاده از سموم افزایش یابد.
سرپرست سازمان حفظ نباتات جهاد کشاورزی در خصوص کنترل میزان استفاده از سموم در زمینهای کشاورزی یادآورشد: استفاده از سموم مجاز در کشاورزی مهم است و ما نیز نظارت لازم را انجام می دهیم تا در کنار آموزش های تخصصی بتوانی این وضعیت را مدیریت و کنترل کرد.
وی بیان کرد: تمام وضعیت سموم توسط همکاران کنترل می شود و تلاش می کنیم تا نوع مصرف بر اساس دزهای پیشنهادی باشد اما در میزان مصرف مشکلی نیست هر چند تغییرات قیمت دلار کمی آسیب زده اما موضوع را مدیریت می کنیم.
در مبارزه با ملخ مشکلی نداریم
قائمیان در مورد مبارزه با آفت ملخ در مزارع هم گفت: در خصوص مبارزه با ملخ هیچ سطحی در کشور دچار آسیب نیست و همه همکاران جهاد کشاورزی از روز اول سال مشغول مبارزه هستند و از سنین اولیه آفت و خروج از تخم مبارزه آغاز شده است و قرنطینه دامی هم روال عادی خود را دارد.
وی در مورد اولویت برنامه های امسال اظهارداشت: اولویت سازمان حفظ نباتات در سال جاری راه اندازی سامانه سموم است سپس مراقبت و جلوگیری از خسارت وارده به کشاورزان و در کنار آن حفظ گیاهان داخلی کشور از اولویت است که تلاش می کنیم این امر محقق شود.
نظر شما