۵ دی ۱۳۸۵، ۱۳:۰۷

وزیر جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران:

تخم مرغ از امروز کیلویی 950 تومانی عرضه می‌شود / صادرات بی‌برنامه سیب‌زمینی عامل افزایش قیمت آن است

تخم مرغ از امروز کیلویی 950 تومانی عرضه می‌شود / صادرات بی‌برنامه سیب‌زمینی عامل افزایش قیمت آن است

وزیر جهادکشاورزی وعده داد که با تفاهم صورت گرفته میان شرکت پشتیبانی امور دام و اتحادیه تولیدکنندگان تخم مرغ، از امروز تخم مرغ در تمامی مراکز توزیع به قیمت هر کیلوگرم 950 تومان عرضه می‌شود..

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر جهادکشاورزی امروز در حاشیه نشست اتاق بازرگانی تهران در جمع خبرنگاران گفت: با تفام صورت گرفته با تولیدکنندگان تخم مرغ، شرکت پشتیبانی امور دام تخم مرغ را از واحدهای تولیدی 832 تومان خریداری کرده و در بازار 950 تومان توزیع خواهد کرد و این امر موجب تعادل بازار تخم مرغ خواهد شد.

اسکندری علت افزایش قیمت تخم مرغ را عدم برنامه‌ریزی دقیق تولیدکنندگان و روی آوردن کشورهای همسایه به تخم مرغ ایران به علت مشکلات پیش‌آمده در بازارهای صادراتی سنتی آنها عنوان کرد و افزود: اکنون تخم مرغ به اندازه نیاز کشور تولید می‌شود اما مشکلات کشورهای همسایه و قیمت بسیار بالا در این کشورها عامل صادرات شد و عرضه را در بازار داخلی کاهش داد.

وی افزود: اکنون با تفاهمی که دیروز برای دو سال منعقد شد، به تولیدکنندگان تخم مرغ، تضمین خرید داده‌ایم و همین امر موجب جلوگیری از نوسانات قیمت تخم مرغ طی دو سال آینده خواهد شد. بر اساس قرارداد امضا شده، کل تخم مرغ تولیدی کشور که روزانه 1700 تن است تحویل شرکت پشتیبانی امور دام می‌شود تا به قمیت هر کیلو 950 تومان به دست مصرف‌کننده برسد.

اسکندری همچنین با اشاره به جلسه هفته گذشته با مدیران بانک‌ها و اتحادیه مرغداران و اصناف مرتبط، گفت: در این جلسه مدیران بانک‌ها توافق کردند که مصوبه دولت برای استمهال دو ساله وام‌های مرغداران را اجرا کنند تا مشکلات آنها نیز حل شود؛ اسفندماه سال گذشته هیئت دولت استمهال دو ساله وام‌های مرغداران را تصویب کرده بود که تاکنون به جز بانک کشاورزی سایر بانک‌ها این مصوبه را اجرا نکردند که موجب اعتراض فعالان تولید مرغ شده بود.

وی درباره نامه 54 صاحب‌نظر مسائل به وزارت جهادکشاورزی درباره سیاست‌های نادرست این بخش گفت: این نامه کاملا سیاسی است و بعضی از امضاکنندگان آن نیروهای حذفی ما هستند. آنها ادعاهایی کرده‌اند که باید ثابت کنند و ما در پاسخ مشخص خواهیم کرد که امضاکنندگان این نامه سال‌ها در بخش کشاورزی بوده‌اند و مسئول بسیاری از خرابکاری‌ها در بخش کشاورزی هستند.

اسکندری ادامه داد:‌ قطعا بند بند مطالب نوشته شده در این نامه بی‌اساس است و مثلا در حالی که آنها ما را متهم کردند که در چارچوب سند چشم‌انداز و برنامه چهارم توسعه حرکت نمی‌کنیم، تمامی اقدامات صورت گرفته در راستای سند و برنامه را مثل امنیت غذایی و بهینه‌سازی آب را زیر سوال برده‌اند.

وی با بیان اینکه بعضی از امضاکنندگان این نامه خود از مسئولان بخش کشاورزی در سال‌های اخیر بوده‌اند، افزود: طرح‌هایی که بعضی از امضاکنندگان طی دوران مسئولیتشان ارائه داده‌اند الان آفت بخش کشاوزری شده است. بسیاری از این افراد سال‌ها به عنوان مشاور از بخش کشاورزی پول دریافت می‌کردند و در طرح‌هایی مثل توتک (تحقیق و توسعه کشور) پول گرفتند و اکنون باید بگویند نتیجه عملکردشان چه بوده است.

وزیر جهادکشاورزی در بحث انتقاد امضاکنندگان نامه مبنی بر این که به واردکننده حبوبات تبدیل شده‌ایم نیز گفت: آنها توجه نداشته‌اند که امسال صادرات حبوبات فراوانی داشته‌ایم و موازنه صادرات و واردات حبوبات نشان‌دهنده این است که به علت مقرون به صرفه‌تر بودن این وضعیت، نباید گفت که به واردکننده حبوبات تبدیل شدیم.

وی علت افزایش قیمت سیب‌زمینی را "صادرات بی‌برنامه" این محصول کشاورزی عنوان کرد و گفت: سال گذشته همین موقع قیمت ارزان سیب‌زمینی به تولیدکنندگان آسیب زد که به علت کشت بی‌برنامه بود و امسال نیز به علت صادرات بی‌برنامه قیمت آن بالا رفت.

اسکندری اضافه کرد: هم‌اکنون تولید سیب‌زمینی در کشور 4.4 میلیون تن است که معادل مصرف داخلی است اما روی آوردن کشورهای همسایه به سیب‌زمینی ایران موجب شد امسال بیش از 400 هزار تن سیب‌زمینی از کشور صادر شود که موجب افزایش قیمت سیب‌زمینی شد.

وی با بیان اینکه از امسال واردات سیب‌زمینی بذری نیز قطع شده است، گفت: برای کنترل بازار سیب‌زمینی و کاهش قیمت آن، مجوز واردات سیب‌زمینی داده شده است و با برداشت سیب‌زمینی منطقه جیرفت قیمت سیب‌زمینی به زودی متعادل می‌شود.

وی با اعلام اینکه تولید شکر ما به اندازه تقاضای داخلی نیست و به واردات نیاز داریم، گفت: تعرفه بالای شکر که به منظور حمایت از تولیدکنندگان وضع شده بود، موجب افزایش قیمت شکر شد و به همین دلیل تعرفه را صفر کردیم تا قیمت شکر متعادل شود.

اسکندری ادامه داد: طی سال جاری حدود 1.5 میلیون تن شکر وارد کشور شده است که از شکر تولید داخل ارزان‌تر است و موجب اعتراض تولیدکنندگان شده است، اما واحدهای تولیدی باید ظرفیت تولید خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنند، تا نیاز مداخلات مکرر دولت نباشد.

وی همچنین با بیان اینکه طی سال‌جاری به یک چاه غیرمجاز نیز اجایه حفاری نداده‌ایم، گفت: متاسفانه به اندازه چاه‌های مجاز در کشور چاه‌های غیرمجاز داریم.

کد خبر 426962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha