خبرگزاری مهر - گروه استانها: یکی از موضوعات بسیار مهم در تاریخ اسلام جریان مبعث است. مبعث پیامبر حرکتی نو در جامعه بشری به شمار می رود. حرکتی که میان انسان و خدا برقرار شده است.
زمانی که پیامبر خدا برای رسالت مبعوث شد فقط برای اعلام پیام خدا نبود بلکه مسئولیت اجرای پیام الهی را نیز برعهده داشتند. این مسئولیت ابعاد گسترده تری برای آخرین پیامبر نسبت به انبیای الهی دیگر داشت.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفت و گو با خبرنگار مهر در این باره تصریح کرد: پیامبر برای تمام جهان مسئولیت داشت. از زمان مبعوث شدن تا دامنه قیامت این بعثت و معارف آن باید تداوم داشته باشد و برای آن نژاد و زمام مطرح نیست.
سرمایه های الهی باید در جهت معارف بعثت قرار گیرد
حجت الاسلام محمد صادق یوسفی مقدم با بیان این که بعثت جریان بزرگ تاریخی در زندگی بشر است، عنوان کرد: از زمان بعثت تا به آینده باید با به دست گرفتن سرمایه ها در جهت معارف بعثت قدم برداریم.
وی با اشاره به ترسیم وظیفه پیامبر اسلام در قرآن کریم عنوان داشت: خداوند با فرستادن انسان کامل برای هدایت بشر، بر بشر منت می گذارد.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به وظایف پیامبر افزود: پیامبر باید آیات قرآن را بر مردم تلاوت کند و قوانین و آیین نامه زندگانی را بر انسان ها مطرح کند.
وی ادامه داد: بعد از تلاوت قرآن باید آن ها را به کار ببندیم و عملیاتی کنیم.
وی عنوان داشت: وظیفه اول رسول خدا ابلاغ تشریعات و قوانین الهی به جوامع بشری است و خداوند با عنوان یزکیهم در قرآن کریم از آن یاد می کند و آن را نیاز مهم بشر می داند.
وی با بیان این که اساس انسان به داشتن اخلاق نیکو و تزکیه است، ظهار کرد: انسان بیشتر از هر چیزی به تزکیه نیاز دارد، باید سعی کند خودش را اصلاح کند و صفات ناپسند را از خود دور کند.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم افزود: از جمله وظایف پیامبر بیان تشریعات خدا، تزکیه نفوس و تعلیم جامعه و ارتقای سطح علمی آن است.
وی در این خصوص ادامه داد: این سه، موضوعات اصلی در وظایف پیامبر و راهبردی ترین وظایف پیامبر برای جامعه و انسان سازی برای رشد و کمال انسان ها است.
بعثت پیامبر راس حرکت ملی انسان ها به سوی سعادت است
این قرآن پژوه تصریح کرد: بعثت پیامبر راس حرکت ملی انسان ها به سوی سعادت است. در هیچ مکتبی سعادت انسان تضمین شده نیست و انسان ها می توانند سعادت خود را در فلسفه بعثت دریافته و با عمل به دستورات آن سعادت خود را تضمین کنند.
وی با تاکید بر این که تضمین سعادت انسان در پرتو مکتب و بعثت پیامبر است، ادامه داد: بنابراین بعثت بسیار مهم است و شایسته است بیش از گذشته به بعثت توجه داشته و با فلسفه آن آشنا شویم.
حجت الاسلام یوسفی مقدم بیان کرد: اگر با فلسفه بعثت آشنا شده و به آن عمل کنیم، تار و پود و همه اندیشه های ما با معارف اسلامی عجین شده و سعادتمند خواهیم شد.
تمامی نظام جامعه باید در چارچوب بعثت باشد.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در ادامه سخنانش اظهار داشت: نظام فکری، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، قضایی و... باید در چارچوب فلسفه بعثت شکل بگیرد و در جهت تبیین تشریعات الهی، عمل و تزکیه نفوس و رشد و ارتقای علمی جامعه باشد.
نظر شما