به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از ستاد خبري يازدهمين دوره هفته كتاب معاون امور فرهنگي در جمع مديران كارخانجات و جمعي از ناشران گفت: شما نيز در حوزه صنعت، بسياري از تجارب و پيشرفت هاي خود را مديون كتاب هستيد. پس همگي به نوعي دين خاصي به اين مقوله داريم.
شعاعي ادامه داد: پس بايد پرسيد چرا اين صنعت كه در دوراني بسيار شكوفا بوده و كتابخانه هايي با آمار ميليوني در ايران وجود داشت روبه ضعف نهاد و در نشيب تمدن اسلامي استفاده هاي محدود و سنتي مي يابد.
وي ادامه داد: با پيروزي انقلاب تحول شگرفي در صنعت كتاب روي داد، بطوري كه سرانه كتاب در سال 56، 2/0 درصد براي هر نفر بوده ولي امروز همين آمار 5/2 كتاب به ازاي هر نفر است يعني معادل 1250 درصد رشد داشته است.
شعاعي گفت: امسال در كشور 40 هزار عنوان كتاب منتشر مي شود كه بخش بزرگي از آن به بخش صنعت مربوط مي شود و ما را وارد دنياي جديدي مي كند.
شعاعي در ادامه سخنان خود به اهداف مهم برنامه هاي گسترش كتابخواني اشاره كرد و گفت: توجه به بازار مصرف و به روز بودن محصولات و مفيد بودن آنها براي مخاطب هدف ما است و براي علمي شدن آن در بخش صنعت نيازمند همكاري مديران بخش صنعتي در كشور هستيم.
وي در ادامه به ارايه پيشنهادات خود پرداخت و گفت: مشاركت در تاليف و توليد كتاب راهي است براي سهيم شدن بخش صنعت در امور فرهنگي برگزاري مسابقات كتابخواني، هدايت مولفين متخصص براي ايجاد ژانر ادبي مخصوص در بخش صنعت برپايي نمايشگاههاي تخصصي و عمومي توجه به برقراري نظام اطلاع رساني ويژه براي جامعه صنعتي، تاسيس كتابفروشي و باشگاه كتابخواني از جمله كمكهايي است كه مديران بخش صنعتي مي توانند براي ترويج فرهنگ كتابخواني انجام دهد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه فعاليت در اين حوزه، نيازمند صبر و حوصله و آموختن است گفت: چاره انديشي مديران صنعتي و ارايه طرح هاي پژوهشي براي بهبود سرانه مطالعه در ميان خانواده صنعت كشور مي توان اين بازار عظيم را به سوي خريد كتاب حركت داد و از اين راه هم سطح سواد تخصصي فعالان اين حوزه را ارتقاء داد و هم فعاليت مناسبي براي پر كردن اوقات فراغت آنها مهيا كنيم.
نظر شما