به گزارش خبرنگار مهر، سید ابوالفضل رضوی عصر سه شنبه در نشست اقتصاد مقاومتی و توسعه مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد افزود: سقف وام های پرداختی تا شش ملیارد تومان در اختیارات استان و تا محدوده ۱۵ میلیارد تومان در حوزه اختیارات ملی است.
رضوی با اشاره به سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از تسهیلات اشتغال روستایی، تصریح کرد: سهم این استان از تسهیلات اشتغال روستایی ۳۰۶ میلیارد تومان است که می تواند بیشتر شود و یا در همین میزان بماند.
وی با تشریح این موضوع، افزود: ۷۰ درصد این اعتبار به استان ابلاغ شده و ۳۰ درصد آن در اختیار حوزه ملی است و در زمانی که استان ۷۰ درصد را جذب کرده باشد، تخصیص داده می شود و اگر این اعتبارات ۷۰ درصد جذب نشود، ۳۰ درصد باقیمانده به استان دیگری اختصاص خواهد یافت.
معاون مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: در راستای ایجاد رقابت در استان ۳۰ درصد این مبلغ را نگه خواهیم داشت و اگر در زمان مقرر که اواخر تیر ماه است با بانک های محور و صندوق کار آفرینی امید بسته نشود و این اعتبارات جذب نشود، ۳۰ درصد به استان دیگری تخصیص می یابد.
رضوی اظهار کرد: پس از جذب، اعتبارات باید در هشت شهرستان استان طبق فرمول جمعیت روستایی شهرستان و جمعیت بیکار آن شهرستان توزیع شود.
وی با بیان اینکه سهم بخش های مختلف از این منابع مشخص است، تصریح کرد: استاندار اختیار دارد که ۲۰ درصد سهم هر بخش را کم کرده و به بخش دیگری بدهد.
رضوی با تاکید بر تحقق اشتغال پایدار، گفت: وظیفه ما ایجاد اشتغال پایدار است و باید به آن توجه داشته باشیم.
معاون مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: در رسته های شغلی مشکلی وجود ندارد و رئسای دستگاه های متولی با همکاری استانداری و هماهنگی بخش ملی دستگاه نسبت به تسهیل در پرداخت تسهیلات به این رسته ها اقدام کنند.
وی از حذف ۸ میلیون رسته شغلی تا سال ۲۰۳۰ بر اساس مطالعات یک مؤسسه خبر داد و اظهار کرد: باید مطالعاتی انجام شود که اعتبارات در حوزه اشتغال زایی پایدار هزینه شود و تزریق مناسب و هدفمندی در حوزه اعتبارات انجام شود.
رضوی اظهار داشت: بانک ها باید به پروژه های دارای خروجی و کارشناسی شده با تحقق اشتغال پایدار تسهیلات دهند و کارشناسی توسط دستگاه ها انجام شود و کمیته فنی استان می تواند ظرف دو روز نسبت به مخالفت با پروژه اقدام کند.
وی افزود: ارائه وام با نرخ تک رقمی محدودیت برای توسعه روستایی و عشایری ندارد.
رضوی با اشاره به ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت های بالای گیاهان دارویی در این استان وجود دارد و گردشگری آن نیز در کشور کم نظیر است و پایداری و درآمد زایی گردشگری در دنیا از بسیاری از حوزه های دیگر بهتر است.
رضوی خاطرنشان کرد: محل اجرای پروژه ها باید روستاها و مناطق عشایری باشد و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر نیز تنها تسهیلات سرمایه گردش با بازپرداخت ۱۸ ماهه دریافت خواهند کرد.
معاون مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: بانک ها در بعضی از استان ها کم لطفی می کنند و باید به دوره مشارکت و تنفس که سه ساله و دوره بازگشت تسهیلات نیز که شش ساله است، توجه شود.
وی افزود: وثایق این تسهیلات سند ملکی یا مسکونی روستایی در خود روستا، سفته، ضمانت نامه های صندوق صادر کننده ضمانت و محل اجرای طرح خواهد بود.
رضوی گفت: کمیته فنی استان باید مرتب تشکیل جلسه داده و بررسی و نظارت صحیحی در موارد مختلف پروژه انجام شود.
رضوی اظهار داشت: بانک ها حداکثر ۱۰ روز برای اعلام پذیرفته شدن یا نشدن طرح اقدام کرده و در صورت پذیرش، متقاضی ظرف یکماه باید ضمانت نامه را ارائه دهد.
وی افزود: ارائه ممهور تاریخ اعلام بانک به متقاضی برای تامین وثیقه ضروری است.
رضوی گفت: اشتغال موضوعی سیاسی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است و نباید از یک زاویه به آن نگاه کرد.
وی افزود: ما باید مردم را به سمت بی نیاز شدن حرکت دهیم و آموزش مهمترین و اولین رکن در این بخش است.
رضوی با اشاره به عنوان های فقر، گفت: یک نوع فقیر دارای مشکلات جسمی و عدم توانایی است که باید حمایت دولتی شود و گروهی دیگر فقر دارای درآمد کم هستند و باید هدفگذاری اصولی برای رشد آنها انجام شود و نوعی دیگر فقیر، دارای جسم سالم و ذهن سالم که دنبال میز اداری هستند که باید به آنها جهت داده و استارت آپ ها در استان ها فعال شود.
وی وجود ۷ واسطه از تولید تا مصرف را یک آسیب دانست و گفت: سود این افراد بیشتر از تولید کننده است و فعال سازی استارت آپ ها در استان ضروری است.
معاون مناطق محروم ریاست جمهوری با تاکید بر حمایت کالای داخلی، بر کاهش هزینه های تولید در بخش های روستایی و عشایری و تحقق محصول با کیفیت با آموزش صحیح تاکید کرد.
نظر شما