به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا رشیدی نژاد پیش از ظهر شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت اظهار داشت: رسالت دانشگاه علوم پزشکی کرمان تامین سلامت جامعه است و برای اینکه رسالت خودش را به خوبی انجام دهد حوزه های مختلفی را در داخل خود تشکیل داده است.
رشیدی نژاد با اشاره به اینکه شعار هفته سلامت در سال جاری «سلامت برای همه» نام گذاری شده است، بیان کرد: وظیفه ما این است که دسترسی آسان مردم به پوشش همگانی را فراهم کنیم و این امر به مکان، تجهیزات، نیروی انسانی و تخصصی بر می گردد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه تامین و توزیع نیروی انسانی یکی از وظایف اصلی دانشگاه علوم پرشکی است، گفت: گفته می شود اگر ما به طور کامل وظایف خود را انجام دهیم بیش از ۲۵ درصد نمیتوانیم در سلامت جامعه نقش داشته باشیم.
وی زیرساختهای کرمان نسبت به سایر استانهای دیگر کمتر است، افزود: در سه الی چهار سال اخیر روند رشد زیرساخت های در استان کرمان کندتر بوده است.
رشیدی نژاد ضریب شاخص تخت بستری استان کرمان نسبت به متوسط کشور را خیلی پایین تر دانست و گفت: ضریب شاخص تخت بستری متوسط کشوری به ازای هر هزار نفر ۵۶/۱ و در استان کرمان ۱/۱ است. در برخی از استانها این شاخص دو تا چهار است و در مناطق جنوب استان کرمان این ضریب به ۶/۰ می رسد.
رشیدی نژاد عنوان کرد: بیماران سرطانی سه نوع درمان دارند که شامل جراحی، رادیوتراپی و هموتراپی یا همان شیمی درمانی است که در بخش شیمی درمانی و جراحی از لحاظ نیروی متخصص و تکنیک در استان کمبود نداریم و با مشکلی در این زمینه ها مواجه نیستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در زمینه رادیوتراپی با مشکل مواجه هستیم، افزود: در سند توسعه ۱۰ ساله دانشگاه سه مرکز رادیوتراپی در شهر کرمان در نظر گرفته شده است که یکی از این مراکز از ۲۰ و اندی سال پیش در مرکز درمانی شفا وجود داشته و یک مرکز در بیمارستان افضلی پور و یک مرکز هم توسط بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: مرکز رادیوتراپی بیمارستان افضلی پور در دهه فجر سال گذشته از لحاظ ساختمانی و تجهیزاتی افتتاح شده و تنها منتظر مجوز سازمان انرژی هسته ای هستیم که تا چند روز آینده این مرکز کار خود را شروع خواهد کرد.
رشیدی نژاد بیان کرد: به دلیل اینکه زیرساخت های فیزیکی در بیمارستان افضلی پور فراهم است یک یا دو دستگاه رادیوتراپی دیگر به آن اضافه خواهد شد و مرکز رادیوتراپی بیمارستان شفا هم در حال نوسازی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ابراز داشت: عملیات کلنگ زنی احداث ساختمان جدید بیمارستان شفا در اردیبهشتماه سال جاری زده خواهد شد.
رشیدینژاد با اشاره به اینکه بیمارستان افضلی پور به لحاظ فیزیکی و زیرساختی در مقابل زلزلهها مقاوم است، بیان کرد: بعضی از بیمارستان های ما ۵۰ الی ۶۰ سال قدمت دارند و غیر مقاوم هستند که یکی از آنها بیمارستان باهنر است، اما ساختمان جدید بیمارستان شهید باهنر تا پایان نیمه اول سال جاری افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: در ایام نوروز در سطح استان کرمان حدود چهار هزار عمل جراحی انجام شده که ۵۰ درصد این عمل ها اورژانسی و ۵۰ درصد غیر اورژانسی بودند.
رشیدی نژاد بیان کرد: نشاط اجتماعی در استان کرمان پایین است و متولی نشاط اجتماعی در استان دانشگاه علوم پزشکی نیست.
وی تصریح کرد: سه شهرستان به عنون پایلوت سلامت روانی در کشور انتخاب شدند که که از استان کرمان شهرستان بردسیر به عنوان پایلوت سلامت روانی انتخاب شده است که ۲۵۶ خانوار در این شهر ستان از خدمات این طرح به صورت رایگان استفاده میکنند.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی با همکاری با دادگستری چند طرح در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی در حال اجرا دارد و چند رو قبل هم تفاهم نامه ای با فرماندهی انتظامی استان امضاء شد.
رشیدی نژاد بیان کرد: براساس آمارهای اعلامی حدود ۳۱۰ هزار نفر اتباع افغانستان در استان حضور دارند یعنی ۱۰ درصد جمعیت استان کرمان را افغانستانی ها تشکیل می دهند.
وی از ارائه خدمات درمانی به این افراد خبر داد و افزود: فقط ۱۶ هزار نفر از اتباع افغانستان که در کرمان حضور دارند تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
رشیدی نژاد گفت: به ازای هر پنج هزار و ۵۰۰ نفر به یک باب داروخانه نیاز داریم و جمعیت کرمان شش هزار و ۶۵۰ نفر است که ۱۱۸ باب داروخانه وجود دارد.
وی گفت: ۱۰ درصد داروخانه های کرمان شبانه روزی هستند لذا در حال حاضر به سه باب داروخانه در شهر کرمان نیاز داریم که متقاضی برای تاسیس داروخانه وجود ندارد.
نظر شما