به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی دامپزشکی خراسان جنوبی، محمد اصغرزاده اظهار کرد: طی سال گذشته در ۱۱ شهرستان از مجموع بیش از ۷۲۵ هزار قطعه جوجه ریزی در واحدهای پرورش مقدار یک هزار و ۱۶۰ تن گوشت بدون آنتی بیوتیک تحت نظارت های بهداشتی و شرعی دامپزشکی تولید شده است.
وی بیان کرد: شهرستان های طبس و بیرجند به ترتیب با ۲۶۵ هزار و ۱۶۰ هزار قطعه مرغ، بیشترین جوجه ریزی را در استان داشته اند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه هر مرغداری در سال می تواند سه مرحله جوجه ریزی کند و هر مرحله ۵۰ روز طول میکشد، افزود: بقیه زمان ها در مرغداری صرف قرنطینه، ضدعفونی کردن و بهداشتی کردن محیط میشود.
اصغرزاده اظهار کرد: طی هر دوره از واحدهای پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک چندین مرحله نمونه گیری و آزمایش انجام می شود.
وی همچنین با اشاره به انتقال و جابجایی عوامل بیماریزا از طریق کود دام و طیور گفت: حمل و نقل کود باید طبق ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای انجام شود و با توجه به اینکه برخی از عوامل بیماریزا از طریق ادرار و مدفوع دام و طیور دفع می شوند، این بیماری ها به سهولت از طریق کود تولیدی از یک منطقه به مکان دیگر منتقل می شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان این که تمام محموله های دام و طیور و فرآورده های مرتبط با آن ها تحت نظارت دامپزشکی قرار دارند، اظهار داشت: جابجایی و انتقال محموله های مذکور باید طبق ضوابط و دستورالعمل های بهداشتی دامپزشکی و با مجوز حمل و نقل توسط خودروهای کددار انجام شود.
اصغرزاده به برخورد جدی با متخلفان حمل و نقل دام اشاره و بیان کرد: در سال گذشته تعداد ۱۱ هزار و ۹۹۰ قطعه طیور و ۳ هزار و ۳۷۸ راس دام طی ۱۲۷ محموله غیرمجاز توقیف به مراجع قضایی معرفی شدند.
نظر شما