سیده حمیده زرآبادی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر در خصوص حوادث مربوط به نحوه برخورد ماموران در امر به معروف و نهی از منکر اظهارداشت: به نظر می رسد با گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی باید در برخی روشهای خود تجدید نظر کنیم تا به نتیجه برسیم.
وی افزود: هنوز در کل یک مشکلی بزرگ داریم و بپذیریم این شیوه های برخورد ایراد دارد و جوابگو نیست و این نوع برخوردها و نحوه امر به معروف و نهی از منکر تغییر کند در غیر این صورت همچنان باید منتظر پیامدهای منفی آن باشیم.
زرآبادی تصریح کرد: این که برخی می خواهند همه مسایل را امنیتی کرده و آن را توجیه کنند منطقی نیست بلکه باید دانست مسائل اخلاقی با امور امنیتی حل نمی شود و در ۴۰ سال گذشته این روش موفق نبوده و در شاخص های اخلاقی نزول داشتیم که نشان می دهد در سیاست گذاری ها اشتباه کردیم و این روش نیازمند اصلاح و بازنگری است.
وی در پاسخ به این سوال که نمایندگان با این موضوع چگونه برخورد کرده اند اظهارداشت: در مجلس هم سوال و هم تذکر داشتیم و از رئیس جمهور خواسته ایم که این موضوع را بررسی کند و اعتقاد داریم این برخورد ناقض حقوق شهروندی است و حتی با مجرم اینگونه برخورد نمی کنند اینجا که جرمی مرتکب نشده بود و نباید اینگونه برخورد می شد.
زراّبادی شائبه سیاسی بودن برخی برخوردهای تند فیزیکی را رد نکرد و گفت: بخشی از این رفتارها شاید سیاسی باشد که در این صورت دولت باید موضع گیری و از اختیارات خود استفاده کند.
نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: متاسفانه در همه مسایل نگاه سیاسی داریم ودر شرایطی که برخی همه مسائل را امنیتی می کنند دیگر کسی جرات ورود پیدا نمی کند.
وی در خصوص موضع گیری مجلس در خصوص منکری که در مجلس از سوی یک نماینده ایجاد شد گفت: البته در ساختار مجلس هم اشکال داریم وبا این نماینده نمی توان برخورد مناسبی داشت هر چند برای بررسی رفتارهای خارج از شان نمایندگان، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان را داریم اما آنجا هم خلاء احساس می شود زیرا باید کسی شکایت کند تا بررسی شود و بیشترین کاری که می شود این است که اخطار کتبی و شفاهی می دهند که نه کافی و نه بازدارنده است.
زرآبادی تصریح کرد: باید این نوع تنبیه هم اصلاح شود و یک نماینده که این رفتار خارج از شان را دارد مثلا تا مدتی نتواند صحبت کنند و از نظر سخنرانی صوتی و تصویری ممنوع شود اما هنوز خلاء قانونی داریم و این هیئت جایگاه قوی ندارد تا بتواند مجازات و یا برخورد بازدارنده داشته باشد.
وی اضافه کرد:این نوع رفتارهای متناقض درجامعه مشکل ساز می شود و مردم را به نظام و مجلس بی اعتماد می کند اما در نهایت پیشنهاد می شود در شرایطی که جامعه آبستن حوادث است همه ما مراقب نوع رفتارهای خود باشیم و با استفاده از روشهای اخلاق مدارانه تر به سمت بهبود شرایط برویم نه این که مشکلات را بیشتر کنیم.
مجلس پیگیر اصلاح روشها باشد
وی در خصوص پشگام شدن مجل برای اصلاح روشهای برخورد با منکرات گفت: برای ارایه الگوهای مناسب مجلس باید پیشگام باشد و چون مجلس مشورتی است باید اکثریت بپذیرند که روشی تغییر کند اما با وجود همه اینها اکثریت مجلس هنوز به این نتیجه نرسیده اند که برخی سیاست ها لازم است تغییر کند.
زرآبادی تصریح کرد: باید اکثریت بپذیرند در اداره برخی امور نیازمند تغییراتی هستیم اما هنوز برای تغییر نیازمند قانون نصف به علاوه یک هستیم که فعلا مقدور نیست ولی موضوع از سوی نمایندگان زن مورد توجه قرار گرفته و در دستور کار است تا به صورت طرحی آن را ارائه کنیم تا ابعاد نظارتی بازدارنده داشته باشد.
نظر شما