به گزارش خبرنگار مهر، حسین محبوبی، ظهر شنبه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان گلستان، اظهار کرد: ۵۳ درصد جمعیت گلستان شهرنشین بوده و رتبه ۳۰ را در این زمینه در کشور داریم.
وی ادامه داد: تراکم شهری ما هم ۹۱.۴ است که نشان میدهد که در فضای کم جمعیت زیادی داریم.
۲۷۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی
مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان گفت: سه هزار و ۵۶۱ هکتار وسعت بافت تاریخی گرگان است که ۴۶۵ هکتار بافت فرسوده مصوب، ۱۵۲ هکتار بافت تاریخی مصوب و ۲۷۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی داریم.
وی اضافه کرد: بافت فرسوده و غیررسمی ۶۴ درصد مساحت بافت شهری گرگان را تشکیل و ۳۵ درصد جمعیت شهری یعنی بیش از ۱۱۰ هزار نفر در آن زندگی میکنند.
مهاجرپذیری گلستان
مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان با بیان این که بافت تاریخی در دو شهر گرگان و گمیشان وجود دارد، گفت: بافتهای پراکندهای در میخچه گران، قلعه حسن، اوزینه و غیره داریم که در بخشهایی مشغول به انجام فعالیت هستیم.
محبوبی گلستان را مهاجر پذیر خواند و گفت: این امر باعث ایجاد حاشیه نشینی شده است.
وی افزود: از سال ۷۲ تا ۸۵ گلستان رتبه پنجم مهاجرپذیری را در کشور داشت که این رتبه در سالهای ۸۵ تا ۹۵ به ۱۲ کشور رسیده است که نشان از کاهش مهاجرپذیری در سالهای اخیر دارد.
محبوبی با بیان این که گلستان رتبه ۲۲ توسعه یافتگی کشور را دارد، تصریح کرد: موارد اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی، اجتماعی و غیره در این شاخص اثرگذار است.
وی افزود: متوسط درآمد خانوادهها در گلستان نسبت به میانگین کشور پایین است.
محبوبی تأکید کرد: در سال ۸۴، طرح آفتاب گرگان در مساحت ۵.۲ هکتار انجام شد و ۲۶۰ هکتار تملک صورت گرفت.
نظر شما