به گزارش خبرنگار مهر، علی نکویی فرد عصر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهارداشت: طبق آخرین پایش که در اول اردیبهشت سال جاری در منطقه آق گنبد انجام شد شوری دریاچه۳۴۸گرم درلیتر و تعداد ۳۸.۸ عدد در لیتر سیست ۳.۱۰ جلبک پایش و هیچ آرتمیای بالغ وجوان یافت نشد.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از انقراض آرتمیا بانک سیست آرتمیا اورمیانا راه اندازی می شود افزود: راه اندازی بانک ژن که از تعهدات مرکز تحقیقات آرتمیاست در صورت تامین اعتبار طی نیمه نخست سال جاری در دستور کار قرار می گیرد.
نکویی با بیان اینکه آرتمیا تنها موجود زنده دریاچه ارومیه به شمار می رود که در شوری حداکثر ۲۲۰ گرم در لیتر می تواند زیست کند اضافه کرد: به دلیل افزایش دما و کاهش بارندگی به ۳۴۸ گرم بر لیتر رسیده است و امکان حیات برای این گونه جانوری وجود ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور از پرورش آرتمیا در استخرهای عایق بندی شده ارومیه برای اولین بار در دنیا خبر داد و افزود: در اوایل دهه ۱۳۸۰ از محل مجوزهای صادره برای بهره برداری از پنج درصد دریاچه ارومیه، سالانه پنج هزار تن آرتمیای زنده و یک هزار تن سیست مرطوب آرتمیا برداشت می شد.
وی با اشاره به تولید سالانه نزدیک به ۱۰۰ کیلوگرم سیست آرتمیا در کشور اضافه کرد: سال گذشته ۲۰ تن آرتمیا از مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در آذربایجان غربی و ۱۸۰ تن نیز در تنها مرکز بخش خصوصی واقع در کرمان برداشت شده است.
نکویی فرد با اعلام اینکه در سال گذشته ۲۰تن آرتمیا و۱۰تن سیست توسط بخش خصوصی دراستان تولید شده است گفت: قیمت هر کیلوگرم آرتمیای زنده یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال و منجمد آن را ۴۵۰ هزار ریال است که در صورت بسته بندی مناسب، قیمت هر کیلوگرم از آرتمیای زنده در بازار به چهار میلیون ریال می رسد.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون استخر با ۱۵هکتار در دشت فسندوز میاندوآب زیر پرورش آرتمیا قراردارد خاطرنشان کرد: در این استخر نزدیک به پنج تن زیر توده آرتمیا در هر هکتار تولید می کند.
نکویی فرد با عنوان اینکه مجوز احداث ۱۰ هکتار استخر خاکی در بستر دریاچه ارومیه برای پرورش آرتمیا صادر شده است ادامه داد: مرکز تحقیقات آرتمیای کشور نیز یکی از ۱۱ مرکز وابسته به موسسه تحقیقات علوم شیلات در کشور است که در سال ۱۳۸۴ شمسی با هدف پایش ذخایر آرتمیای دریاچه ارومیه راه اندازی شد.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور افزود: آرتمیا اورمیانا یکی از هفت گونه آرتمیای شناخته شده در جهان است و در حالت طبیعی ۵۲ درصد پروتئین و چهار درصد چربی دارد که میتوان میزان چربی آن را در پرورش مصنوعی و غذادهی دستی به میزان ۱۴ درصد افزایش داد.
نظر شما