به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام نجف لک زایی در دومین هم اندیشی بازخوانی اندیشه های امام خامنه ای در حوزه صلح و عدالت به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی گفت: مطالعات صلح را به عنوان یک گرایش علمی را باید مورد توجه قرار داد همچنین باید مطالعه بین رشته علوم اسلامی مورد توجه قرار گیرد در این عرصه منابع قوی از متون قرآن داریم که باید با ادبیات روز مطرح شود؛ مطالعه بین رشته ای نیازمند است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تاکید کردند که باید رشته عدالت پژوهشی تاسیس شود تا در قالب یک رشته علمی الزام هایی صورت بگیرد و ابعاد فلسفی، کلامی، فقهی و اخلاقی، قرآنی و تفسیر، حدیثی و سیره معصومان آن مورد مطالعه قرار گیرد.
لک زایی در ادامه افزود : باید جایگاه صلح در روابط بین الملل و علوم انسانی مورد توجه قرار گیرد همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تاکید دارند که به جایگاه علمی این مباحث توجه ویژه ای صورت بگیرد.
وی با تاکید این نکته که صلح عادلانه به لحاظ فلسفی ریشه در امنیت دارد و شامل امنیت متعادله و متعالیه در دنیا و آخرت می شود. امروز جهان بیش از هر زمان دیگری نیاز به صلح عادلانه دارد که در این رابطه نیازمند یک گفتمان جدید و بعد در سطح بین المللی صورت بگیرد.صلح عادلانه بر پایه ارزش های الهی و معنوی است که بدون سلطه و ملاک های غیر دینی صورت می گیرد و بر اساس منافع دنیوی و اخروی بشریت است.صلح غیر عادلانه از جنگ برتر است و با این امر ظلم را نهادینه کند.
حجت الاسلام لک زایی در ادامه گفت : صلح باید بر مبنای عدالت و با معرفت به کرامت انسان و به دور از مباحث قدرتمندانه باشد. بین صلح و عدالت رهبری عدالت از صلح بالاتر است که صلحی که عادلانه نباشد صلح نیست. صلح به طور مطلق یک ارزش نیست و نیازمند عادلانه بودن است.
لک زایی در پایان بر این نکته تاکید نمود که مطالعات صلح را باید به عنوان یک گرایش علمی مورد توجه قرار داد ومطالعه بین رشته علوم اسلامی مورد توجه قرار گیرد در این عرصه منابع قوی از متون قرآن داریم که باید با ادبیات روز مطرح شود .
نظر شما