۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۰۷

سخنگوی نمایشگاه کتاب در پاسخ به مهر اعلام کرد؛

۳ بند جدید در آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب تهران

۳ بند جدید در آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب تهران

سخنگوی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از اضافه شدن سه بند جدید به آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات ناشران بعد از استعلامی که از طرف دفتر حقوقی وزارت ارشاد صورت گرفته است، خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست خبری سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ظهر امروز (پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه) با حضور همایون امیرزاده سخنگوی این نمایشگاه و رئیس هیأت رسیدگی به تخلفات نمایشگاه در محل ستاد خبری و امور رسانه‌ای این رویداد در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

سخنگوی نمایشگاه کتاب با ارائه آماری از نمایشگاه سی و یکم گفت: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران مجموعاً ۴۵۶ هزار و ۵۳۲ عنوان در دو بخش داخلی و خارجی عرضه شده است که از این تعداد ۳۰۱ هزار و ۴۳۲ عنوان، کتاب‌های ناشران داخلی است. همچنین مجموع ناشرانی که در نمایشگاه ثبت‌نام کردند در بخش داخلی ۲۵۷۸ مورد بوده که با توجه به اینکه ۴۰۵ مورد به صورت نمایندگی از ناشران دیگر بوده است، در مجموع ۱۷۱۵ غرفه در این بخش برپا شده است.

به گفته امیرزاده، ۲۱۹ ناشر دولتی در سی و یکمین دوره این رویداد شرکت کرده‌اند.

وی سپس با اشاره به حضور انبوه مردم در روز نخست نمایشگاه کتاب، سه رویکرد تکمیل حلقه واسپاری امور نمایشگاه به بخش خصوصی، توجه به تقارن نمایشگاه با ۴۰سالگی انقلاب اسلامی و تقویت ابعاد بین‌المللی را از جمله رویکردهای مهم در این دوره برشمرد.

امیرزاده با اشاره به جابجایی مکانی نمایشگاه کتاب و بازگشت مجدد آن به مصلی در سال جاری، به افزایش فضاهای نمایشگاهی با توجه به تکمیل رواق‌های مصلی پرداخت و گفت: این مسئله موجب شد که تعداد بیشتری از ناشران در فضاهای مسقف، مستقر شوند.

سخنگوی سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در مورد سیاست‌های نظارتی و حمایتی در این دوره از نمایشگاه کتاب، به اقداماتی که در این زمینه انجام شده است، پرداخت و افزود: در حوزه‌های مدیریتی، بخش‌های بیشتری از نمایشگاه از جمله در زمینه برنامه‌ریزی و سیاستگذاری، به صنف واگذار شده است. به عنوان مثال در کمیته مربوط به آئین‌نامه‌ها، سه عضو از تشکل‌های صنفی در کمیته مربوطه حضور دارند. در کمیته مالی و قراردادها نیز شاهد حضور مؤثرتر تشکل‌های صنفی هستیم.

به گفته مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این وزارتخانه عزم خود را جزم کرده تا امور نمایشگاه بیش از پیش به حوزه صنف نشر واگذار شود و تأکید کرد: هیچ جایی از نمایشگاه نیست که در کنار متولیان حاکمیتی یا دولتی نمایشگاه، نمایندگان تشکل‌های صنفی هم حضور نداشته باشند.

وی با اشاره به اصلاح برخی آئین‌نامه‌ها در حوزه‌های نظارتی با نگاه به نظارت درون صنفی تصریح کرد: در حوزه‌های حمایتی هم ما سعی کردیم با مشارکت وزارت آموزش و پرورش، جمعیت بازدیدکننده را به سمت گروه‌های سنی پایین‌تر سوق دهیم که در این راستا با ساماندهی اردوهای یک یا چند روزه دانش‌آموزی، امکان حضور حدود ۸۰ هزار دانش‌آموز در نمایشگاه فراهم شده است. همچنین امسال مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار خرید کتاب برای تجهیز کتابخانه‌های مدارس تهران اختصاص یافته است.

امیرزاده گفت: از امروز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت ماه) کمیته حمایت و خرید کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در نمایشگاه مستقر شده و مقرر است تا سقف یک میلیارد تومان خرید حمایتی از ناشران انجام شود.

سخنگوی سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: این خریدها تنها از ناشران بخش خصوصی انجام می‌شود و نحوه آن به این ترتیب است که از غرفه‌هایی که مساحت آنها تا ۴۰ متر است، تا سقف ۷۰ درصد از مبلغ اجاره‌بها، غرفه‌های ۴۰ تا ۸۰ متر، تا سقف ۵۰ درصد مبلغ اجاره‌بها و غرفه‌های ۸۰ متر به بالا، تا سقف ۳۰ درصد مبلغ اجاره بها، کتاب از آنها خریداری می‌شود.

وی افزود: آثاری هم که خریداری می‌شوند، کتاب‌های کاربردی و متناسب با سیاست‌های ابلاغی کمیته خرید و حمایت از کتاب وزارت ارشاد است. همچنین حتی‌الامکان سعی می‌شود که کتاب‌های چاپ اول ناشران، از آنها خریداری شود.

امیرزاده، مقصد غالب کتاب‌های خریداری شده توسط هیأت خرید کتاب وزارت ارشاد را، روستاهای دوستدار کتاب کشور، گروه‌ها و انجمن‌های مروج کتابخوانی، ۳۰۰۰ باشگاه کتابخوانی کشور و همچنین پایتخت کتاب ایران اعلام کرد.

سخنگوی سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران درباره معضل به وجود آمده در گردش کار بخش ناشران خارجی نمایشگاه کتاب با توجه به نوسانات بازار ارز در ماه‌های گذشته گفت: قیمت رسمی اعلام شده دلار توسط دولت ۴۲۰۰ تومان است، اما این نرخ زمانی اعلام شد که برخی از ناشرانی که قصد شرکت در نمایشگاه کتاب را داشتند، خریدهای خود را با قیمت‌های بالاتر دلار، از ناشران خارجی انجام دادند. بدیهی است ارائه این آثار با دلار ۴۲۰۰ تومان امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به اینکه این مشکل باید به گونه‌ای حل می‌شد که نه تنها موزعان کتاب‌های خارجی که حتی خریداران این کتاب‌ها هم متضرر نمی‌شدند، افزود: ما امروز جلسه خوبی با فعالان بخش بین‌الملل با حضور مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تشکیل دادیم و مقرر شد تمامی کتاب‌های خارجی انتشاریافته در سال‌های اخیر که در نمایشگاه امسال عرضه شده‌اند، با حداقل تخفیف ۱۵ درصد عرضه شوند؛ این موضوع از امروز به غرفه‌داران این بخش‌ها اعلام شد. همچنین کتاب‌هایی که چاپ قبل از ۲۰۱۶ هستند، ممکن است با تخفیف‌های حتی بیشتر از این ارائه شوند.

امیرزاده پیش‌بینی کرد که با اجرای مصوبه امروز، نرخ دلار برای کتاب‌های ارائه شده در بخش ناشران خارجی به حدود ۴۴۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان برسد.

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران ضمن بیان اینکه گزارش‌های مربوط به تخلفات ناشران به هیأت رسیدگی به تخلفات ناشران در نمایشگاه کتاب واصل شده، اما هنوز این هیأت ورودی برای برخورد با این تخلفات نداشته است و در حال بررسی گزارش‌ها است، در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در مورد بندهای جدیدی که به آئین‌نامه اجرایی هیأت رسیدگی به تخلفات ناشران اضافه شده است، گفت: بعد از استعلامی که از طرف دفتر حقوقی وزارت ارشاد صورت گرفت، موارد جدیدی به بندهای آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات ناشران اضافه شد.

وی اضافه کرد: بر این اساس دریافت و هزینه کردن بن‌کارت‌های الکترونیکی کتاب به صورت تجمیعی در صورتی که مجموع اعتبار آنها بیش از پنج میلیون ریال باشد، توسط غرفه‌داران تخلف محسوب می‌شود. بدیهی است این بن‌کارت‌ها به حوزه یارانه‌های دانشجویی مربوط می‌شود و ارتباطی با بن‌کارت‌های مشارکتی و سازمان‌ها ندارد.

امیرزاده تصریح کرد: همچنین بر اساس یکی دیگر از بندهای اضافه شده به آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات ناشران، غرفه‌داران می‌بایست برای تمامی فروش‌های بیش از پنج میلیون ریال که مبلغ آن با بن‌کارت پرداخت می‌شود، فاکتور صادر کنند.

سخنگوی سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران همچنین گفت: در یک مورد دیگر از بندهای اضافه شده به آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات ناشران، هزینه کردن بن‌کارت‌های کتاب در غرفه‌هایی که مستقیم یا غیرمستقیم به نهادها و سازمان‌های دولتی و یا نهادهایی که از بخش عمومی بودجه دریافت می‌کنند، مربوط هستند، تخلف است. به عنوان مثال سازمان‌های مختلف ممکن است مؤسسه نشر داشته باشند و در نمایشگاه کتاب هم شرکت کرده باشند. چنانچه این سازمان‌ها که بن حمایتی خود را از وزارت ارشاد دریافت کرده‌اند، خریدشان را از غرفه‌های خودشان انجام دهند، با این عنوان که می‌خواهند کتابخانه‌های سازمانشان را تجهیز کنند، این موضوع مصداق بارز تخلف و درواقع نوعی پولشویی است.

وی در پاسخ به پیگیری خبرنگار مهر در مورد چگونگی رصد موارد جدید تخلفات توسط هیأت رسیدگی به تخلفات نمایشگاه و نحوه برخورد با این تخلفات هم افزود: خوشبختانه تمامی بن‌کارت‌های الکترونیک به‌نام (اعم از افراد حقیقی و حقوقی) صادر شده است و در سامانه رصد ما هم تمامی این بن‌کارت‌ها و مشخصات دارنده‌ آنها و با کدهایی ثبت هستند. درواقع ما نام و مبلغ اعتبار تخصیص‌یافته به دارنده هر بن‌کارت‌ را می‌دانیم و چنانچه از طریق آن بن‌کارت، تخلفات پیش‌گفته روی دهد، سامانه رصد ما از طریق آلارم این موضوع را به ما اطلاع می‌دهد.

امیرزاده در مورد حمایت از ناشران برگزیده سال ۹۶ اظهار کرد: خوشبختانه ناشران برگزیده بخش خصوصی، کمترین حمایت را از وزارت ارشاد دریافت می‌کنند و ما از اینکه این ناشران با ناشران غیرخصوصی در حال یک رقابت جدی هستند، به خود می‌بالیم.

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: در عین حال وزارت ارشاد با شناساندن ناشران به مخاطبان عام، آنها را زیر چتر حمایت‌های معنوی خود قرار می‌دهد.

کد خبر 4287002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha