۱۱ دی ۱۳۸۵، ۸:۳۵

مظلومیت ائمه اطهار (س) در ادبیات کودک و نوجوان ؛ در حاشیه کتاب سال "سلام بچه ها و پوپک "

مظلومیت ائمه اطهار (س) در ادبیات کودک و نوجوان ؛ در حاشیه کتاب سال "سلام بچه ها و پوپک "

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب : دهمین دوره انتخاب کتاب سال نشریات سلام بچه ها و پوپک ، وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در آستانه برگزاری است .

بر اساس اعلام یکی از مسئولان مربوطه ، هیچ تالیف مناسبی در خصوص پیامبر اعظم (ص) درسال 1384 درحیطه ادبیات کودکان و نوجوانان که ویژگی خاصی برای برگزیده شدن داشته باشد وجود نداشته است .

علاوه بر این ، بنا بر اعلام وی ، مصطفی رحماندوست ، هوشنگ مرادی کرمانی ، جواد محقق ، اسدالله شعبانی ، شکوه قاسم نیا ، ناصر کشاورز و ... به عنوان افرادی مشخص و ثابت در حیطه ادبیات کودک و نوجوان ، در مراسم اهدای جوایز حضور خواهند یافت ، ضمن اینکه از بین همین اسامی تعدادی نیز به عنوان برگزیده معرفی و تقدیر خواهند شد .

اقدام دو نشریه سلام بچه ها و پوپک که بیش از یک دهه از انتشارشان در شهر مقدس قم می گذرد و به ترتیب ، گروه سنی نوجوان و کودک را مخاطب قرار داده اند ، در انتخاب کتاب سال کودک و نوجوان تا امروز موثر و در عین حال ، ارزنده بوده است ، چرا که نفس برگزاری چنین جشنواره ای ، در کنار همه مزیت های فرهنگی و تربیتی خود ، تلنگری به مسئولان فرهنگی کشور است که مدتهاست این حیطه مهم و در عین حال تاثیرگذار را به حال خود وانهاده اند و صرفا بسنده شده است به اینکه کتابی به واسطه رابطه های خاص ، به کتابخانه ای در مونیخ یا مرکزی فرهنگی در کشورهای اروپایی یا همجوار راه پیدا کند و چند روزی در رسانه های کشور بازتاب داشته باشد و یا شعری و داستانی با بازنویسی مخدوش یا ترجمه ای نارسا راه به بازار کتاب پیدا کند .

از سویی دیگر باید امکانات مجموعه ای که چنین برنامه ای را به صورت سراسری تدارک می بیند ، نیز در نظر گرفته شود . عبدالله حسن زاده آملی فرزند عالم بزرگوار روزگارمان آیت الله حسن زاده آملی به عنوان متولی و مبتکر این حرکت فرهنگی ، همه ساله در عین برخورداری از امکانات اندک مادی ، اصراربر برگزاری این جشنواره داشته ، تا امروز که شاهد دهمین گام آن هستیم .   

طبیعی است که در صورت توجه بیشتر دفتر تبلیغات اسلامی "حوزه علمیه قم " به عنوان یکی از ارکان مسلم علمی و فرهنگسازجامعه  به این جشنواره و مدد رسانی علمی و مادی سایر نهادهای فرهنگی و هنری کشور ، ضمن ارتقای سطح کیفی درداوری این جشنواره ، تاثیرگذاری چنین حرکتی با وجهه ای کشوری بیشتر می شود و برگزارکنندگان می توانند مصمم تر از گذشته گام بردارند ، زیرا حیطه ادبیات کودک و نوجوان نیز مانند سایر بخش های فرهنگ و هنر ، قطعا از ده سال قبل تا امروز دستخوش تحولات و تغییراتی بوده است ، پس انتخاب آثار و چهره های برتر با هدف جریانسازی در این حیطه نیز نیازمند توان علمی بیشترو افزایش اعتبار مادی جایزه هاست .

نکته پایانی در مورد دهمین انتخاب ، بخش مغفول آثار مکتوب با موضوع پیامبر اعظم(ص) است که در وهله اول شنونده را به لحاظ راه اندازی چنین بخشی مشعوف می سازد ، اما هنگامی که مقام مسئول جشنواره از نبود کتابی شایسته در این زمینه سخن می راند ، به مظلومیت ادبیات دینی و مذهبی در حیطه کودک و نوجوان افزوده می گردد چرا که داوران و برگزارکنندگان محترم پیش ازاعلان عمومی در این زمینه می توانستند به مرور کارشناسی آثارمکتوب سال 1384 بپردازند و در صورت دستیابی به این نتیجه - که ظاهرا دردقیقه نود جشنواره به آن رسیده اند - این بخش را به سال آینده موکول می کردند ، تا هم تذکری مشفقانه به جامعه ادبی و فرهنگی و نهادهای مسئول باشد و هم ابزاری تشویقی برای مولفان و شاعران کودک و نوجوان . هرچند در لابلای آثارمنتشره سال 84 ویژه کودک و نوجوان ، به آثاری نیز بر می خوریم که با موضوعات معنوی و معصومین (س) تولید و انتشار یافته اند و می توانستند خود را در دایره انتخاب داوران جای بدهند اما از دید داوران به دور مانده است . 

کد خبر 428737

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha