به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه العرب، انتخابات پارلمانی پیش رو در عراق برای رهبران جریان های سیاسی کُرد عراقی که در حال حاضر با چالش های عمده سیاسی دست و پنجه نرم می کنند، چندان سرنوشت ساز نیست.
اما این انتخابات به صورت ویژه برای «برهم صالح» از رهبران پیشین جدا شده از حزب اتحادیه مهنی کردستان و رهبر ائتلاف «دموکراسی و عدالت» از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند پلی غیر مستقیم برای ریاست او بر اقلیم کردستان عراق یا دروازه ای برای انتخاب او برای یکی از پست های اجرایی در دولت مرکزی عراق بعد از انتخابات باشد.
بر اساس این گزارش انتخابات پارلمانی پیش رو می تواند فرصتی استثنایی برای برهم صالح باشد تا از کمای سیاسی خارج شده و نقش تأثیرگذاری در آینده اقلیم کردستان عراق بازی کند و با بازگشت به صحنه سیاسی بعد از غیبتی ۵ ساله، صالح تلاش خواهد کرد تا با حزب جدیدش بر همه کرسی های حزب اتحادیه میهنی کردستان در انتخابات پارلمان اقلیم کردستان هم رقابت کند.
در انتخابات پارلمانی هم احزاب کردی ۶۰ کرسی از ۳۲۹ کرسی را در اختیار دارند که بر اساس نظرسنجی ها احتمالا نزدیک به کرسی به حزب بارزانی تعلق خواهد گرفت و احزاب اتحادیه میهنی کردستان، جنبش گوران (التغییر) و برهم صالح هر کدام دستکم ۱۰ کرسی را از آن خود خواهند کرد.
برهم صالح بر محبوبیتی که در دوران حضورش در کنار «جلال طالبانی» به دست آورده بود تکیه کرده است و برخی جریان های کُردی او را به عنوان جانشین «مام جلال» معرفی می کنند.
به گفته ناظران سیاسی موفقیت برهم صالح می تواند تعادل قدرت سیاسی در اقلیم کردستان را تغییر دهد و می تواند تهدیدی برای نفوذ بارزانی در اربیل و دهوک باشد به همین دلیل کنسولگری کشورهای مهمی در عراق توجه ویژه ای به تحولات سیاسی مربوط به برهم صالح دارند.
بر اساس این گزارش او تلاش خواهد کرد تا ریاست اقلیم کردستان را که تا پیش از کناره گیری بارزانی در قبضه حزب دموکرات کردستان بوده است به دست بگیرد و اگر این اتفاق هم صورت نگیرد با توجه به نزدیکی برهم صالح به «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق، صالح می تواند یکی از پست های مهم مربوط به کُردهای عراق را در دولت مرکزی این کشور برعهده بگیرد.
نظر شما