به گزارش خبرگزاری مهر برخی از این نکات را چنین می توان تقسیم بندی یا ارزیابی کرد :
- ایجاد و القای فضایی کاملا "شیعی" در مراسم رسمی اعدام صدام، حضور گزینشی افراد در محل اعدام صدام و از جمله سردادن شعارهایی در مورد شهید صدر و اشاره به شهادت رساندن وی توسط صدام، صلواتهای مکرر حاضران و دشنام دادن به صدام توسط این افراد که به نظر وابسته به جریان مقتدی صدر می آمدند و نمایش امضای حکم اعدام صدام توسط نوری المالکی نخست وزیر شیعه عراق به عنوان بخشی از فیلم رسمی اعدام صدام.
- جلال طالبانی رئیس جمهور کرد عراق بارها تاکید کرده بود که حکم اعدام صدام را امضاء نخواهد کرد و به نظر می رسد کردها در هماهنگی یا همراهی عمدی یا غیر عمد با آمریکاییها، خود را از معادله اعدام دیکتاتور بغداد کنار کشیده اند تا دو گروه "شیعه" و "سنی" عراق در این صحنه باقی بمانند و احیانا با یکدیگر دچار فرسایش و درگیری شوند.
- جالب است که حکم اعدام صدام هم به اتهام کشتار "شیعیان دجیل" صادر شد و بررسی اتهامات دیکتاتور سابق بغداد با مسئله شیعیان شروع شد در صورتی که رسیدگی به پرونده صدام (به عنوان یک پرونده کلان ملی در عراق) می توانست صورت و ظاهری بسیار "ملی تر" به خود گرفته و چنین به نظر نرسد که صدام صرفا بخاطر صدماتش به جامعه شیعی عراق، مجازات شد.
- نسبت دادن فحاشی صدام به ایرانیان در لحظاتی قبل از اعدام و توصیه برای اتحاد اعراب در مقابل فارسها و آمریکاییها از نکاتی بود که شبکه های خبری عربی (به طور خاص العربیه) آن را با لحنی خاص مخابره و منتشر کردند.
- علیرغم درخواست خانواده صدام برای "دفن موقت" جنازه صدام در یمن یا اردن و علیرغم اعلام قبلی آمریکاییها مبنی بر دفن جسد صدام در "محلی نامعلوم" (به منظور جلوگیری از ایجاد کانون جدید تشنج) تنها یک روز بعد ، جنازه صدام در روستای عوجه تکریت به رئیس قبیله صدام داده شد و در کنار فرزندانش -عدی و قصی- دفن شد و بلافاصله تصاویر عزاداری و اقامه نماز در محل دفن صدام (با شیوه اهل سنت) بر روی خروجی خبرگزاری های دنیا رفت.
آمریکایی ها ها به عنوان صحنه گردان اصلی اعدام صدام سعی کرده اند از اعدام صدام حداکثر استفاده علیه ایران-به عنوان یک نیروی تاثیرگذار و دارای قدرت معنوی در عراق- را انجام دهند و هرچه بیشتر احساسات عربی-سنی را علیه ایران بشورانند |
- پخش تعدادی فیلم و تصاویر غیررسمی از صحنه اعدام که با گوشی های موبایل فیلمبرداری شده بود، نشان می داد که برگزارکنندگان مراسم اعدام یا کنترلی بر صحنه و حضار نداشته اند یا از عمدا چنین اجازه ای به حضار داده اند تا از صحنه اعدام فیلم بگیرند و بعد فیلمها را پخش کنند. - این صحنه چینی های خاص و معنادار در مراسم اعدام صدام را نباید از تلاش مرموز برخی جریانات برای گشودن "یک جبهه عربی علیه ایران" در ماههای اخیر و به منظور ایجاد یک انزوای سیاسی برای جمهوری اسلامی تفکیک کرد . در واقع ، به نظر می رسد از کنار گذاشتن این پازلهای پراکنده در اعدام صدام، می توان به این نتیجه کلی رسید که آمریکاییها به عنوان صحنه گردان اصلی اعدام صدام سعی کرده اند از اعدام صدام حداکثر استفاده علیه ایران - به عنوان یک نیروی تاثیرگذار و دارای قدرت معنوی در عراق - را انجام دهند و هرچه بیشتر احساسات عربی- سنی را علیه ایران بشورانند.
- طبیعی است که خوشحال ترین مردم دنیا از اعدام دیکتاتور سفاک عراق، مردم ایران هستند که بیشترین صدمه و لطمات را از تجاوزات و جنگ آفرینی های صدام دیده اند. بروز این شادی طبیعی در ایران، طبق پیش بینی آمریکایی ها کاملا می تواند با بزرگ نمایی رسانه ای به یک محور تبلیغی عربی علیه ایران تبدیل شود.
- شکی وجود ندارد صدام حسین با وجود جنایات بسیار، به عنوان شخصیت کاریزماتیک و یک رهبر "عربی- سنی" مورد حمایت و علاقه طیف هایی از جامعه عراق و حتی دنیای عرب است، لذا اعدام صدام در شرایط حاضر اگر شعله جنگهای فرقه ای و تفرقه افکن در عراق را شدیدتر کند باید گفت که آمریکاییها در طراحی سناریوی مورد نظر خود موفق شده اند.
نظر شما