دکتر علیرضا سرکاکی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دارای سه مرکز تحقیقات دارای موافقت اصولی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. مرکز تحقیقات تالاسمی و همگلوپاتی، مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری و مرکز تحقیقات فیزیولوژی از جمله مراکز تحقیقاتی دانشگاه هستند. همچنین دو مرکز توسعه تحقیقات بالینی در دو بیمارستان امام (ره) و گلستان اهواز راه اندازی شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: علاوه بر این مراکز، با توجه به حجم محققین دانشگاه، افزایش سالانه تعداد دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی و تأسیس مراکز تحقیقاتی جدید مورد نیاز استان، ایجاد پژوهشکده می تواند به تمرکز بخش های ستادی و پشتیبانی و فعالیت های تحقیقاتی دانشگاه کمک کند.
وی اضافه کرد: فضایی که برای احداث پژوهشکده در نظر گرفته شده است در چند سال آینده می تواند نیازهای تحقیقاتی دانشگاه را برطرف کند و خوشبختانه استاندار و نمایندگان استان خوزستان و مسئولان دانشگاه نیز موافقت خود را در این خصوص اعلام کرده اند.
سرکاکی تجهیز کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه را ضروری خواند و گفت: تجهیز این مراکز هزینه زیادی را می طلبد که امیدواریم هیئت دولت توجه ویژه ای به این مراکز مبذول دارد.
وی افزود: توسعه بخش IT دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز جوابگوی حجم دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیست و باید به طور جدی زیر ساخت های آن تقویت شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: محققین دانشگاه در مقابل تحقیقاتی که انجام می دهند باید حق الزحمه ای دریافت کنند که متاسفانه دانشگاه در این زمینه با کمبودهایی در بخش بودجه مواجه است که امیدواریم با قول هایی که وزارت بهداشت برای رفع کمبود بودجه در این بخش داده است بتوان بخشی از هزینه های مربوط به محققان را جبران کرد.
سرکاکی اظهار داشت: وضعیت پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به مانند دیگر دانشگاه های علوم پزشکی که مسئولیت بخش سلامت جامعه را بر عهده دارد، در بخش های تحقیقات علوم پایه، کاربردی و بالینی در راستای سلامت جامعه قرار دارد.
وی یاد آور شد: در این دانشگاه سه گروه اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی علوم پایه، پیراپزشکی و بهداشت، بالینی مشغول به تحقیق هستند. فعالیت تحقیقاتی علوم پایه بیشتر بر جنبه های بنیادین و گسترش تولید علم تمرکز دارد و بخش پیراپزشکی نیز بیشتر تحقیقات مرتبط با صنایع و سازمان های غیر دانشگاهی استان را به انجام می رسانند. همچنین گروه تحقیقات بالینی نیز فعالیت های گسترده ای در زمینه ارتقاء بهداشت، سلامت و درمان جامعه منطقه خوزستان انجام داده است.
نظر شما