۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۵۶

نویسنده کتاب دانشگاه ایرانی در سپهر بین‌المللی مطرح کرد:

راهبردهایی برای رویارویی با تحولات حاصل از جهانی شدن آموزش عالی

راهبردهایی برای رویارویی با تحولات حاصل از جهانی شدن آموزش عالی

تلاش دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی برای اتخاذ منطقی‌ترین سیاست‌ها و راهبردها در رویارویی با تحولات حاصل از جهانی شدن آموزش عالی در کتاب دانشگاه ایرانی در سپهر بین المللی بررسی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «دانشگاه ایرانی در سپهر بین المللی» تالیف محمد حسینی مقدم از سوی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منتشر شده است.

کتاب «دانشگاه ایرانی در سپهر بین‌المللی، بین‌المللی شدن آموزش عالی و آینده دانشگاه در ایران» اثر محمدحسینی مقدم عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم است، این کتاب در مدار و فضای بین‌الملل، یکی از مهم‌ترین پیشران‌های تاثیرگذار بر آینده دانشگاه در ایران است. این پیشران ناظر بر تلاش دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی برای اتخاذ منطقی‌ترین سیاست‌ها و راهبردها در رویارویی با تحولات حاصل از جهانی شدن آموزش عالی است.

محمد حسینی مقدم درباره رویکردهای این کتاب به خبرنگار مهر گفت: این کتاب با رویکردی آینده پژوهانه وضعیت دانشگاه را تحت تاثیر فضای بین‌المللی شدن بررسی می‌کند. در این کتاب این موضوع بررسی می‌شود که بین‌المللی شدن آموزش عالی چه تاثیری روی آینده دانشگاه می‌گذارد. نکته مهم دیگرش این کتاب این  است که شاید اولین اثری است که با رویکرد آینده پژوهی در جامعه علمی منتشر ایران می‌شود.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به مزیت اصلی کتاب «دانشگاه ایرانی در سپهر بین المللی» افزود: نکته سوم هم که از مزیت های خوب این کتاب می‌تواند محسوب شود، تجربه زیستی نویسنده است که به عنوان دانشجو و مسئول امور بین الملل و مسئول جذب دانشجویان خارجی، تجربه زیستی خود را در این کتاب منتقل کرده است. از این لحاظ شاید این کتاب بتواند ابتکار عملی در عرصه حوزه آموزش عالی یا سیاست پژوهشی آموزش عالی باشد. در واقع این کتاب سناریوهایی که می‌تواند برای آینده دانشگاه های ایرانی مطرح باشد را بررسی کرده و متناسب با آن بسته های سیاستی را در این خصوص تجویز کرده است.

حسینی مقدم به سرفصل های کتاب اشاره وتصریح کرد: بخشی از این کتاب شامل چهارچوب‌های مفهومی و بخش دیگر اسناد بالادستی ایران است که چه الزاماتی را در عرصه آموزش عالی بین‌المللی تجویز و تکلیف به موسسات آموزش عالی کرده‌است و فصل دیگر این کتاب معطوف به این است که ما با چه متودولوژی آینده پژوهی می‌توانیم آینده دانشگاه در ایران را مورد کاوش قرار دهیم که متودولوژی تحلیل لایه لایه علت‌ها برای آن وضع شده است. فصل چهارم این کتاب هم معطوف به بررسی آینده‌هایی است که پیش روی دانشگاه است.

نویسنده کتاب «دانشگاه ایرانی در سپهر بین المللی» در پایان گفت: این تحقیق در برخی از مطالب عموم دانشگاه‌های ایران را در نظرگرفته و در برخی موارد دانشگاه‌های خاصی مثل دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه جامعه المصطفی و ... به صورت خاص و موضوعی به تحقیق پرداخته است.

کتاب «دانشگاه ایرانی در سپهر بین المللی» از سوی انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است.

کد خبر 4291313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha