به گزارش خبرگزاری مهر، این وسیله متشکل از نانوذراتی است که از قابلیت تنظیم برای آزمایش مواد مختلفی چون متابولیت هایی همانند گلوکز و اکسیژن مرتبط با رشد تومورها برخوردارند. این وسیله تاثیرات داروهای سرطانی را نیز مورد بررسی قرار می دهد.
در این روش با کاشت وسیله در بدن بیمار می توان میزان رسیدن دارو به تومورها را مشخص کرد و پزشکان از طریق در می یابند که درمان به کار رفته به چه میزان روی بیمار موثر بوده است.
استفاده از نانوذرات در مقوله پزشکی پیش از این نیز مورد استفاده قرار می گرفت اما این برای اولین بار است که محققان ام آی تی نانوذرات را درون وسیله سیلیکونی جای دادند تا مدت زمان استفاده از آن در بدن بیماران را افزایش دهند. این وسیله مستقیما درون تومور قابل کشت است و امکان بررسی آنچه را ظرف مدتی طولانی در تومور رخ می دهد، فراهم می سازد.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی نانوتکنولوژی، با آزمایش خون تخمین دقیق رسیدن داروی ضد سرطان به بخش های هدف کاری دشوار است زیرا سیستم رگ های خونی اطراف تومور پیچیده است و اطمینان کامل نسبت به رسیدن داروی موجود در خون به تومور را به دست نمی دهد.
در روش جدید که "حس مغناطیسی القاء شده" نام دارد، نانوذراتی متشکل از اکسیدآهن با پوششی از شکری با نام "دکستران" مورد استفاده قرار می گیرند.
در این شیوه آنتی بادی های خاص برای مولکول های هدف به سطح ذرات می چسبند. زمانی که مولکول های هدف ظاهر می شوند، به ذرات می چسبند و با هم توده ای را تشکیل می دهند. این توده با ام آر آی قابل تشخیص است.
نانوذرات موجود در وسیله سیلیکونی با غشائی پرمنفذ احاطه می شوند. این غشاء به مولکول های خیلی کوچک امکان ورود می دهد اما ذرات کشف بسیار بزرگ قادر به خروج از آن نیستند.
وسیله جدید علاوه بر بازبینی حضور داروهای شیمی درمانی در بدن، رشد یا درهم پاشیدن تومور را نیز کنترل می کند. همچنین با احساس مقدار و موقعیت نشانگرهای تومور امکان انتشار آن به دیگر قسمت ها را کشف می کند.
نظر شما