۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۰۰

کتاب «سیاست خارجی ترکیه» منتشر شد

کتاب «سیاست خارجی ترکیه» منتشر شد

کتاب سیاست خارجی ترکیه به تالیف «ویلیام هیل» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «سیاست خارجی ترکیه-۱۷۷۴-۲۰۰۰» تالیف ویلیام هیل و با ترجمه ناصر پورابراهیم توسط انتشارات «پژوهشکده تاریخ اسلام»، منتشر شد.

ویلیام هیل، نویسنده کتاب از کارشناسان برجسته در حوزه سیاست و جامعه ترکیه در مدرسه مطالعات شرق شناسی و آفریقا دانشگاه لندن است.  سابقه حضور و تدریس چندین ساله هیل در ترکیه و تسلط کامل وی به ترکی استانبولی استفاده از منابع ترکی را نیز برای وی مقدور ساخته هست.

این کتاب یکی از منابع اصلی درس سیاست خارجی ترکیه در دانشگاه های ترکیه است و به زبان ترکی استانبولی نیز ترجمه شده است. وی با تکیه بر مفهوم «قدرت متوسط» سعی در تحلیل سیاست خارجی ترکیه دارد و همزمان با روایت تاریخی تحولات سیاست خارجی ترکیه سعی در تبیین جایگاه ترکیه به عنوان یک قدرت متوسط دارد.

وی در این اثر تلاش کرده تا نشان دهد که قدرت متوسط همچون ترکیه چگونه قادر هست بر سیستم نظام بین‌الملل تاثیر بگذارد. کتاب وی شش دوره تاریخی را در ده بخش مورد مطالعه قرار می‌دهد.

کتاب با سه شیوه متفاوت به نگارش درآمده است، از ۱۷۷۴ تا ۱۹۱۴ براساس تاریخ دیپلماسی نوشته نشده است بلکه هیل تلاش نموده تا وجود عنصر تداوم از دوره عثمانی تا دوره جمهوری ترکیه را نشان دهد، بعد از آن تا دهه ۱۹۹۰ روایت وی تاریخی و گاه شماری هست از دوره بعد جنگ سرد هیل براساس موضوعات به بررسی سیاست خارجی ترکیه پرداخته است.  

دیدگاه وی در این کتاب نئوواقع‌گرایانه هست و رویکردی که در قبال الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا و رابطه ترکیه با ایالات متحده آمریکا مطرح می‌کند قابل نقد و بحث است. زیرا به نقش عوامل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی توجه نشده است، در برخی موارد اشتباهاتی در نام اشخاص، عناوین و برخی وقایع تاریخی بوده است که از سوی مترجم در ذیل صفحات  به این موارد اشاره شده است.

هدف از ترجمه کتاب آشنایی با سیاست خارجی ترکیه در دوران معاصر است که بنا به دلایلی در عرصه مطالعات ترکیه به‌ ویژه حوزه علوم سیاسی در ایران مورد غفلت واقع شده است. عدم آگاهی دو همسایه تاریخی از الزامات و شرایط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی یکدیگر باعث ایجاد سوء تفاهم‌ها و در برخی مقاطع اتخاذ تصمیم‌های اشتباه در قبال یکدیگر شده است و تا امروز نیز این بی‌اعتمادی‌ها نسبت به هم ادامه دارد و توجهی به فرآیندهای تاریخی، واقعیت‌های جغرافیای و عوامل اجتماعی شکل دهنده سیاست خارجی نشده است.

همانطور که مترجم در مقدمه خویش ذکر می‌کند فقدان بینش تاریخی پژوهشگران روابط‌بین‌الملل و مطالعات منطقه‌ای مختص مطالعات ترکیه نیست، بلکه در حوزه‌های مطالعاتی دیگر مانند آسیای مرکزی، آذربایجان، کشورهای عربی نیز وضعیت بدین سان است.

در ترکیه نیز علی‌رغم وجود جمعیت فراوان ایرانی تبار و کارشناسان حوزه ایران، هنوز اثری جامع و بی‌طرف درباره سیاست خارجی ایران تالیف و یا ترجمه نشده است. کتاب حاضر با مروری مختصر بر اصلی‌ترین موضوعات و حوادث سیاست خارجی ترکیه در دوران معاصر سعی در فراهم آوردن این شناخت دارد.

کد خبر 4296220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha