۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۵:۵۴

مدیرکل خشکسالی سازمان هواشناسی مطرح کرد؛

سیاست‌های توان اقلیمی شهر قم تدوین می‌شود

سیاست‌های توان اقلیمی شهر قم تدوین می‌شود

قم - مدیرکل خشکسالی سازمان هواشناسی از آمادگی این سازمان برای مطالعه سیاست‌های اقلیمی شهر قم و تصویب آن در شورای عالی معماری و شهرسازی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، صادق ضیاییان ظهر دوشنبه در نشست مسئله شهر با عنوان عش آل محمد(ع) که با موضوع تأثیر شهرسازی در اقلیم شهر قم برگزار شد، اظهار داشت: توان اقلیمی از چهار عنصر آب کره و هوا کره زیست کره و خاک کره تشکیل شده است.

وی با اشاره به اینکه در دنیا علمی به نام هواشناسی شهری وجود دارد که در کشور ما در هیچ دانشگاهی تدریس نمی‌شود افزود: با این حال اصول علمی این موضوع در دانشگاه‌ها وجود دارد.

مدیرکل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه در آیین‌نامه‌های مقررات ملی ساختمان ۱۵۶ صفحه راجع مسائل اقلیمی وجود دارد گفت: این‌ها نشان می‌دهد که علم و قانون در این زمینه وجود دارد اما یا این دانش کامل نیست یا نظارت بر قوانین وجود ندارد.  

وی ادامه داد: در ساخت و ساز دانه دانه میلگردها توسط مهندس ناظر شمرده می‌شود اما کجا متناسب بودن ساختمان با اقلیم را سنجیده‌ایم؟

ضیاییان افزود: وقتی یک طرح بالادستی تصویب می‌شود باید بپرسیم آیا هواشناسی پیوست اقلیمی آن را تایید کرده است؟

بی‌توجهی به پیوست اقلیمی در ساخت و ساز

به گفته وی، در چنین طرح‌هایی پیوست اقلیمی با کپی کردن نوشته می‌شوند و نتیجه این است که ساختمان شهر قم هیچ فرقی با ساختمان بندر انزلی ندارد.

مدیرکل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به نقش مدیریت شهری در تنظیم این مسائل اظهار کرد: شهرهایی که توانمند هستند و بودجه شان از خودشان هستند می‌توانند خودشان برای خودشان تصمیم بگیرند. شهرها ما هم اینگونه هستندو بخش عمده‌ای از تصمیمات داخل شهر گرفته می‌شود.

وی افزود: مسئولان شهری اگر به این سمت بروند که توان اقلیمی را در نظر بگیرند راهکارهای متعددی برای این کار وجود دارد.

ضیاییان با اشاره به اینکه سازمان های مردم نهاد در این زمینه می‌توانند ارائه راهکاری و مطالبه گری داشته باشند گفت: اگر این موضوع به عنوان یک مطالبه مردمی مطرح شده و مردم و خبرنگارها و سازمان های مردم نهاد مدادم دنبال این موضوعات باشد قطعا اتفاق خوبی خواهد افتاد.

وی با اشاره به شاخص‌های محاسبه توان اکولوژیک شهرها اضافه کرد: اگر قرار است جمعیت بیشتری به این شهر دعوت کنیم باید راهکارهای کاهش آلایندگی و مصرف آب داشته باشیم.

مدیرکل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: در دنیا سازمان های مردم نهاد کارهای بسیار بزرگ و علمی دراین زمینه انجام می‌دهند و مردم هم به این سازمان‌ها بیشتر اعتماد دارند.

لزوم همکاری نهادها برای تدوین سیاست‌های اقلیمی

وی با اشاره به بحث‌های مطرح شده توسط کارشناسان درباره عدم حضور هواشناسی و محیط زیست در جلسات کمیسیون ماده پنج و دیگر جایگاه‌های تصمیم‌گیری گفت: درست است که قانون بالادستی نداریم اما درون سازمان ها می‌تواند این همکاری ایجاد شود مثلا راه و شهرسازی هنگام ساخت یک شهرک جدید می‌تواند مطالعات را برای هواشناسی هم بفرستد.

ضیاییان درباره مسائل مطرح شده در زمینه کمربند شبز شهر قم افزود: داستان کمربند سبز برای ۸۰ سال پیش است. الان بحثی که هست کریدور هوایی است یعنی کریدورهای سبزی که جریانات هوایی در آن ایجاد شود که بهترین جاها هم گسل ها هستند.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل امروز شهر قم کم آبی است گفت: شهرداری باید وارد این موضوع شود که از ساختمانهایی که از موارد کاهش مصرف آن نداشته باشد اصلا پروانه ساختمانی صادر نشود.

مدیرکل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه سیاست ها باید اصلاح شوند تا بتوانیم همچنان توسعه شهرها داشته باشیم ادامه داد: یکی از سیاست‌ها توان اقلیمی شهر است.

وی با اشاره به اینکه کارگروه سیاست‌های اقلیمی شهرها در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده است، گفت: اگر در شهر قم این سیاست‌ها مدون شود، ما این امکان را داریم که این را در شورای عالی معماری و شهرسازی مصوب کنیم.

ضیاییان اظهار داشت: شرط این موضوع این است که اولا یک گروه کارشناسی قوی این را تدوین کنند و دوم اینکه مسئولان استانی هم قول بدهند که این را اجرا کنند.

کد خبر 4296603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha