به گزارش خبرنگار مهر مدیرکل امور روستایی و دهیاری های استانداری گیلان بعدازظهر دوشنبه در همایش دهیاران شهرستان صومعه سرا که در مجتمع فرهنگی و هنری فارابی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه سرا برگزار شد٬ اظهار کرد: متاسفانه به رغم تمام تلاش های انجام شده تا کنون موفقیتی در ماندگاری روستائیان درروستاها کسب نکرده ایم.
یوسفی با بیان اینکه در سال های گذشته تلاش شده تا تمامی امکانات برای زندگی روستائیان در روستاها اعم از آب ٬ برق٬ گاز ٬ تلفن فراهم شود٬ افزود: به رغم وجود همه این امکانات براساس آمارهای سال های ۹۰ تا ۹۵ حدود ۱۳۰ هزار نفر از جمعیت روستائیان در روستاها کاسته شده است.
ساخت ۸۰ واحد بوم گردی با سازه سنتی در گیلان
وی یکی از راهکارهای ماندگاری روستائیان در روستاها را ایجاد اشتغال دانست و گفت: دولت برای اشتغال روستایی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تخصیص داده که سهم استان گیلان بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان است.
معاون امور کل روستایی و دهیاریهای استانداری گیلان با اشاره به اجرای طرح بوم گردی ٬ گفت: اجرای این طرح از سوی استاندار با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل ها استان گیلان در حوزه گردشگری ارائه شد تا در حوزه گردشگری نیز شاهد توسعه باشیم.
وی با بیان اینکه اکثر پتانسیل های حوزه گردشگری استان گیلان در روستاها قرار دارد٬ تصریح کرد: با توجه به این ظرفیت استاندار گیلان خواستار تخصیص ۷۰ درصدی سهیمه اعتبارات استان در حوزه اشتغال زایی به ویژه گردشگری روستایی و بوم گردی شد.
یوسفی با اشاره به اینکه اجرای این طرح در راستای توانمندسازی خانوارهای روستایی است ٬ افزود: در راستای اجرای این طرح به دنبال توسعه اقامتگاه های بوم گردی هستیم.
معاون امور کل روستایی و دهیاریهای استانداری گیلان با اشاره به احداث بوستان های روستایی در دو روستای صوفیانده و سیاه درویشان صومعه سرا، گفت: در استان گیلان ۸۰ واحد بوم گردی با سازه سنتی احداث شده است.
سهمیه ۳۴۰ واحدی صومعه سرا در اجرای طرح بوم گردی
معاون فرماندار صومعه سرا با اشاره به اینکه ایجاد درآمد پایدار و حفظ بافت سنتی روستاها از اهداف اجرای طرح بوم گردی است٬ اظهار کرد: دهیاران در اجرای درست این طرح نقش مهم و تأثیرگذاری دارند.
کاظم اولیایی با بیان اینکه سهمیه شهرستان صومعه سرا در حوزه اجرای طرح بوم گردی ۳۴۰ واحد است ٬ افزود: در حال حاضر به شرایط مطلوب نرسیده ایم و دهیاران باید در این زمینه تلاش بیشتری انجام دهند.
وی با بیان اینکه باید تلاش شود تا پتانسیل و ظرفیت های فردی و اجتماعی در شهرستان شناسایی و در راستای اجرای صحیح این طرح بهره گیری شود٬ گفت: اجرای طرح بوم گردی سبب ایجاد اشتغال در روستاها و درآمد پایدار برای آنها می شود.
نظر شما