سید محمد صابری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت جوی چند روز اخیر در کرمان و وقوع گرد و غبار شدید در این استان، اظهار کرد: از ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت ماه جاری ۲۵۳ در استان کرمان به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کرده اند.
وی اظهار کرد: از ۱۷۱ نفر مراجعه کننده در کرمان ۱۱۸ نفر بستری و ۵۳ نفر به صورت سرپایی مداوا شدند، در بافت هم شش نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند که از این تعداد پنج نفر بستری شدند و یک نفر به صورت سرپایی مداوا شد.
صابری از بستری شدن شش نفر در رفسنجان، هفت نفر در بردسیر، یک نفر در شهربابک، ۴۲ نفر در سیرجان و ۱۶ نفر در زرند خبر داد و افزود: در ریگان هم چهار نفر به صورت سرپایی مداوا شدند.
توصیه های بهداشتی در هنگام وقوع گرد و غبار
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان به بیان توصیه های بهداشتی در هنگام وقوع پدیده گرد و غبار پرداخت و گفت: توصیه می شود افراد به ویژه گروه های حساس شامل سالمندان، بیماران، کودکان و مادران باردار حتی المقدور در چنین شرایطی از منزل خارج نشوند.
صابری خواستار استفاده از ماسک های فنجانی در هنگام خروج از منزل توسط بیماران، افراد آسیب پذیر و همچنین افرادی که باید به صورت مستمر در فضای باز حضور داشته باشند، شد و افزود: همچنین توصیه می شود افراد در هنگام حضور درهوای آزاد از ورزش، دویدن و فعالیت هایی که منجر به افزایش تعداد تنفس می شود پرهیز کنند.
وی با اشاره به اینکه در زمان وقوع گرد و غبار بهتر است افراد مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهند، گفت: همچنین توصیه می شود که بیماران و افراد آسیب پذیر از تحرک و فعالیت زیاد در منزل هم اجتناب کرده و درب و پنجره ها را بسته نگه دارند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان گفت: در صورت مشاهده تداوم علائم در بیماران مبتلا به آسم و افرادی که به دلیل گرد و غبار دچار تنگی نفس، سرفه های مکرر و درد قفسه سینه می شوند به منظور انجام اقدامات درمانی افراد باید به پزشک مراجعه کنند.
صابری با اشاره به اینکه مصرف مایعات، میوه ها و سبزیجات باعث افزایش سرعت و میزان دفع سموم می شود، افزود: بر این اساس توصیه می شود این قبیل موادغذایی در هنگام وقوع گرد و غبار بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
لزوم پرهیز از انجام فعالیت های ورزشی در هنگام وقوع گرد و غبار
وی همچنین شستشوی دست ها و استحمام را عاملی موثر در زدودن ذرات گرد و غبار از سطح بدن و جلوگیری از انتقال آن ها به مجاری تنفسی و گوارشی دانست و افزود: در چنین شرایطی دید افقی کاهش پیدا می کند که این امر می تواند منجر به افزایش احتمال بروز تصادفات شود؛ بنابراین توصیه می شود در هنگام وقوع پدیده گرد و غبار رعایت نکات ایمنی در هنگام رانندگی را مورد توجه جدی قرار دهند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان عنوان کرد: در هنگامی که هوا آلوده بوده و گرد و غبار باعث بروز مشکلات تنفسی برای افراد می شود بهتر است از انجام فعالیت های منجر به افزایش آلودگی هوا مانند روشن کردن آتش، تردد خودروها و در معابر حتی المقدور خودداری شود.
وی تاکید کرد: با توجه به آلودگی هوا و هجوم ریزگردها گروه های آسیب پذیر از جمله نوزادان، کودکان، سالمندان، افراد مبتلا به بیماری های تنفسی و قلبی و مادران باردار از حضور در محیط های باز خودداری و در صورت حضور در محیط باز از ماسک استفاده کنند.
صابری گفت: توصیه اکید می شود در مدارس در زنگ های تفریح و ورزش دانش آموزان در کلاس بمانند و از فعالیت در محیط باز خودداری کنند.
نظر شما