۱۳ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۳۲

/ گزارش مهر از مشکلات امداد و نجات جاده ای /

65 درصد مصدومان جاده ای را مردم به مراکز درمانی می رسانند

65 درصد مصدومان جاده ای را مردم به مراکز درمانی می رسانند

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی: در حالی که امروز اعلام می شود میزان انتقال مجروحان ناشی از تصادفات جاده ای توسط نیروهای امدادی از 15 درصد در سال گذشته به 35 درصد در سال جاری افزایش یافته اما هنوز تکلیف و سهم نیروهای امدادرسان از سوی دولت ، برای امداد رسانی به مابقی مجروحان حوادث جاده ای مشخص نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، وقتی از سوی مسئولان با شور و شعف خبر افزایش 20 درصدی انتقال مجروحان ناشی از حوادث جاده ای در طول سال جاری عنوان می شود ، همین امر موجب پنهان مانده کوتاهی نیروهای امداد رسان به 65 درصد دیگر این مجروحان جاده ای شده و مطابق معمول مردم رهگذر باید به یاری این آسیب دیدگان بشتابند و با هر وسیله ای که شده ، آنان را به نزدیک ترین مراکز درمانی منتقل کنند.

از سوی دیگر ، نمی توان این نکته را از یاد برد که به رغم برنامه های ریزی های مدون برای به کارگرفتن حداکثر توان نیروهای امدادرسان در جاده ها طی سالیان گذشته صورت می گرفته اما افزایش چندانی در توسعه کمی و کیفی امدادرسانی جاده ها انجام نشده است.

حال این سئوال مطرح است که آیا برنامه های مطرح شده از سوی سازمان های امدادرسان کارآمد نبوده یا بودجه دولتی برای تحقق این برنامه ها ناکافی بوده است.

بنا به گفته رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر ، به رغم نیاز این سازمان به یک هزار دستگاه آمبولانس امدادی، این جمعیت از سال 65 تا کنون نسبت به خرید آمبولانس های جدید و مجهز ، فقط در سال جاری توانسته 3 درصد نیاز فعلی خود برای خرید 30 دستگاه آمبولانس اعتبارات دولتی را به خود اختصاص دهد.

منصور آقانصیر در همین رابطه توضیح می دهد: علاوه بر کمبود آمبولانس ، باتوجه به نیاز هلال احمر به خرید 600 دستگاه خودروی نجات اما در هیچ یک از پایگاه های امداد و نجات جاده ای هلال احمر خودروی نجات برای حمل کمک های اولیه درمانی و اقلام ضروری و رساندن آن به آسیب دیدگان ناشی از حوادث جاده ای وجود ندارد و اغلب این اقلام نیز با آمبولانس های فرسوده موجود به محل حادثه ارسال می شود.

وی می گوید: متاسفانه در حال حاضر آمبولانس های مورد بهره برداری در عملیات امداد و نجات هلال احمر همان آمبولانس هایی است که در زمان جنگ مورد استفاده قرار گرفته و تاکنون توسعه آمبولانس های امدادی در هلال احمر رشد بسیار ناچیزی آنهم از محل منابع داخلی این جمعیت داشته است.

رئیس اورژانس کشور نیز در رابطه با کمبود این بخش نسبت به امکانات امدادی بویژه درزمینه خرید آمبولانس می گوید: باید تا پایان سال 88 برای سیستم اورژانس کشور 3 هزار و 142 آمبولانس تامین شود ، در صورتی که هم اکنون نزدیک به 1600 آمبولانس در کشور وجود دارد.

فرزاد پناهی همچنین یادآور می شود: بیش از 90 درصد شهرستانهای کشور در زمینه آمبولانس های بین شهری وضیعت مناسبی نداشته و معضل فرسودگی آمبولانس های بین شهری به گونه ای است که احتمال خرابی این خودروها در بین مسیر وجود دارد ضمن اینکه این آمبولانس ها برای انتقال بیماران از شهری به شهر دیگر تجهیز نشده و به علت نداشتن تجهیزات و امکانات لازم استاندارد نیستند.

وی اظهار امیدواری کرد که تا دو سال آینده 1700 پیش بیمارستانی و 500 بیمارستانی باید اضافه شود که از مجموع 1700 تعدادی برای حوادث غیر مترقبه در نظر گرفته می شود.

حال با در نظر گرفتن سوابق خرید این آمبولانس ها برای اورژانس کشور باید توجه داشت که هیچ گاه آنچه وعده داده شده به طور کامل محقق نشده و بخش قابل توجهی از این وعده ها به سال های بعد موکول شده است.

به گزارش مهر ، در شرایط فعلی که بخشی از مسئولیت امدادی در جاده های کشور به ویژه در فصول سرد سال به هلال احمر و اورژانس کشور واگذار شده و بر اساس رسالت این سازمان ها ، حضور به موقع برای انجام عملیات امداد رسانی ضروری است اما هنوز برای این سئوال که چرا تا کنون تجهیز این سازمان ها به امکانات و تجهیزات روز دنیا مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته و به دنبال آن سلامت جان انسان ها بی اهمیت شمرده شده است ، پاسخی نیافته ایم.

کد خبر 429852

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha