به گزارش خبرگزاری مهر ابن خلدون شناسی، میراث فکری ابن خلدون و ابن خلدون در دنیای معاصر محورهای اصلی این همایش دو روزه خواهد بود .
اندیشه سیاسی، زمینه و زمانه ابن خلدون، ابن خلدون در نظریه های معاصر، نوخلدونی ها امکان و شرایط ظهور و چشم انداز اندیشه های ابن خلدونی نیز از مباحثی است که در قالب محورهای فوق طرح می شوند .
این همایش 15 و 16 اسفند ماه برگزار خواهد شد .
ولی الدین ابوزید عبدالرحمن بن خالد (خلدون) در رمضان سال 732 در تونس چشم به جهان گشود و در رمضان سال 808، در سن شصت و هفت سالگی، در مصر در گذشت.
ابن خلدون که در اصل از خانواده ای اندلسی (اسپانیایی) و ثروتمند و نزدیک به قدرت سیاسی بود، سالیانی پرتب و تاب را گذراند و در دربارهای تونس، مراکش و مصر، به شغل دیوانی و قضاوت پرداخت و بارها عزیز و محترم و بارها مغضوب و مطرود و زندانی شد.
وی که در کشورهای دیار مغرب اسلامی اقامت داشت، از سیاست و قضاوت تجربه ای گران اندوخت و این تجربه را به دانش دایرة المعارفی گسترده خود در زمینه فلسفه، طبیعیات و علوم دینی گره زد و سرانجام به نوشتن تاریخ روی آورد.
کتاب "تاریخ" ابن خلدون مشهور به "العبر" با عنوان کامل آن "العبر و دیوان المبتدأ و الخبر، فی ایام العرب و العجم و البربر و من عاصرهم من ذوی السطان الاکبر" (عبرت ها و دیوان مبتدا و خبر، درباره روزگار تازیان و ایرانیان و بربرها و قدرتهای بزرگ معاصر آنها) نام دارد، اما این کتاب بیشتر با "مقدمه" آن شهرت دارد .
نظر شما