به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا اعلام کرد این نشست همزمان با نمایشگاه عکس "کودک و معنویت" در موزه هنرهای معاصر فلسطین با حضور جمشید بایرامی، مجتبی آقایی، سهراب هادی و خانم مشیری برگزار شد.
در این نشست مقولههای روانشناسی، زیباییشناسی و جامعهشناسی کودک، حضور کودک در عرصههای معنوی و دینی، راهکارهای انتقال مفاهیم اخلاقی و مذهبی به کودکان و بازتاب نگاه کودکانه در ادبیات، فرهنگ و هنر دنیای معاصر مورد بررسی و ارزیابی سخنرانان قرار گرفت.
ابتدا خانم مشیری با طرح مباحثی از روانشناسی کودک در دنیای امروز، تصویر جهانی کودک را در پیوند با افقهای معنایی بررسی کرد و گفت: "از بهشت کودکی سالهاست که در جهان تکنولوژی زده و مدرن امروز خبری نیست و قصهها وارونه به گوش میرسد، مفاهیم حقیقی قصههای کهن در کارتونها، قصهگوییها و رویاپردازیها مسخ میشود."
سپس بایرامی با اشاره به زمینههای معنویتگرایی کودک در پیوند با مذهب، سنتهای اجتماعی، حضور کودک در عرصههای آئینی و معنوی و تغییر آن با فراگیرشدن توحش، جنایت و فاجعه در جهان خاطرنشان کرد: "تکنولوژی با گرفتن روح معنویت از کودکان، رابطه آنان با معنا را دچار گسستگی و خلل کرده و اطلاعرسانی گسترده موجب آگاهی بچهها از حقایقی میشود که با کودکی آنان در تضاد است."
وی با بیان تجربه عکاسی کودکان گفت: "ما نباید یکطرفه به دنیا نگاه کنیم؛ باید بگذاریم آنها هم به دنیای ما از دریچه خودشان نگاه کنند. مهمترین کار ما نزدیک شدن به این حس و دریافت است که دنیا را کودکانه ببینیم.گ
در ادامه آقایی با تأکید بر اینکه نباید معنویت را تنها در حد شعائر و مراسم مذهبی محدود کرد، افزود: "باید دوربین را دست کودک بدهیم تا او خود را از نگاه خودش روایت کند. ساده کردن مفاهیم و انتقال نگاه ظریف، حساس و دقیق کودکانه به عرصههای هنری توأم با خلاقیت و جسارت یک تربیت و سبک بیان هنری است که میتواند در آینده مبنای یک حرکت بزرگ قرار گیرد."
نمایشگاه عکس "کودک و معنویت" شامل 77 عکس از 58 عکاس برجسته ایرانی در دو بخش کودک و معنویت و کودک و مقاومت تا 20 دی ماه در موزه هنرهای معاصر فلسطین پذیرای عموم علاقمندان است.
نشست تخصصی نمایشگاه عکس "کودک و معنویت" با حضور صاحبنظران و کارشناسان عکاسی و ادبیات کودک روز گذشته در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
کد خبر 429969
نظر شما