۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۶:۱۸

در جلسه شورای شهر بیرجند؛

جنجال آبی در شورای شهر بیرجند/پیشنهاد افزایش قبوض آب مطرح شد

جنجال آبی در شورای شهر بیرجند/پیشنهاد افزایش قبوض آب مطرح شد

بیرجند- افزایش تعرفه آب به عنوان راهکاری برای جبران کمبود آبی در شهر و ارائه خدمت بیشتر به مشترکان محور گفت و گوی شورای شهر بیرجند بود که موافقت ها و مخالفت هایی را به دنبال داشت.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: خشک‌سالی در خراسان جنوبی از سال‌ها گذشته مشکلاتی را به بار آورده است. تاکنون پیامدهای بی‌آبی مانند خشک شدن قنات‌ها، کاهش علوفه برای دام و از بین رفتن منابع درآمد گریبانگیر روستاییان شده بود امروزه این مشکل در شهرهای استان نیز پدیدار شده است.

کمبود آب و تحمیل‌شدن هزینه‌های بالا بر شرکت آب و فاضلاب شهری برای تولید، انتقال و اصلاح شبکه‌های فرسوده نیازمند اعتبارات میلیاردی بوده که دولت به تنهایی از عهده آن بر نمی‌آید و متولیان به دنبال مشارکت دادن مردم در این امر شدند.

افزایش تعرفه آب بر اساس تبصره ۱۴ قانون، یکی از راهکارهای پیش روی مسئولان بوده که محور گفت و گوی شورای شهر امروز در بیرجند بود.

پیشنهاد افزایش دو هزار تومانی قبوض آب

مدیر آب و فاضلاب شهری بیرجند  با بیان اینکه خشک‌سالی‌های چندساله باعث شوری آب شده است، اظهار کرد: تصفیه آب، تولید و انتقال و اصلاح و بازسازی شبکه‌های آب فرسوده نیازمند اعتبارات زیادی است.

سید علی هاشم آبادی به تخصیص های پایین اعتبارات دولتی و عقب ماندگی های تاریخی در بیرجند برای اصلاح بازسازی شبکه های آبی اشاره می کند و می گوید:  با روند ابلاغ فعلی اعتباری  سالانه تنها هفت کیلومتر  از شبکه های را می‌توانیم اصلاح و بازسازی کنیم در صورتی که بیش از 140 کیلومتر شبکه فرسوده در این شهر داریم.

وی رقم فروش آب در بیرجند بر اساس قیمت تمام شده نهایی را هم پایین می داند و ادامه می دهد:  قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب هزار و ۱۳۴ تومان بوده که ۵۰۳ تومان به فروش می‌رسد.

مدیر آب و فاضلاب بیرجند پیشنهاد افزایش دو هزار تومانی بر روی قبوض آب را به شورا ارائه می دهد و می گوید:  این رقم برای هر مشترک آب و فاضلاب، دو هزار تومان به صورت مقطوع بر روی قبوض درج شود.

خیران را به میدان آوریم

یکی از اعضای شورای شهر بیرجند در این خصوص بیان کرد: طی سال ۹۵، ۱۰ درصد آب بها و ۱۰ درصد حق انشعاب را افزایش داده‌ایم.

محمدعلی طاهری با بیان اینکه افزایش نرخ آب باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد، گفت: افزایش دو هزار تومان بر روی انشعابات، تصمیمی زودهنگام است.

وی بیان کرد: باید مردم را در راستای مشارکت‌ها تشویق کنیم که همانند خیران مدرسه‌ساز، افرادی در زمینه اصلاح و بازسازی شبکه‌ها ورود کنند.

طاهری با بیان اینکه تبصره ۱۴ قانون شورا را تکلیف به انجام کاری نکرده است، گفت: آیا انصاف است تعرفه‌ای بالاتر از وزارت نیرو را بر مردم تحمیل کنیم؟

آب بیرجند استاندارد است اما گوارا نیست

یکی دیگر از اعضای شورای شهر بیرجند هم در این جلسه بیان کرد: هدر رفت ۳۵ درصدی آب برای وضعیت کنونی بی‌آبی، رقمی بسیار بالا است.

رضا حسنی صفت با بیان اینکه آب بیرجند استاندارد است اما گوارا نیست، گفت: باید فرهنگ‌سازی شود که مردم در عوض هزینه‌های درمانی ناشی از کیفیت آب، در راستای افزایش کیفیت همکاری کنند.

وی با بیان اینکه باید درآمدهایی از طرف دولت و مردم برای افزایش کیفیت آب تزریق شود، گفت: همچنین باید امکاناتی در اختیار شرکت آب و فاضلاب قرار گیرد تا از هدر رفت ۳۵ درصدی آب جلوگیری شود.

یکی دیگر از اعضای شورای شهر بیرجند هم در این جلسه بیان کرد: مردم از کیفیت آب شرب بیرجند رضایت کافی ندارند.

مهدی میری ادامه داد: اگر قرار است تعرفه آب افزایش یابد باید مشوق‌هایی مانند کیفیت آب هم در اختیار مردم باشد.

زهره موهبتی از دیگر اعضای شورای شهر بیرجند هم در این جلسه بیان کرد: باید در گام اولیه قیمت‌های درج‌شده بر روی قبوض آب و فاضلاب برای شهروندان شفاف‌سازی شود.

هزینه‌های دریافتی از مردم برای خدمت به خودشان است

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: کیفیت آب بیرجند دارای استانداردهای ملی است.

مهدی هاشمی مقدم با بیان اینکه بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه شیمیایی آب در بیرجند بود که هزینه‌های زیادی را دارد، گفت: جداسازی پارامترهای شیمیایی که به دلیل بافت خاک با آب عجین شده، بسیار دشوار است.

وی بیان کرد:  خشک‌سالی  باعث شوری لایه‌های آب شده  و باید برای تأمین حجم آب مورد نیاز، تأسیسات را افزایش دهیم.

هاشمی مقدم با بیان اینکه برای گوارایی آب، هزینه‌های زیادی را باید برای تصفیه‌خانه پرداخت کنیم، گفت: در صورت تحویل گرفتن تصفیه‌خانه باید به ازای هر مترمکعب آب، ۶۰۰ تومان تأمین کنیم.

وی با بیان اینکه هزینه‌های اخذشده از مردم، صرف خدمت به خودشان می‌شود، افزود: باید از فرصتی که تبصره ۱۴ قانون در اختیارمان قرار داده است، استفاده کنیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی بیان کرد: عمر مفید هر حلقه چاه آب ۱۵ سال بوده که باید جلوی فرسودگی آن را بگیریم.

گفتنی است؛ بعد از بحث و بررسی‌های میان اعضای شورا مصوب شد موضوع افزایش نرخ آب در قبوض به کمیسیون بودجه شورا ارائه شود.

کد خبر 4300657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha