به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مجمع تشکل های دانش بنیان، تفاهم همکاری میان افشین کلاهی رئیس هیات مدیره مجمع تشکلهای دانش بنیان اتاق بازرگانی و ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با حضور حسین سلاحورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در راستای تربیت تکنسین های ماهر منعقد شد. براین اساس مقرر شد در طرح پایلوت، تربیت نیروی انسانی و تکنسین ماهر در بخش هوافضای کشور صورت گیرد.
در این نشست، افشین کلاهی، رئیس مجمع تشکلهای دانش بنیان با اشاره به رویکرد امسال در حوزه تولید، اشتغال و کارآفرینی گفت: در رسیدن به این هدف، ساده ترین راه آماده کردن زیست بوم است و نیازی به پروژه های حمایتی و کارهای عجیب و غریب نیست.
رئیس مجمع تشکلهای دانش بنیان یکی از اقدامات موثر در تحقق اهداف مدنظر را آموزش بر پایه مهارت عنوان کرد و گفت: آماری از وضعیت کارآفرینی جهانی نشان می دهد نیروی کار ماهر در کشور حداقل است و یکی از دلایل بیکاری نیز این است که آموزش های دانشگاهی ارتباط مستقیمی با اقتصاد ندارد.
وی با بیان اینکه در این زمینه رتبه ۱۳۰ را به خود اختصاص داده ایم افزود: از آنجایی که آموزش های دانشگاهی برای ورود به بازار کار به روز نیستند، نیروهائی که از دانشگاهها فارغ التحصیل می شوند از علم و تکنولوژی جدید آگاهی نداشته و برای ورود به بازار کار آمادگی ندارند.
کلاهی با بیان اینکه آموزشهای کشور ما به روز نیستند، اظهار کرد: ایران از لحاظ دانش در رتبه خوبی قرار دارد، برای مثال رتبه پنجم مهندسی در میان کشورهای جهان از آن ما است، اما آموزشهای ما به روز نیستند؛ ما با سیستمهای جدید آشنا نیستیم. سیستمهای آموزشی در کشورهای مختلف با هدف کسب مهارت آموزش طراحی شدهاند و ما باید در کشورمان متناسب با این سیستم تغییراتی را در نظام آموزشی به وجود آوریم.
وی با تاکید براینکه در این زمینه مجمع تشکلهای دانش بنیان، موضوع ارتباط با دانشگاهها و مراکز آموزشی را در دستور کار قرار داده است، افزود: با این امضای تفاهم قصد براین است که با برگزاری دوره های آموزشی توسط دانشگاه فنی و حرفه ای برای شرکتهای دانش بنیان، این مجمع در سرفصل های آموزشی مشارکت داشته و به کار صنعت بیاید.
در این نشست ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای نیز با بیان اینکه روش های آموزش در دنیا دگرگون شده و رابطه های تنگاتنگ آموزش با تولید می تواند بهترین روش برای بازار کار باشد، خاطرنشان کرد: تولید و آموزش در کنار هم باید شکل گیرد و اتاق بازرگانی می تواند در آموزش تربیت نیروی انسانی نقش مهمی ایفا کند.
وی از آمادگی همکاری برای تربیت نیروی کار مهارتی و تکنسین براساس امکانات در این دانشگاه خبر داد و گفت: نمی توان با سرفصل های ۵۰ سال پیش، به دانشجویان آموزش داد. براین اساس نیاز به ارتباط با اتاق بازرگانی و بخش خصوصی دانش بنیان برای ورود به آموزش و اقتصاد آموزشی احساس می شود.
حسین سلاح ورزی نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این باره گفت: بر اساس قوانین متعدد از جمله سند چشم انداز هدفگذاری برای کسب رتبه اول علمی فناوری مدنظر قرار دارد و در اسناد دیگر هم تاکید شده که به این رتبه برسیم.
وی گفت: برای رسیدن به این اهداف علمی، سهم آموزش فنی حرفه ای در کشور باید افزایش یابد.
به گفته سلاح ورزی، حدود ۴۰ درصد جوانان فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند و این درحالی است که سیستم های آموزشی ما تاکنون درست کار نکرده است. این تفاهم نامه شروع خوبی است برای تربیت مهارت تکنسین ها در صنعت هوافضا خواهد بود و اثرات مفیدی را به همراه خواهد داشت.
نظر شما