به گزارش خبرنگار مهر، عزت الله آمره ای پیش از ظهر دوشنبه در جلسه شورای حفاظت از آب و منابع آبی استان مرکزی در اراک اظهار داشت: بارندگی های اردیبهشت ماه باعث شد که استان مرکزی از جمع پنج استان کم بارش کشور خارج شود. در حقیقت تقریبا معادل کل بارندگی که تا اول اردیبهشت امسال در استان دریافت کرده بودیم، در طول ماه اردیبهشت نیز دریافت شده به نحوی که متوسط بارندگی به ۲۱۰میلی متر رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی افزود: البته این به آن معنا نیست که تمام شهرستان های استان باران خوبی دریافت کردند، در شهرستان های ساوه، خمین و دلیجان کاهش بارندگی را شاهد هستیم. در ساوه همچنان ۴۹ درصد نسبت به سال گذشته و ۳۸ درصد نسبت دراز مدت بارندگی امسال عقب است.
وی خاطر نشان کرد: در برخی از شهرستان های استان خوشبختانه روند آماری بارندگی خوبی گزارش شده از جمله کمیجان که کمترین بارندگی را در گذشته شاهد بودیم و در اردیبهشت امسال به پنج درصد کاهش رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی بیان داشت: استان مرکزی تاکنون ۲۱۰ میلی متر باران دریافت کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۷۴ میلی متر ثبت شده همچنان با کاهش ۲۳درصدی نسبت به درازمدت در سطح استان مواجه است. البته اگر حتی بارندگی استان به حد نرمال نیز برسد، استان مرکزی همچنان جزو مناطق خشک و نیمه خشک کشور محسوب می شود.
آمره ای خاطر نشان کرد: این بارندگی ها منجر به سیلاب نشد، بخش عمده بارندگی ها در زمین نفوذ کرد و عمدتا جریان پایه رودخانه ها برقرار و تغذیه سفره های زیرزمینی انجام شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی با اشاره به اینکه در استان مرکزی دو سد بزرگ وجود دارد بیان داشت: سد ساوه خوشبختانه روند افزایشی خوبی به خود گرفته و مدیریت حوضه آبریز که از سال های پیش برای این سد انجام گرفته، آثار خود را نشان داده است.
وی عنوان کرد: هم اکنون مخزن این سد به ۵۶ میلیون متر مکعب رسیده که نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد رشد آب مخزن را در این سد نشان می دهد. اما سد کمال صالح نسبت به سال گذشته کاهش دارد، آن هم به دلیل اینکه در بارندگی های اخیر سیلاب به وجود نیامده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی ادامه داد: سال گذشته سد کمال صالح سرریز کرده بود، اما هم اکنون حدود ۷۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد قرار دارد که نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش آورده مخزن سد کمال صالح را نشان می دهد.
آمره ای اضافه کرد: در حال حاضر ورودی این سد حدود هفت دهم متر مکعب و ورودی سد ساوه هم حدود سه و نیم متر مکعب در ثانیه است. دریچه های سد ساوه هنوز بسته بوده و برای استفاده کشاورزی باز نشده، اما از سد کمال صالح حدود یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه برای استفاده شرب و صنعت خروجی داریم.
نظر شما