۱۵ دی ۱۳۸۵، ۱۰:۵۳

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران خبر داد:

سهم 15 درصدی سیگارهای قاچاق از بازار کشور / پیش بینی درآمد 100 میلیارد تومانی دولت از واردات سیگار

سهم 15 درصدی سیگارهای قاچاق از بازار کشور / پیش بینی درآمد 100 میلیارد تومانی دولت از واردات سیگار

"طاها طاهری" با اشاره به این که 75 درصد نیاز کشور به سیگار از طریق واردات تامین می شود، کاهش این سهم به 25 درصد طی دو سال آینده را از اهداف شرکت دخانیات اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار"مهر"، مدیرعامل شرکت دخانیات ایران روز پنجشنبه درجمع خبرنگاران با اشاره به سیاست های دولت نهم و تدابیر وزارت صنایع و معادن ، شفاف سازی و اطلاع رسانی را از اولویت های مدیریت جدید شرکت دخانیات برشمرد وگفت: این شرکت بعنوان یک نهاد حاکمیتی و با سابقه بیش از 70 سال در 4 حوزه صنعت، بازرگانی، کشاورزی و اداری مالی فعالیت می کند.

طاها طاهری درخصوص حاکمیتی بودن شرکت دخانیات افزود: براساس اساسنامه این شرکت کنترل ، انحصار و مبارزه با قاچاق از وظایف شرکت دخانیات است و برطبق قانون جامع کنترل دخانیات که درماه گذشته به تصویب شورای نگهبان رسیده، شرکت دخانیات ملزم به رعایت انحصار نیز هست.

وی میزان درآمد دولت از محل واردات سیگار طی سال های 84-81 را به ترتیب 47 ، 90، 87 و 84 میلیارد تومان برشمرد و تصریح کرد: پیش بینی می شود که درآمد دولت از محل واردات سیگارتا پایان سال جاری به بیش از100میلیارد تومان برسد.

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران با بیان این که واردات سیگاربین سال های 78-74 ممنوع بوده است، خاطرنشان کرد: طی این مدت سالانه حدود 30 میلیارد نخ به صورت قاچاق وارد کشورمی شد که ازسال 80 با برنامه ریزی های صورت گرفته و سیاست دولت نیاز 75 درصدی به سیگار که از طریق قاچاق تامین می شده به صورت قانونی تحقق یافت.

وی سود خالص این شرکت را طی سال های 84-80 به ترتیب معادل 12، 3 ، 14 و 12 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سال 84 سال سختی برای این بنگاه اقتصادی و صنعتی بوده اما پس از تثبیت مدیریت این شرکت در 28 مرداد ماه سال جاری ثبات ، آرامش ، حفظ وضعیت تولید و تعادل بازار به این شرکت بازگشت.

طاهری با اشاره به این که 25 درصد از سهم بازار ایران در اختیار تولیدات داخلی است، افزود: 75 درصد مابقی سهم بازار ایران از طریق سیگارهای وارداتی خارجی و بخشی قاچاق تامین می شود.

وی  چین ، آمریکا ، روسیه و ژاپن را از جمله 4 مصرف کننده بزرگ سیگاردر دنیا برشمرد و خاطرنشان کرد: این درحالی است که میزان مصرف سیگار در ایران روزانه 5/14 میلیون نخ  و سالانه 55 میلیارد نخ می باشد.

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران با اشاره به میزان مصرف سالانه 55 میلیارد نخ سیگار در کشور، گفت: 12 میلیارد نخ از طریق تولیدات داخلی، 12 میلیارد نخ نیزاز طریق تولیدات مشارکتی با شرکت های خارجی درمحل شرکت دخانیات و حدود 24 میلیارد نخ نیز توسط واردات قانونی و رسمی تامین و حدود 10 میلیارد نخ نیز به صورت غیر قانونی وارد می شود.

وی با اشاره به این که نگاه فرهنگی و بهداشتی تولید سیگار در کشور بایکدیگر در تعارض هستند، افزود: حذف هرکدام از این دو مقوله غیر ممکن بوده و این تعارض از طریق مدیریت هوشمندانه باید هدایت شود.

طاهری با اشاره به اهداف ابلاغ شده به شرکت دخانیات در سال جاری از سوی وزارت صنایع و معادن و هیات دولت، تصریح کرد: مدیریت بر بازار مصرف به گونه ای که افزایش مصرف سیگار کنترل شود را می توان از جمله این اهداف برشمرد.

به گفته وی، هم اکنون 10 میلیون نفر از جمعیت ایران سیگار مصرف می کنند که به عنوان مثال ارزش سیگارهای مصرفی آنها در سال جاری حدود یک هزار میلیارد تومان می باشد که از این میزان تنها 25 درصد از طریق تولید داخل تامین و 75 درصد مابقی از طریق واردات و بخشی از آن نیز توسط قاچاق تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه 15 درصد سهم بازار مصرف داخلی سیگاراز طریق قاچاق تامین می شود، تصریح کرد: هم اکنون کارخانجاتی در عراق و حاشیه جنوبی همسایگان ما شبکه قاچاق جعلی سیگار ایجاد کرده اند که با مارک‌های کمپانی های ایرانی و خارجی سیگار تولید می کنند که به شدت زیان بار و خسارت آفرین هستند.

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران میزان تولید این شرکت را در 9 ماهه نخست امسال 10 میلیارد نخ به ارزش فروش 114 میلیارد تومان برشمرد و خاطرنشان کرد: که این میزان تا پایان سال جاری به حدود 13 میلیارد نخ خواهد رسید.

طاهری گفت: 84 درصد مصرف سیگاردر کشورهای درحال توسعه بوده وایران پانزدهمین وارد کننده سیگار در دنیا محسوب می شود.

وی کاهش سهم قاچاق سیگار به کشور از 15 درصد به پایین 10درصد را از اهداف این شرکت اعلام کرد و قانونی کردن واردات، اخذ مطالبات دولتی، کنترل بازارمصرف و کنترل کیفیت محصولات را از جمله اقدامات این شرکت برای تحقق هدف یاد شده دانست.    

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران تصریح کرد: با انحصارشرکت دخانیات می توان علاوه بر مقابله با افزایش قاچاق ، بتدریج با مدیریت بر بازار مصرف افزایش قیمت را نیزکنترل نمود.

وی درخصوص واردات تنباکوی معصل (میوه ای) به کشور، خاطرنشان کرد: در 9 ماهه گذشته امسال 207 هزار کارتون تنباکو مجوز واردات گرفته اند.

طاهری با اشاره به تکالیف مجمع این شرکت ، گفت: ضمن کنترل قاچاق سیگار به کشور، میزان واردات و قاچاق این محصول تا دو سال آینده باید از 75 درصد کنونی به 25 درصد کاهش یابد.

به گفته وی، با کاهش سهم قاچاف سیگاراز 75 به 25 درصد تا دو سال آینده،  می توان با تولید بخشی از واردات در داخل علاوه بر اشتغالزایی ، موجب افزایش ضریب نفوذ کنترل سیگار شد.

مدیرعامل شرکت دخانیات از انجام مذاکرات با کمپانی های خارجی برای تحقق هدف یاد شده خبر داد و افزود: امیدواریم بخشی  از این امر تا سال 86 تحقق یابد.

وی با اشاره به این که هم اکنون 850 میلیارد تومان سیگار مصرفی در کشور در اختیار کمپانی های خارجی است، تصریح کرد: برای کاهش این میزان با برخی از کمپانی های خارجی برای تولید در داخل کشور مذاکراتی صورت گرفته که تا پایان امسال نهایی خواهد شد.  

طاهری برای تحقق کاهش سهم واردات سیگار به کشور به 25 درصد، خاطرنشان کرد: هم اکنون پنج مجوز عاملیت تولید سیگار به صورت تولید سالانه 3 میلیارد نخ توسط هر مجوز، به بخش خصوصی واگذار شده است که پیش بینی می شود در سال 86 به بهره برداری برسند.

وی با بیان این که به منظور کاهش سهم واردات سیگاربه کشور، بستر برای سرمایه گذاری داخلی فراهم شده است، افزود: تولید کنندگان می توانند سیگار با برند (علایم تجاری) ایرانی تولید کنند و حق مالکیت به آنها  داده نخواهد شد.

مدیرعامل دخانیات همچنین  از صدور 10 مجوز عاملیت تولید تنباکوی معصل خبر داد و گفت: حدود 40 مجوزعاملیت نیز در دست بررسی است.

وی اعمال استانداردهای سختگیرانه را نیز از جمله تکالیف ابلاغ شده به شرکت دخانیات برشمرد و تصریح کرد: با بازنگری طی سه ماهه گذشته استانداردها سخت تر شده است به گونه ای که چنانچه برخی از محصولات با مقررات این شرکت مغایرت داشته باشد ورودشان به کشورسخت خواهد شد.

طاهری از نصب هولوگرام سلامتی بر روی سیگارهای داخلی از ماه گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: سیگارهای بدون برچسب هولوگرام سلامتی قاچاق محسوب خواهند شد.

وی براساس سیاست های کلان دولت و وزارت صنایع مبنی بر افزایش صادرات غیرنفتی، افزایش صادرات سیگارهای تولید داخل را نیز از جمله تکالیف واگذار شده به شرکت دخانیات برشمرد وگفت: بر اساس اقدامات صورت گرفته دربخش بازاریابی و بازرگانی ، قراردادهایی با سرمایه گذاران به امضا رسید که محصول خود را در ایران تولید و سپس به خارج از کشور صادر کنند.

مدیرعامل شرکت دخانیات تولید لوازم ترک دخانی را نیز از جمله اهداف این شرکت دانست و افزود: هم اکنون با وزارت بهداشت برای قانون جامع کنترل دخانیات درحال رایزنی هستیم.

وی تصریح کرد: با تبلیغ واردات سیگاربه هرگونه ای مقابله می کنیم و مبارزه با فساد و شفاف سازی بر سود اقتصادی این بنگاه اقتصادی اولویت دارد.

طاهری با بیان این که تولید سیگار، صنعتی کشاورزی است، خاطرنشان کرد: احیای بخش کشاورزی در دستور کار این شرکت قرار دارد.

وی گفت: از ابتدای  سال جاری تاکنون 8 میلیارد تومان توتون خریداری شده است که امیدواریم با کیفی کردن محصولات زراعی سهم توتون ایرانی در سیگارهایی که از خارج وارد می شود افزایش یابد زیرا هم اکنون خرمن های توتون سیگارهای داخلی صد درصد خارجی است.

مدیرعامل دخانیات ایران از برنامه تولید هولوگرام در ایران خبر داد و افزود: قرار است طی مدت 6 ماه تولید هولوگرام های امنیتی را در کشور داشته باشیم زیرا هم اکنون این هولوگرام ها از خارج وارد می شود.

وی با اشاره به اصل 44 قانون اساسی مبنی بر واگذاری شرکت های تولیدی به بخش خصوصی ، تصریح کرد: بخشی تولیدی برخی از محصولات از جمله چاپ ، درودگری و حمل و نقل را می توان واگذارکرد.

به گفته وی، به علت انحصاری بودن شرکت دخانیات، برند تولید محصول را می توان به بخش خصوصی واگذارکرد اما مالکیت برند واگذار نخواهد شد و واگذاری شرکت دخانیات به علت انحصاری بودن آن در مرحله بررسی های فنی قرار دارد.

طاهری با اشاره به تولید سیگار با برند ایرانی در کردستان عراق و برخی از کمپانی های بزرگ دنیا، گفت: برای جلوگیری از این امراقدامات دیپلماتیک از سوی ایران صورت گرفته تا تمامی برندهای ما در کشورهای دیگرثبت شود.  

کد خبر 430406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha