به گزارش خبرنگار مهر، ناصر بابایی روز چهارشنبه در جلسه شورای سلامت شهرستان پلدختر اظهار داشت: با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش احتمال در بروز بیماری های انگلی و روده ای ادارات مرتبط اقدامات لازم را برای جلوگیری و پیشگیری از این بیماری ها در سطح شهرستان انجام دهند.
وی افزود: شبکه بهداشت شهرستان پلدختر با ارسال نامه ای به تمام خانه های بهداشت به آنها اعلام کرده که چنانچه لوله ای از شرکت آب و فاضلاب در سطح شهر و روستا دچار شکستگی شده مراتب را به ادارات مربوطه اطلاع دهند تا نسبت به ترمیم آن اقدام شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر به بیماری سالک در این شهرستان اشاره کرد و گفت: سال ۹۵ حدود ۲۰ مورد بیماری سالک، سال ۹۶ حدود ۱۷ مورد و در سال جاری تا کنون ۳ مورد بروز بیماری سالک پوستی (بروسلوز) در سطح شهرستان گزارش شده که کانون آن روستای «سراب حمام» است.
وی افزود: خوشبختانه با توجه به اقدامات انجام شده برای پیشگیری از بروز این بیماری، شیوع آن در روستاهایی که کانون بیماری بوده اند کاهش یافته است.
بابایی با بیان این که کم یا محدود کردن مراحل پیشگیری موجب افزایش بروز بیماری سالک می شود، خاطرنشان کرد: سال گذشته روستاهای میدان بزرگ، دو کوهه و جلگه خلج کانون های سالک در شهرستان بود و سه نمونه از بیماری در داخل شهر مشاهده شد که این امر اهمیت موضوع را می رساند زیرا چنانچه شیوع پیدا کند به شدت میزان بروز آن در شهرستان بالا خواهد رفت.
وی افزود: همچنین سال گذشته ۱۷ مورد بیماری سالک در چند روستای شهرستان شامل باغ گل گل، مورانی، چم گز، پا علم و افرینه مشاهده شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر گفت: برنامه اساسی شبکه بهداشت در رابطه با بیماری سالک این است که روستاهایی که سال گذشته در شهرستان کانون سالک بودند سمپاشی عمومی شده و منازلی که سالک در آن بروز داشته تا شعاعی در اطراف آن سمپاشی شوند.
بابایی افزود: دهیاران و بخشدار مرکزی امکاناتی مانند تراکتور و نیروی کار برای سمپاشی آماده کنند تا شبکه بهداشت نیز مقدار سم لازم و نیروهای ناظر را برای همکاری در اختیار آنها قرار دهد.
وی به چگونگی انتقال بیماری سالک اشاره کرد و اظهار داشت: عامل بیماری سالک جوندگان و سگ های ولگرد هستند که موجب افزایش جمعیت پشه ناقل این بیماری و در نهایت شیوع آن می شوند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر گفت: وجود نخاله های ساختمانی و زباله در حاشیه شهر و روستا موجب تجمع سگ های ولگرد و جوندگان و افزایش پشه ناقل و شیوع بیماری سالک می شود، بنابر این نخاله ها و زباله ها باید در دور از محل زندگی دفن شوند.
بابایی از شهروندان خواست در راستای همکاری با این شبکه و در صورت مشاهده موارد غیر بهداشتی با تلفن های ۱۴۹۰ و ۱۹۰ تماس حاصل کنند.
نظر شما