۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۲

مدیرکل دفتر تغذیه وزارت بهداشت خبر داد؛

سنجش ید نمک های خوراکی/کاهش ۶۱.۵درصدی بیماری گواتر

سنجش ید نمک های خوراکی/کاهش ۶۱.۵درصدی بیماری گواتر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با بیان اینکه طی دو دهه پوشش مصرف نمک یددار به ۹۸ درصد در کشور رسید، گفت: در این مدت، بیماری گواتر از ۶۸ درصد به ۶.۵ درصد در کشور کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر زهرا عبداللهی، با بیان اینکه ید ماده ای حیاتی است که در ساخت هورمون‌ های تیرویید نقش اساسی ایفا می‌ کند، افزود: از سال ها قبل، کمبود ید به عنوان مشکل عمده تغذیه ای در کشور وجود داشته است و طبق بررسی های کشوری در سال ۶۸، شیوع ۷۰ درصدی گواتر در کشور تایید شد که گواتر نیز نشانه بارز کمبود ید در بدن است.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۰ که کمیته کشوری پیشگیری و کنترل کمبود ید تشکیل شد، به عنوان راهکاری عملی و ارزان قیمت، ید را به نمک های خوراکی اضافه کرد که براساس تصویب این کمیته و مقررات وضع شده، تمامی کارخانه های نمک موظف به افزودن ید به نمک های خوراکی شدند.

عبداللهی با بیان اینکه با افزودن ید به نمک های خوراکی بیماری گواتر روبه کاهش رفت، خاطرنشان کرد: در طول دو دهه ید رسانی به رژیم غذایی مردم، شیوع گواتر از ۶۸ درصد به ۶.۵ درصد کاهش پیدا کرده است و پوشش مصرف نمک یددار به ۹۸ درصد در کشور رسید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از کشورهای موفق در زمینه کاهش کمبود ید معرفی شد، اظهار داشت: در حال حاضر که تقریبا ۲۵ سال از یدرسانی می گذرد، این مشکل تحت کنترل است.

وی در خصوص برنامه هایی که در خصوص پایش و کنترل کمبود ید در دست انجام است، گفت: در این راستا برنامه پایش ید ادرار دانش آموزان در سطح کشور وجود دارد، به عبارتی، پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان نشان می دهد که این ماده در بدن آنها کافی است یانه، که این پایش شاخص کفایت دریافت ید در جامعه است.

عبداللهی ادامه داد: طبق اطلاعاتی که از این پایش سالانه استخراج شده است، می توان دریافت که میانه ید ادرار دانش آموزان در حد مطلوب و بالاتر از مطلوب است که نشان کفایت دریافت این ماده در بدن مردم جامعه و کافی بودن ید در نمک های خوراکی است.

وی در خصوص سنجش سلامت و کیفیت نمک های خوراکی از لحاظ دارا بودن ید، بیان کرد: نمک های خوراکی که در سطح کشور در کارنجات مجاز تولید و بسته بندی می شوند، تحت نظام پایش و کنترل کیفیت نمک های خوراکی مورد بررسی قرار گرفته و ید آنها اندازه گیری می شود.

عبداللهی در پایان افزود: این پایش، هم در سطح تولید با مسئولیت سازمان غذا و دارو و هم در سطح عرضه توسط  بازرسین بهداشت محیط با کیت یدسنج انجام می شود.

کد خبر 4306132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha