۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۷

کلافی سردرگم که باز نمی‌شود؛

نهاوند میراث دار نرخ ۲ رقمی بیکاری/سدی به نام بانک در مسیر اشتغال

نهاوند میراث دار نرخ ۲ رقمی بیکاری/سدی به نام بانک در مسیر اشتغال

نهاوند- درحالی نرخ بیکاری در تمام شهرهای استان همدان تک رقمی است که نهاوند همچنان میراث‌دار نرخ ۲ رقمی است و با وجود تمام ظرفیت‌ها، روز به روز بر شمار بیکاران آن افزوده می‌شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تلاش برای ایجاد اشتغال، کارآفرینی، رفع معضل بیکاری و هزار و یک کلمه هم خانواده این عبارات؛ شاید برای جوانان جویای کار کلماتی کلیشه‌ای و یا آزار دهنده باشد چراکه تاکنون آن‌چنان‌که باید برای رفع مشکل بیکاری در کشور و به‌تبع آن در شهرستان نهاوند اقدامات قابل قبولی انجام‌نشده است.

طبق بررسی ها و اعلام آمار از سوی مسئولان نرخ بیکاری در شهرستان نهاوند به عنوان یکی از شهرستان های صاحب جایگاه در استان همدان همچنان دورقمی است حال آنکه شهرستان‌هایی که دارای بیشترین نرخ بیکاری هستند باید در برنامه اشتغال دستگاه‌های اجرایی استان برنامه‌ریزی بهتری داشته باشند و بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

شهرستان نهاوند میراث‌دار نرخ بیکاری دو رقمی است

به اعتقاد کارشناسان باید در برنامه‌ریزی‌های شهرستانی و منطقه‌ای که در زمینه اشتغال انجام می‌گیرد، شهرستان‌هایی که دارای بیشترین آمار بیکاری هستند تلاش کنند تا در برنامه اشتغال دستگاه‌های اجرایی استان به مسئله بیکاری آنها توجه بیشتری شود حال آنکه به روایت کنایه‌دار، دلسوزانه و شاید هم مطالبه گری مسئولان؛ شهرستان نهاوند میراث‌دار نرخ بیکاری دورقمی است که گویا به هیچ روشی تک رقمی شدن آن ممکن نخواهد شد چرا که متأسفانه اختلافات سیاسی در این شهرستان هر روز بر این مسئله دامن می زند.

با تمام این تفاسیر آنچه در شهرستان نهاوند از مسئولان انتظار می‌رود پیگیری مطالبات به‌حق جوانان برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است که متأسفانه این خواسته همچنان مورد بی توجهی قرار گرفته است.

بررسی وضعیت کارآفرینان جوان این شهرستان نیز نشان دهنده آن است که متاسفانه مسئولان اجرایی این شهرستان آنطور که باید دست کارآفرینان را نمی گیرند و با پاس‌کاری تقاضاهای این افراد آنها را از به نتیجه رسیدن درخواستشان ناامید می کنند.

۱۰۰ میلیون تومان وثیقه برای وام ۵۰ میلیون تومانی

یک کارآفرین حوزه قالیبافی نهاوند در گفتگو با خبرنگار مهر به مشکلات حوزه اشتغال شهرستان نهاوند اشاره کرد و گفت: چند ماهی است که برای اخذ تسهیلات اشتغال روستایی که بارها استاندار همدان از وجود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این بخش سخن گفته؛ پرونده تشکیل داده‌ام.

وی بابیان اینکه آنقدر برای به نتیجه رسیدن پرونده ام ادارات و بانک های شهرستان را زیر پا گذاشته ام که قابل بیان نیست؛ ادامه داد: روزها تا آخرین لحظه ساعت اداری در بانک برای پیش رفتن پرونده کاری ام می‌ایستادم تا اینکه پرونده به مرحله ارائه ضامن رسید.

وی با بیان اینکه وقتی پرونده به مرحله ارائه ضامن رسید از من چند برابر وامی که درخواست داشتم وثیقه طلب کردند، گفت: افراد و سندهای مختلفی برای ضمانت به بانک  برده‌ام اما همچنان با به بهانه‌های مختلف از پرداخت وام ممانعت می کنند.

وی بابیان اینکه آیا برای رفع مشکل بیکاری آن هم در شهرستانی که شمار جوانان بیکار آن از تمام شهرستان های استان همدان بیشتر است؛ این‌چنین رویه ای انصاف است؛ گفت: بارها عنوان شده که در پرداخت تسهیلات اشتغال به متقاضیان سخت نمی گیرند اما آنچه گفته شده با آنچه اجرا می شود زمین تا آسمان متفاوت است.

نیمی از واحدهای شهرک صنعتی نهاوند غیرفعال است

کارشناس ارشد صنایع و معادن اداره صنعت، معدن و تجارت نهاوند نیز در گفتگو با خبرنگار مهر به وضعیت شهرک صنعتی نهاوند که دارای ۲۱ واحد تولیدی است اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۱۳ واحد فعال و ۸ واحد آن غیرفعال است.

بیژن ترابیان بابیان اینکه ۱۳ واحد تولیدی فعال در نهاوند برای ۸۰ جوان جویای کار اشتغال ایجاد کرده است، گفت: در صورت فعال‌سازی تمام واحدهای تولیدی موجود در شهرک صنعتی نهاوند بیش از ۲۰۰ جوان مشغول به کار می‌شوند.

وی بااشاره به اینکه واحدهای تولیدی فعال در شهرک صنعتی نهاوند با ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند؛ مهم‌ترین مشکلات این واحدهای صنعتی را کمبود نقدینگی، فقدان بازار فروش و بدهی معوق بانکی عنوان کرد.

ترابیان با تاکید براینکه در راستای حل مشکل واحدهای غیرفعال جلسات مختلفی در استان و شهرستان با حضور استاندار و مسئولان مربوطه انجام شده است، گفت: متأسفانه انتقاداتی به عملکرد بانک‌ها وجود دارد و سخت‌گیری‌های بانک‌ها باعث کند شدن آهنگ جذب تسهیلات دولتی توسط واحدهای تولیدی می‌شود.

ترابیان با اشاره به پتانسیل شهرستان نهاوند در حوزه‌های مختلف نظیر کشاورزی گفت: لزوم بازنگری مصوبات بانک‌ها و امهال بدهی معوق و به‌ویژه اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی مشکل‌دار برای رونق اقتصادی شهرستان در حوزه صنعت لازم و ضروری است.

وی بابیان اینکه حمایت از کالایی ایرانی که توسط مقام معظم رهبری شعار سال انتخاب شده است با محوریت تولیدات نهاوند یک راهبرد اساسی در حفظ اشتغال موجود در واحدهای صنعتی است؛ گفت: ایجاد فرصت جذب اعتبارات در قالب تسهیلات فراگیر، تسهیلات روستایی و عشایری و رونق اقتصادی می‌تواند مسیر توسعه را به روی اقتصاد شهرستان بگشاید و معضل بیکارری را در شهرستان کم‌رنگ‌تر کند.

حمایت از کالای ایرانی از حرف تا عمل!

کارشناس ارشد صنایع و معادن اداره صنعت، معدن و تجارت نهاوند، اظهار کرد: همچنین باید رفع مشکلات طرح‌های بزرگی مانند فرو سیلیس؛ صنایع آلیاژی نهاوند، منیزیوم، کلسینه و بتن گازی یک اولویت بدون جایگزین در توسعه صنعت نهاوند باشد چراکه حمایت از کالای ایرانی موردتاکید قرار گرفته است.

اما در همین خصوص فرماندار نهاوند از راستی آزمایی میزان پرداختی تسهیلات اشتغال توسط بانک‌ها در شهرستان نهاوند خبر داد و گفت: دستگاه‌هایی که در حوزه اشتغال نقش دارند مکلف به همکاری بیشتر برای رفع مشکل بیکاری جوانان نهاوند هستند.

مراد ناصری بابیان اینکه امیدواریم میزان تسهیلات پرداختی بانکها در خردادماه نسبت به ماه‌های گذشته بیشتر باشد، گفت: نرخ بیکاری دورقمی نهاوند مایه ننگ برای این شهرستان است و قابل دفاع نیست.

حذف ۵۵۰ طرح اشتغال‌زایی نهاوند به علت عدم مدیریت

فرماندار نهاوند بابیان اینکه طبق بررسی های انجام شده در بخش جذب اعتبارات روستایی مشخصات ۸۲۶ طرح در سامانه «کارا» ثبت شده است، گفت: از این تعداد ۵۵۰ طرح به دلیل عدم مدیریت حذف شده و ۱۵۰ طرح نیز به دلیل نقص مدارک کنار گذاشته شده اند به طوری که ۲۱۲ طرح با اعتبار ۴۱ میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی و متأسفانه تاکنون فقط سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات به طرح‌ها پرداخت‌شده است.

وی بابیان اینکه از مجموع ۲۵۰ طرح اشتغال روستایی و عشایری شهرستان نهاوند ۱۰۰ طرح مربوط به جهاد کشاورزی، ۱۲۱ طرح مربوط به اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و ۲۹ طرح نیز مربوط به اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان است، گفت: این طرح‌ها برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل شهرستان معرفی‌شده‌اند.

ناصری عنوان کرد: عمده‌ترین مشکل متقاضیان در بحث دریافت تسهیلات ارائه ضمانت به بانک‌ها است که امیدواریم طبق قول مساعدی که مدیران استانی بانک‌ها داده اند نسبت به تسهیل این مسئله اقدام شود.

بررسی ۱۷۰۰ طرح روستایی در کمیته فنی استان همدان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر عزم جدی برای ریشه کن کردن بیکاری در شهرستان نهاوند، گفت: تاکنون در استان همدان یک هزار ۷۰۰ طرح روستایی از طریق سامانه «کارا» و کمیته فنی روستایی بررسی‌شده است.

احمد توصیفیان بابیان اینکه از این تعداد یک هزار و ۲۶۴ طرح توسط کمیته فنی تائید شده است، گفت: ارزش طرح‌های تائید شده ۴۲۸ میلیارد است.

وی با اشاره به اینکه این مبلغ دارای مصوبه کمیته فنی است، گفت: در شهرستان نهاوند ۲۱۴ طرح به ارزش ۴۴ میلیارد تومان دارای مصوبه است درحالی که سهم شهرستان نهاوند در حوزه تسهیلات اشتغال روستایی ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.

پرداخت ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در نهاوند

توصیفیان گفت: از این تعداد در شهرستان نهاوند به ۲۲ طرح مبلغ ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت‌شده است.

وی بابیان اینکه امیدواریم پیرو جلسه‌ای که با حضور متولیان اشتغال استان همدان در نهاوند برگزار شد، روند پرداختی بانکها تسریع پیدا کند، عنوان کرد: تاکنون طرح‌هایی در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری و خدمات مصوب شده‌است.

ناگفته پیداست که حال اشتغال نهاوند وخیم است و تا دیر نشده باید چاره‌ای اندیشید چراکه جوانان شهرستان به‌ناچار برای کسب درآمد به شهرها و استان‌های دیگر مهاجرت می‌کنند که تداوم این حرکت به نهاوند بیش از پیش ضربه خواهد زد.

کد خبر 4307429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha