به گزارش خبرنگار مهر، علی غمگسار یکشنبهشب در مراسم جشن گلریزان در ساری بابیان اینکه پرداخت خون بهاء و دیه از دیرباز در جوامع بشری مرسوم بوده است افزود: شریعت مقدس اسلامی نیز بر پرداخت دیه تأکید کرده است و از سوی دیگر نیازمندان جرائم مالی که ناخواسته در این مصیبت گرفتار میشوند، منحصر به زمان ومکان خاصی نیستند.
وی ادامه داد: در جامعه ما نیز همواره افرادی بهصورت ناخواسته در گردابها مبتلا میشوند و بعضاً از کمترین پشتوانه مالی برخوردار هستند و بهناچار روانه زندان میشوند اما به زندان افتادن افراد به دلیل مالی و جرائم غیر عمد آثار زیانباری برای خود و خانوادههایشان در جامعه دارد و آسیبهای روحی و روانی ازجمله مشکلات است.
وی افزود: ازآنجاییکه زندان در افکار عمومی محلی برای نگهداری افراد بزهکار با جرائم خطرناک مطرح است، این مسئله سبب میشود که گاه فردی که به دلیل جرائم غیر عمد زندانی میشود ازلحاظ روحی و روانی دچار آسیب میشود و روحیه خود را بهعنوان فرد مولد و مؤثر از دست میدهد.
وی افزود: در پی آن فرد دچار آسیبهایی میشود و این مسئله سبب شکاف عمیق بین فرد زندانی و دیگر افراد خانواده خواهد شد و این میتواند بروز ناهنجاریها را دامن زند.
معاون ستاد دیه مازندران اظهار داشت: ستاد دیه باهدف کمک به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد با جذب کمکهای مردمی و خداپسندانه با برپایی همایشهای گلریزان سعی در آزادی زندانیان دارد.
وی گفت: ستاد دیه مازندران با حمایتهای مسئولان و خیران در سال قبل ۲۸۵ نفر از زندانیان جرائم غیر عمد را با بدهی ۴۰۶ میلیارد ریال از زندان آزادکرده است و بیش از ۳۷ میلیارد ریال از بدهیها با پرداخت تسهیلات تأمینشده است.
غمگسار یادآور شد: همچنین ستاد دیه کشور بیش از ۱۳ میلیارد ریال، از محل منابع استانی و خیران یک میلیارد ریال، صندوق تأمین خسارت ۱۴ میلیارد ریال و با دستور رئیسکل دادگستری ۱۳۲ میلیارد ریال برای روند آزادی زندانیان حمایت و پرداختشده است.
وی گفت:از ابتدای تأسیس ستاد دیه از سال ۸۱ تا ۹۶ حدود چهار هزار و ۵۶۳ زندانی جرائم غیر عمد از زندانهای استان آزادشده است و مردم استان در ماه مبارک رمضان نیز ۸۸ میلیون تومان به ستاد دیه واریز کردند و توانستیم در ماه رمضان ۱۴ نفر از زندانیان را آزاد کنیم.
نظر شما