رای الیوم بررسی کرد؛

تداوم بحران قطر/ دو راهی دوحه بعد از خروج آمریکا از برجام

تداوم بحران قطر/ دو راهی دوحه بعد از خروج آمریکا از برجام

یک رسانه عرب زبان با اشاره به اینکه بحران دوحه و چهار کشور تحریم کننده آن در آستانه ورود به سال دوم خود است به تحولات میان ایران و آمریکا و تصمیماتی که رهبران قطر باید بگیرند، پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رای الیوم در مطلبی با اشاره به اینکه تا ۸ روز دیگر یعنی در پنجم ماه ژوئن آینده بحران میان دوحه و ۴ کشور عربی وارد دومین سال خود می شود آورده است: شواهدی مبنی بر اینکه احتمال راهکار قریب الوقوع برای بحران وجود داشته باشد نیست بلکه طرفین به در راستای تنش بیشتر حرکت می کنند. میانجیگری کویتی ها در آغاز بحران به بن بست خورد و دعوت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از رهبران این کشورها در ماههای گذشته برای برگزاری نشست مصالحه در کمپ دیوید در ماه مه نیز با برکناری ریکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا به عنوان بانی و مهندس آن و عدم همراهی چهار کشور تحریم کننده با آن بر باد رفت.

این رسانه می نویسد: مقامات قطری اخیرا به طور عمدی در راستای افزایش تنش حرکت کردند و شاید هم به خاطر ناامیدی از دست یابی به راه حل این کار را کردند یعنی واردات از کشورهای مصر، امارات، عربستان و بحرین را ممنوع کردند و از صاحبان مراکز تجاری نیز خواستند که آنچه از محصولات این کشورها دارند از فروشگاهها جمع آوری کنند و زبان حالش این بود که نه شما و نه کالاهای شما را نمی خواهیم و جایگزین های ایرانی و ترکیه در اولویت است.

رای الیوم آورده است: شورای همکاری خلیج فارس به دو نیم به طور کمال و تمام تقسیم شده است هر چند که به طور رسمی اعلام نشده است. اردوگاه نخست شامل عربستان، امارات و بحرین و دومی شامل سلطان نشین عمان، کویت و قطر است. شکاف میان دو طرف ماه به ماه تشدید می شود و شواهد زیادی گواه آن است.

این رسانه با اشاره به استراتژی بلند مدت چهار کشور محاصره کننده و باور آنها مبنی بر اینکه قطر بیشترین زیان را دیده است و هجمه رسانه ای شدید این کشورها ضد قطر و تلاش برای تغییر نظام آن بیان کرد: حالت آرامش کنونی تصنعی به نظر می رسد و چه بسا آرامش قبل از طوفان باشد زیرا بادهای سیاسی از مکانهای مختلف می وزد و تابستانی بسیار داغ تر از حد معمول در انتظار است.

رای الیوم نوشت: دولت قطر موفق به شکستن محاصره با بخش اعظم آن از طریق جایگزین های تجاری و اقتصادی از ایران و ترکیه شد. احداث پایگاه نظامی بزرگ در نزدیکی پایگاه العدید آمریکا گامی احتیاطی دفاعی برای مقابله با هر گونه تهاجم برای تغییر نظام قطر بود اما خطر در آینده از جانب آمریکا به شکل مستقیم و غیر مستقیم خواهد بود. هفته های آینده شاهد تحرک سیاسی و اقتصادی گسترده آمریکایی و چه بسا نظامی ضد ایران پس از لغو برجام از سوی آمریکا و طرح ۱۲ خواسته از ایران خواهد بود. سئوالی که مطرح است واکنش رهبران قطر در حمایت از محاصره آمریکایی احتمالی ضد ایران است که آنرا حمایت می کنند یا خیر؟ قطری ها می دانند که نمی توانند وسط عصا را بگیرند و این سیاست بی ثمر خواهد بود زیرا از سوی دولت آمریکا که افراطی تر از همتای قبلی اش بوش پسر است قابل قبول نیست. تایید محاصره به مفهوم قطع روابط تجاری و عدم استفاده از بنادر و حریم هوایی ایران است و مخالفت بامحاصره و عدم همکاری با آن یعنی رویارویی با آمریکا و چه بسا خروج از پایگاه العدید و انتقال آن به ریاض یا ابوظبی باشد.

این رسانه می نویسد: بحث دیگر که در آینده به آن دامن زده خواهد شد جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ است که فعلا مطرح نمی شود اما پس از پایان جام جهانی روسیه دوباره مطرح خواهد شد. چهار کشور ضد دوحه این موضوع را به خوبی می دانند و برای همین است که با هر راهکار بدون اجابت خواسته های خود مخالفت می ورزند.

رای الیوم آورده است: همه شواهد نشان می دهد که قطر تسلیم نمی شود اما در عین حال با راهکاری که شوکت آنرا خدشه دار نکند مخالفتی ندارد. سفر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر به کویت شاید در راستای یافتن راهکاری برای حل بحران و شکستن محاصره باشد.

کد خبر 4308305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha