به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله العظمی جعفر سبحانی ظهر دوشنبه در جلسه تفسیر قرآن که در مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شد اظهار داشت: در کشورهای غربی هر کاری که مفید باشد، خوب شمرده میشود اما در اسلام کار خوب باید علاوه بر حسن فعلی، حسن فاعلی هم داشته باشد یعنی انسان باید کار را برای رضای الهی انجام دهد.
وی با تأکید بر اهمیت پاک بودن سرچشمه اعمال افزود: در اسلام کاری ارزش دارد که سرچشمهاش پاک باشد بنابراین کاری که برای ریا و خودنمایی انجام شود ارزشی ندارد و مردود است.
این استاد سطوح عالی حوزه با بیان اینکه اعمال کافران حسن فاعلی ندارد، خاطرشان کرد: در گذشته افرادی بودند که کارهای خیر از جمله ساخت کاروانسرا انجام میدادند و نیت آنها کسب رضایت الهی بود چرا که گاهی حتی اسم خودشان را بر کاروانسراها نمینوشتند تا گمنام بمانند.
نماز باید با رعایت آداب و شروط صحیح اقامه شود
وی به تشریح معنای اقامه نماز پرداخت و ادامه داد: معنای حقیقی و واقعی اقامه نماز، اقامه آن با رعایت آداب و شروط صحیح است اما متأسفانه برخی افراد بدون حضور قلب و رعایت آداب نماز میخوانند.
آیتالله سبحانی گفت: اعمال و کارهای نیک میتواند موجب هدایت و سعادت انسان شود اما هیچگاه نباید به اعمال خودمان یقین داشته باشیم چرا که در زمان حکومت حضرت علی(ع)، کسانی که پیمانشکنی کردند از صحابه پیامبر(ص) بودند و همچنین قاتلان امام حسین(ع) نیز خود را محب اهل بیت(ع) میدانستند.
عاقبت کارها اهمیت دارد
وی با تأکید بر اینکه اینکه عاقبت کارها اهمیت دارد، عنوان کرد: در حال حاضر مؤمنان نیز یقین به هدایت قطعی ندارند و در این شرایط افراد غیر مؤمن در معرض خطر بزرگی قرار دارند چرا که عاقبت کار اهمیت دارد.
مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه ایمان آوردن در حال مرگ ارزش ندارد، اظهار کرد: افرادی که در تمام زندگی خود کافر و مشرک بودهاند، نمیتوانند در زمان مرگ ایمان بیاورند و به سعادت برسند همانگونه که فرعون هنگام غرق شدن ایمان آورد اما خداوند ایمان او را نپذیرفت.
نظر شما