به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز سه شنبه نشست فرماندار قروه با سمن های شهرستان در حالی برگزار شد که به گفته نمایندگان انجمن ها این نشست ها هر سال با تغییر فرماندار به جای پیگیری برای رفع مشکلات به تکرار مکررات و معرفی انجمن ها و آشنایی فرماندار جدید می گذرد.
در واقع تغییر فرمانداران در قروه نه تنها جایگاه مدیریت ارشد این شهرستان را از راه ثبات خارج کرده بلکه حل و فصل مشکلات موجود در منطقه و آشنایی با عوامل مرتبط اعم از خصوصی و دولتی هم به تکرار می رسد و این تنها گزینه خستگی را پیش روی توسعه شهرستان قرار می دهد.
بنا به گفته های نمایندگان سازمان های مردم نهاد قروه در این نشست اولیه یک معارفه برگزار می شود و تا فرماندار جدید می خواهد به آشنایی کامل برسد بلافاصله روند تغییرات آغاز و نوبت مدیر بعدی می شود و این چرخه همچنان در مسیر تکرار قرار می گیرد.
با وجود تمامی این اعتراضات که انتظار می رود به گوش مسئولان استان و کشور برسد، نخستین نشست سمن های شهرستان با فرماندار جدید با معرفی اجمالی و بیان مشکلات همیشگی برگزار شد.
تمامی ۹ انجمن مردم نهاد فعال در شهرستان قروه به صورت مشترک از نبود تعامل مدیران دستگاه های اجرایی با سمن ها، منع مالیات برای سمن ها که همچنان در قروه اجرا نمی شود، نبود برنامه ریزی مناسب برای نشاط اجتماعی، نبود مکان کاری مختص به سمن ها، مشکلات مرتبط به بروکراسی اداری و ... سخن گفته و معترض بودند.
در کنار این مسایل، سمن های شهرستان یکسری خواسته هایی هم داشتند. از جمله اینکه کارشناسان ادارات که با سمن ها در ارتباط هستند توانمندسازی شوند، ادارات از سمبل کاری دوری کرده و به فرهنگ سازی بپردازند، اعتبارات مرتبط توسط ادارات جذب و نگاه های سلیقه ای و رابطه ای حذف شوند.
در بین تمامی مباحث مطرح شده اما مطالب قابل تأملی که بیان شد مربوط به وجود نگاه های منفی نسبت به نشاط اجتماعی در سطح شهرستان بود که تمامی سمن ها به آن معترض بودند. همچنین اشاره به بحران زیست محیطی و جایگاه دفن زباله های قروه که هنوز بی پاسخ مانده است، از دیگر موارد مهمی بود که توسط انجمن زیست محیطی سراب سبز قروه عنوان شد.
مسئله مهم دیگر هم به معضل بزرگ و حیاتی آب می رسید. بحرانی که دغدغه اکثریت فعالان اجتماعی و سمن ها بود. بحرانی که فرماندار جدید قروه هم به محض شنیدن موضوع بحران آب، اولویت نخست کار خود را پیگیری برای این مهم دانست.
نمایندگان سازمان های مردم نهاد قروه در خاتمه از مسئولان خواستند که برای بررسی وضعیت سمن ها بیشتر به بازدید و دیدار حضوری بپردازند و تنها به برگزاری نشست اکتفا نکنند.
پس از اتمام سخنان سمن ها، فرماندار قروه که با صبر و حوصله و تنظیم وقت، شنونده گفته ها بود با تأیید تمامی مطالب مطرح شده از تلاش برای بهبود وضعیت سازمان های مردم نهاد در قروه گفت.
«موحد امان اللهی» در ابتدا بهره بردن از اندیشه سمن ها را نقطه عطفی برای مدیریت بهتر دانست و به بازدید از انجمن های مردم نهاد به عنوان حداقل کاری که می توان انجام داد اشاره کرد.
او با تأکید بر بررسی تعیین مکانی مناسب برای سمن ها و دیگر موارد به در اولویت قرار دادن رفع دو معضل اساسی در قروه یکی بحران زیست محیطی دفع زباله و دیگری کمبود آب قروه پرداخت و یادآور شد که این دو مسئله از همان آغاز مسئولیت در دستور کار بوده و هست.
«امان اللهی» همچنین گریزی زد به نبود تعامل ادارات با سمن ها و افزود: فاصله سمن ها با ادارات باید کم شده و این مهم نیاز است که به صورت دو طرفه بوده و علت اصلی این فاصله را جست.
فرماندار قروه خطاب به سمن های شهرستان دنبال معجزه بودن از مسئولان را امری محال دانست و بر دوری از شعارزدگی و وعده های بی نتیجه تأکید کرد. به گفته او این نشست بیشتر برای معارفه اولیه بود و قطعاً بیان مطالبات به طور کامل صورت نگرفت و انتظار می رود در دیدارهای بعدی به صورت کامل تر بیان و با راهکار حل و فصل شود.
نظر شما