به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید احمد میرعمادی در تفسیر آیه ۱۹ سوره «زمر» با عنوان «أَفَمَنْ حَقَّ عَلَیْهِ کَلِمَةُ الْعَذَابِ أَفَأَنْتَ تُنْقِذُ مَنْ فِی النَّارِ» و آیه ۲۰ با عنوان «لَٰکِنِ الَّذِینَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ لَهُمْ غُرَفٌ مِنْ فَوْقِهَا غُرَفٌ مَبْنِیَّةٌ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۖ وَعْدَ اللَّهِ ۖ لَا یُخْلِفُ اللَّهُ الْمِیعَادَ» اظهار داشت: موضوع آیه ۱۹ پیامد انتخاب راه کفر با سوء اختیار است و آیه ۲۰ نیز پیامد تقوا، خداترسی و در صراط مستقیم قرار گرفتن را تشریح می کند.
تقسیم بندی انسان ها به دو دسته اهل تقوا و اهل جرم
وی بابیان اینکه خداوند در قرآن مردم را در یک تقسیم کلی به دو قسم اهل تقوا و خداترسی و دیگری اهل جرم و جنایت تقسیم کرده است، عنوان کرد: اهل تقوا، اهل نور هستند و اهل جرم، اهل آتش و نار هستند.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امامجمعه خرمآباد با اشاره به اینکه کسانی که مجرم هستند جزو اهل نار بوده و کسانی که خداترس هستند جزو اهل نور هستند، گفت: این دو آیه مقایسه بین این دو گروه است، در گروه اول که مجرمان بوده چند خصوصیت دارند؛ انسانهایی لجباز، خودخواه و متکبر هستند، حق گریز هستند، معصیتکار هستند و پند و موعظه پذیر نیستند که عذاب الهی بر آنها نازل میشود.
وی افزود: در مقابل اهل تقوا هستند که عمل صالح انجام میدهند، اهل احسان هستند، حقطلب هستند، عدالتطلب هستند و با ظلم و ستم مبارزه میکنند.
انسان لجباز و حق گریز را کسی نمیتواند نجات بدهد
آیتالله میرعمادی با اشاره به اثر جرم و جنایت و همچنین اثر تقوا بیان داشت: حتی پیامبر(ص) که مقام شفاعت دارد نمیتواند انسان مجرم، لجباز و خودخواه را نجات دهد، انسان لجباز و حق گریز را کسی نمیتواند نجات بدهد.
وی با اشاره به اینکه انسان مجرم آنقدر غرق در معصیت، ذلالت و گمراهی میشود که هیچکسی نمیتواند او را نجات دهد، تصریح کرد: کسی که دنبال نجات و رهایی نبوده و لجباز، خودسر، خودبین، متکبر و خودخواه است هرگز نجات پیدا نمیکند.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امامجمعه خرمآباد با تأکید بر اینکه انسان لجباز و حق گریز را هیچکسی نمیتواند نجات بدهد و این شخص اهل نار است، بیان داشت: کسانی که آنقدر معصیت کردهاند که قلبشان سیاه و تیره شده، لجبازی کردهاند و دنبال عدالت و حق نیستند، عذاب بر آنها قطعی و حتمی میشود.
وعده خدا تخلفناپذیر است
آیتالله میرعمادی در ادامه سخنان خود بابیان اینکه گروه دوم کسانی هستند که حریم پروردگار را حفظ میکنند، حرمتداری میکنند، تقوا دارند، گفت: برای اهل تقوا غرفهای در بهشت وجود دارد که بالای آن غرفه نیز غرفه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه این امر به درجات اهل تقوا اشاره دارد، تصریح کرد: در قیامت متقین درجاتی دارند، اهل بهشت دارای درجات گوناگون هستند و غرفههای بهشت نیز بر اساس عمل صالحی بوده که در دنیا اهل تقوا انجام میدهند است.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امامجمعه خرمآباد بابیان اینکه غرفههای بهشتی ویژگیهایی دارند، گفت: غرفههای بهشتی برای اهل تقوا شش خصوصیت دارند، مستحکم هستند و لرزان نیستند، چشمانداز و دلنواز هستند، بر روی نهری جاری ساختهشدهاند، دارای امنیت و آسایش هستند، وسعت و پاکیزگی خاصی دارند و چشمههای زلال و گوارا دارند.
کسی که تقوای الهی را رعایت کند و برای خدا حریم قائل باشد، خدا نیز در قیامت برای او حریم و خانه قائل است
آیتالله میرعمادی با تأکید بر اینکه در این رابطه وعده خدا تخلفناپذیر است و «وعید» خدا ممکن بوده که مشمول عفو و بخشش قرار گیرد، گفت: برای رسیدن به غرفههای بهشتی باید تقوا داشت، تقوا عامل ایجاد غرفههای بهشتی است.
وی بیان داشت: غرفههای بهشتی در سایه تقوا به دست میآید و کسی که تقوای الهی را رعایت کند و برای خدا حریم قائل باشد، خدا نیز در قیامت برای او حریم و خانه قائل است.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امامجمعه خرمآباد ادامه داد: خداوند میفرماید هر کس در دنیا حریم خدا را حفظ کند، خداوند نیز در آخرت حریم او را حفظ میکند.
نظر شما