به گزارش خبرنگار مهر، بنا به تصمیم دپارتمان فرهنگ مسکو، تمامی کتابخانههای این شهر از این پس ساعت کاری مشخص و طولانیتری نسبت به گذشته خواهند داشت. سرگی سابیانین شهردار مسکو در همین رابطه در نشست دولت مسکو اظهار کرد: برای بالابردن بهرهوری کتابخانهها در تمام شهر، طرح جمعسپاری (Crowdsourcing) را به اجرا درآوردیم. با وجود گسترش کتابخانههای الکترونیکی، کتابخانه یکی از مهمترین زیرساختهای شهری است و صدها هزار نفر از ساکنین مسکو دائما به کتابخانهها میروند، بنابراین باید شرایط را با زندگی امروز هماهنگ سازیم.
الکساندر کیبوفسکی رئیس دپارتمان فرهنگ شهر مسکو نیز گفت: در یک طرح جمع سپاری به نام «کتابخانه ما»، از روز ۱۱ دسامبر تا ۲۱ ژانویه یک نظرسنجی سراسری در سایت «شهروند فعال» انجام شد که ۱۱ هزار نفر ایدههای خود را برای ما ارسال کردند و از این میان ۲۹۰ ایده جالب برای انجام کارهای بعدی مورد استفاده قرار گرفت. در پایان ما بهترین ایدهها را در دولت مسکو به بحث و بررسی گذاشته و ۷۹ برنامه تا سال ۲۰۱۸ تدوین کردیم.
به گفته رئیس دپارتمان فرهنگ روسیه، ۶۲ درصد اهالی مسکو مایل هستند از ساعت ۱۰ صبح به کتابخانه بروند و ۶۱ درصد تمایل دارند تا ساعت ۲۰ شب در کتابخانه باشند. بر همین اساس ساعت کاری کتابخانهها از ماه آوریل تغییر کرده است.
بر اساس همین گزارش که رایزنی فرهنگی ایران در مسکو آن را تهیه کرده و برای انتشار در اختیار مهر قرار داده است، در مسکو هم اکنون ۱۶۰۰ هزار کتابخانه فعال هستند که از این بین هفت کتابخانه تحت نظارت دولت فدرال (بیش از ۶۰ میلیون کتاب در مخزن دارند) و ۴۴۱ کتابخانه شهری و تحت نظارت دپارتمان فرهنگ شهر مسکو (۱۴۸ کتابخانه کودک، ۷ کتابخانه نوجوان، ۷۹ کتابخانه خانوادگی، ۲۰۷ کتابخانه بزرگسالان (بیش از ۲۲، ۷ میلیون کتاب) هستند.
برای به روز رسانی مخزن کتاب هر ساله به حساب بودجه شهری ۲۴۰ هزار نسخه کتاب از ناشرین در مسکو مختلف خریداری میشود. بیش از ۵۵۰ کتابخانه دانشگاهی با ۶۰ میلیون نسخه کتاب فعال هستند و ۵۲۸ کتابخانه در مدارس، کالجها و موسسات آموزشی وجود دارد که بیش از ۴۲ میلیون نسخه کتاب دارند. علاوه بر اینها، بسیاری از ادارات و سازمانها نیز کتابخانههای مجزا دارند و حتی برخی کتابخانهها به صورت شخصی کار میکنند.
نظر شما