۲۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۱۶

صنایع دستی گنجینه مهر و هنر است

طپش ۸۰ هنردستی ایران در مازندران/شهرک صنایع دستی آرزوی هنرمندان

طپش ۸۰ هنردستی ایران در مازندران/شهرک صنایع دستی آرزوی هنرمندان

ساری - صنایع‌دستی، گنجینه مهر و هنر است و نبض ۸۰ رشته از ۳۰۰ هنر دستی ایران‌زمین در مازندران می‌تپد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: بیش از ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی در کشور شناسایی‌شده که طبق اعلام مسئولان، ۸۰ رشته در مازندران فعالیت دارد و از این تعداد ۲۵ رشته بومی است.

فراموشی و نسخ رشته‌های بومی، نداشتن امکانات، نبود شهرک صنایع‌دستی، کمبود منابع مالی و تسهیلات از مهم‌ترین مشکلات فراروی هنرمندان  صنایع‌دستی در مازندران به شمار می‌رود. ساراخاتون باباجان زاده اهل روستای درزی‌کلا بابل که حدود ۴۰ سال درزمینهٔ صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند در گفتگو با خبرنگار مهر مشکل تأمین گاله و مواد اولیه را از مشکلات بیان می‌کند و می‌گوید: برای تأمین گاله با مشکل مواجه هستیم و نیزارها تبدیل به استخر ماهی شده است.

وی با عنوان اینکه تولیدات را در نمایشگاه‌ها عرضه می‌کند، درخواست تسهیلات را از نیازها عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: به رشته صنایع‌دستی علاقه‌مند هستم و امیدوارم حمایت شویم زیرا این طریق خرج زندگی را تأمین می‌کنم.

ضرورت ساخت شهرک صنایع دستی در مازندران

علی ارجمند هنرمند صنایع‌دستی رشته گره چینی نیز می‌گوید: هر مدیر و دولتی می‌آید قول تسهیلات ارزان‌قیمت را می‌دهند و نیاز داریم تا از رشته‌های صنایع‌دستی حمایت شویم.

وی بابیان اینکه باید صنایع‌دستی را به جهان معرفی کنیم ساخت شهرک صنایع‌دستی را لازم برشمرد و گفت: ارائه تسهیلات نیز باید کنترل‌شده باشد و نظارت لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به مسافرخیزبودن استان، ساخت نمایشگاه دائمی و ارائه غرفه به هنرمندان صنایع‌دستی استان را ضروری دانست و گفت: در استان‌های دیگر نیز مرکزی متمرکز برای صنایع‌دستی در نظر گرفته‌شده است و این امر می‌تواند به رشته صنایع‌دستی و حمایت از هنرمندان کمک کند.

ارجمند، آموزش به‌ویژه آموزش استاد – شاگردی را در صنایع‌دستی مهم برشمرد و گفت: در حال حاضر هنرمندان تولیدات را پشت ماشین‌های وانت به فروش برسانند و اگر غرفه‌های نمایشگاهی داشته باشیم بهتر می‌توانیم ذائقه مشتری و مخاطب را بشناسیم.

این هنرمند صنایع‌دستی، بازاریابی و فروش محصولات را از دغدغه‌ها بیان کرد و گفت: باید برای ساخت شهرک صنایع‌دستی برنامه‌ریزی شود و این مسئله می‌تواند به رونق رشته‌های بومی و فراموش‌شده نیز کمک کند.

وی صادرات محصولات صنایع‌دستی را امری مهم دانست و گفت: در حال حاضر بندرت می‌توانیم هنرمندی را پیدا کنیم که بخواهد محصولاتش را صادر کند و باید درزمینهٔ بسته‌بندی محصولات نیز کارهای اساسی صورت گیرد.

وی حمایت‌های حاشیه‌ای دولت را زمینه‌ساز رونق صنایع‌دستی دانست و گفت: هنرمندان صنایع‌دستی باید شناسایی و حمایت شوند و بهترین راهکار، ساخت مرکزی برای عرضه محصولات صنایع‌دستی خواهد بود.

در سال‌های اخیر تلاش‌های خوبی برای رونق صنایع‌دستی در استان شده اما زیرساخت‌های این صنعت در استان دچار ضعف است

معصومه شعبانی کارشناس معاونت صنایع‌دستی میراث فرهنگی مازندران نیز می‌گوید: مازندران پتانسیل بالای صنایع‌دستی دارد ودر سال‌های اخیر تلاش‌های خوبی برای رونق صنایع‌دستی در استان شده اما زیرساخت‌های این صنعت در استان دچار ضعف است.

وی افزود: کمبود بودجه در بخش صنایع‌دستی موجب شده تا بسیاری از پروژه‌ها به سرانجام نرسد و در سال گذشته ۱۵۰ میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شد و این پاسخگوی نیازهای نیست.

وی بازاریابی را از دیگر دغدغه‌های بیان کرد و گفت: امیدواریم با حمایت‌های لازم مشکلات بخش صنایع‌دستی مرتفع شود.

عفتی دانشجوی رشته صنایع‌دستی در مازندران نیز می‌گوید: در راستای تلاش‌ها برای حفظ و معرفی هنرمندان و رشته‌های صنایع‌دستی در استان باید به بازار کار هنرمندان توجه ویژه شود.

وی افزود: هنرمندان موفق به دریافت مهر اصالت می‌شوند ولی سرانجام به حال خود رها می‌شوند و تبلیغات درزمینهٔ صنایع‌دستی کم است زیرا هنرمند نمی‌تواند هم اثر تولید و هم بازاریابی کند.

این دانشجوی رشته صنایع‌دستی ادامه داد: طراحی و پکیچ صنایع‌دستی ازجمله طرح‌هایی است که در استان شروع‌شده است ولی ارتباطی بین هنرمندان، صنعت و دانشگاه وجود ندارد.وی افزود: صنعتگر نیاز به وام برای خرید لوازم و امکانات دارد امانگاه ما به صنایع‌دستی باید جهانی‌تر و ملی باشد و باید ارتباطات بین حوزه دانشگاه و صنایع‌دستی بیشتر شود.

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با اظهار اینکه نگاه حرفه‌ای ولی امکانات ضعیف در حوزه صنایع‌دستی داریم گفت: باید بازارچه‌های صنایع‌دستی در غرب، مرکز و شرق استان ایجاد شود و این امر انگیزه هنرمندان را افزایش می‌دهد.

سیف اله فرزانه در گفتگو با خبرنگار مهر با عنوان اینکه هنرمند با سختی زندگی می‌کند گفت: ارتباط بین رسانه‌ها و هنرمندان باید بیشتر شود و نسبت به معرفی آنان بیشتر شود.

وی اشتغال پایدار را در حوزه صنایع‌دستی لازم برشمرد و خواهان حمایت از فعالان این بخش شد.

صنایع‌دستی مازندران با داشتن جاذبه‌ها و تنوع همواره مورد استقبال مسافران و گردشگران است و در ایام نوروز نمایشگاه‌های صنایع‌دستی در استان بیش از ۱۰ میلیارد تومان درآمد داشته‌اند.

کد خبر 4317928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha