دلاور حیدر پور در گفتگو با خبرنگار مهر، میزان کسری برنج کشور را حدود ۵۰۰ تا یکمیلیون تن اعلام کرد و گفت: این میزان باید از طریق واردات تأمین شود.
وی درعینحال درباره آفات محصولات بهویژه برنج وارداتی گفت: همه محصولاتی که وارد کشور میشود از سوی سازمان حفظ نباتات و قرنطینه نظارت و کنترل میشوند و در صورت عاری بودن از آفات نباتی و گیاهی اجازه ترخیص مییابند.
وی بابیان اینکه آفات برنج وارداتی را تائید نمیکنیم افزود: برنج وارداتی برای محصول مازندران آفتی ندارد و نگرانکننده نیست و آفت انباری نظیر شپشک تنها مخصوص برنج نیست و اگر شرایط انبار خوب نباشد محصول دچار آفت میشود.
حیدر پور از توقیف محموله چوبی در بندر نوشهر به دلیل آفت خبر داد و گفت: این محموله یا باید بازگشت داده و یا امحا شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: هر محصولی که باید وارد کشور شود اگر قرنطینهای باشد اجازه ورود نمیدهیم و بهعنوان نمونه گندم پاکستان هرچند مازاد بوده ولی چون دارای علف هرز است و یا پنبه کشورهای دیگر به دلیل داشتن آفت اجازه واردات به کشور را ندارند، همچنین اجازه ورود شلتوک برنج را نمیدهیم زیرا ممکن است دارای تخم و لارو حشره باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین درباره کشت دوم برنج گفت: به دلیل شرایط کمآبی، کشت برنج در استانهای غیر از گیلان و مازندران موردحمایت وزارت جهاد کشاورزی نیست و دولت نیز مصوبهای در این زمینه داشته است و باید کشت برنج در سایر استانها محدود یا ممنوع شود.
حیدر پور با عنوان اینکه کشت دوم برنج ازجمله راهکارهای برای تأمین کسری برنج موردنیاز کشور است گفت: به دلیل کمبارشی و عدم تغذیه مناسب سفرههای زیرزمینی در برخی جاها ازجمله شرق استان، سیاست کلی استان این است که کشت دوم را با آب چاه توسعه ندهیم.
وی افزود: چاههای مازندران سطحی و عمدتاً زیر ۲۰ متر عمق دارند و با توجه به سیاست باید حداکثر ظرفیت برای مهار آبهای سطحی و هدایت رودخانهها برای کشت دوم استفاده شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: درزمینهٔ استفاده از آب چاه برای کشت دوم برنج با توجه به شرایط کمآبی توصیه براین است که به آبهای زیرزمینی فشار نیاوریم اما برای آب رودخانهها و آببندان ها مشکلی نداریم و درعینحال منع قانونی برای کشت دوم برنج نداریم.
نظر شما