۱۹ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۳۹

اندیشمندان و متفکران پیام آوران گفتگو و همزیستی بوده اند

اندیشمندان و متفکران پیام آوران گفتگو و همزیستی بوده اند

مدیر کل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) دیروز دوشنبه 18 دی در همایش "دانشگاه قرویین و گفتگوی ادیان و تمدنها؛ تشریک مساعی در تبیین مفاهیم همزیستی" با اشاره به اینکه مغرب زمانی مهد پرورش اندیشمندان و متفکران بزرگ بوده است، گفت: اندیشمندانی چون ابن رشد اگر چه دارای تفکرات علمی بودند، اما در واقع پیام آوران گفتگو و همزیستی بودند که دوره ای از زندگی خود را در مراکش گذراندند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، دکتر عبدالعزیز بن عثمان تویجری مدیر کل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) دیروز دوشنبه 8 ژانویه ( 18 دی ) در همایش سه روزه "دانشگاه قرویین و گفتگوی ادیان و تمدنها؛ تشریک مساعی در تبیین مفاهیم همزیستی" گفت: انتخاب شهر فاس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در راستای معرفی جایگاه تاریخی و رفیع این شهر در اشاعه فرهنگ اسلام و تمدن آن بوده است.

مدیر کل آیسیسکو با بیان اینکه دانشگاه قرویین مراکش از قدیمی ترین دانشگاههای جهان به شمار می رود، اظهار داشت: این دانشگاه به خوبی توانست تفکر همزیستی و تسامح را متبلور کند و ضمن ایجاد گفتگوی ادیان، تمدنها و فرهنگها به تعمیق برادری میان ملتها و دولتها اقدام کند.

وی در ادامه تصریح کرد: مشهورترین حکماء، علما، اندیشمندان و متفکران بزرگ جهان در مراکش زندگی کرده اند که از برجسته ترین آنها ابن رشد، ابن زهر، ابن خلدون، ابن خطیب بغدادی و ابن عربی است که دوره ای از زندگی خود را در مراکش سپری و نقش به سزایی در توسعه فرهنگ و تمدن دینی و علمی ایفا کردند.

عبدالله تویجری در ادامه افزود: این علماء اگر چه دارای تفکرات علمی بودند، اما در واقع پیام آوران گفتگو و همزیستی بوده و به همزیستی و ارزشهای والا و مبادی مستحکم اسلام اشاره می کردند و آنچه را که قوانین بین المللی چون حقوق بشر، آزادی و دموکراسی بر آن تأکید می کند، تأکید می کردند.

مدیر کل آیسیسکو با بیان اینکه این همایش باید رسالت اسلامی و انسانی دانشگاه قرویین را ادا کند و به تحکیم گفتگو میان فرهنگها و ائتلاف تمدنها و همزیستی میان ملتها و امتها اقدام کند، تصریح کرد: این دانشگاه حال را به گذشته مرتبط و بر آینده اشراف می دهد و ارزشها و مبادی اسلام را تحکیم می بخشد.

وی در ادامه تحکیم گفتگوی فرهنگها و ائتلاف تمدنها از مسائل بسیار مهم توصیف کرد و گفت: دستگاههای اسلامی بین المللی، وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی و سران کشورهای اسلامی باید زمینه های لازم برای اشاعه فرهنگ گفتگوی فرهنگها و ائتلاف تمدنها را به وجود آورند.

دکتر عبدالله تویجری افزود: بحرانهای منطقه ای، افزایش نژاد پرستی، تصریحات مغرضانه علیه ادیان و تخریب فرهنگها و تمدنها نیاز به تحکیم گفتگوی ادیان و تمدنها را روز به روز بیشتر می کند.

در پی انتخاب شهر "فاس" به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2007 همایش سه روزه "دانشگاه قرویین و گفتگوی ادیان و تمدنها؛ تشریک مساعی در تبیین مفاهیم همزیستی" از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) از دوشنبه 8 ژانویه ( 18 دی ماه) در شهر فاس مغرب آغاز شد.

این همایش 4 محور گفتگوی تمدنها، مفاهیم کلی آن، نقش دانشگاه قرویین به عنوان مرکز فرهنگ اسلامی برای ارتباط تمدنها و ادیان، نقش دانشگاههای عربی و اسلامی معاصر در تحکیم ارزشهای گفتگوی ادیان و ائتلاف تمدنها را در بر می گیرد و با هدف ارائه نقش ادیان و تمدنها در تأمین هر چه بیشتر نیازهای آینده جهان و ترسیم چهره تمدنهای انسانی غنی با توجه به تنوع آنها برگزار می شود.

کد خبر 432044

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha