به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان، محمد هادی نوچه با بیان اینکه ۲۷ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری استان در حال اجرا است، ابراز داشت: اجرای عملیات آبخیزداری برای جلوگیری از هرگونه خسارت ناشی از سیلابها و خشکسالی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: حفاظت و کنترل خاک، کنترل هرز آبها، کاهش خطرات سیل و بالا رفتن ضریب نفوذ آب در خاک در کنار تقویت سفره های زیرزمینی و کنترل روان آبها درگرو اجرای طرحهای آبخیزداری است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه آبخوانداری روشی نوین و بسیار کمهزینه است، ابراز داشت: تفکر آبخیزداری آبهای سطحی و زیرزمین را دنبال میکند و نتیجه آن امکانپذیری استحصال و انباشت سیلابها و بهرهبرداری از آنها برای دستیابی به اهداف چند منظوره بهویژه حل معضل کمآبی در مناطق خشک و نیمهخشک است.
نوچه با بیان اینکه اعتبارات مصوب منابع ملی و استانی بخش آبخیزداری ۱۵۶ میلیارد ریال در سال ۹۶ است، تصریح کرد: تخصیص اعتبارات ویژه به این بخش نیازمند نگاه ملی است و ضعیف بودن مشارکت مردمی برای اجرای این طرحها نیز از دیگر مشکلات این بخش تلقی میشود.
وی بر لزوم اجرای عملیات بیولوژیکی مانند بذرپاشی، کپه کاری و نهالکاری، عملیات بیومکانیکی، احداث دیوار ساحلی رودخانهها، پخش سیلاب در آبخوانها تاکید کرد و افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری در کاستن میزان خسارتهای ناشی از سیل بسیار تأثیرگذار است به طوری که میتواند از طریق کنترل سرعت سیل این آسیبها را به حداقل رساند.
نظر شما