به گزارش خبرنگار مهر، سالار قاسمی روز پنجشنبه در هنگام بازدید استاندار قزوین از موزه فرهنگ و آموزش اظهار داشت: با کمک مردم، فرهنگیان و شخصیت های دلسوز استان، موزه فرهنگ و آموزش با هدف شناخت تاریخ و فرهنگ غنی کشور و مقابله با تهاجم فرهنگی راه اندازی شده تا بستری برای آشنایی دانش آموزان با چهره های فرهنگی، مفاخر و شخصیت های تاثیرگزار استان هم مهیا شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین تصریح کرد: باید گذشته را شناخت و با آگاهی کامل آینده را بر پایه این اطلاعات و تجربیات بنا کرد زیرا بریدن از گذشته انسان را بی ریشه می سازد و به راحتی در دامن غرب می اندازد و در این راستا آنچه می تواند ما را با هویت گذشته ارتباط داده و امیدوار کند ارزشمند است.
قاسمی بیان کرد: راه اندازی موزه فرهنگ و آموزش و جمع آوری آثار ارزشمند شامل اشیا، عکس، کتب و اسناد قدیمی، کارنامه و دست نوشته و کارنامه های قدیمی، لوازم التحریر، وسایل تحصیل و بازسازی فضاهای تحصیلی گذشته حرکت ارزشمندی است که می تواند برای دانش آموزان بسیار تاثیرگزار و جذاب باشد.
موزه فرهنگ قزوین به پژوهشکده تبدیل شود
وی اظهارداشت: این موزه ظرفیت خوبی دارد به پژوهشکده آموزش و پرورش تبدیل شود تا بتوانیم فعالیتهای تحقیقاتی را تقویت کرده و برای این موزه هم تعریف حقوقی داشته باشیم و ردیف اعتباری ایجاد کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: این مجموعه حدود ۷۰۰ مترمربع زیربنا دارد و در کنار آن یک قطه زمین به مساحت ۱۵۰ متر و یک ملک قدیمی به وسعت ۲۷۴ متر وجود دارد که با تملک آن می توانیم به موزه اضافه کرده و طرح توسعه را اجرا کنیم.
وی اظهارداشت: اداره این مجموعه به صورت هیئت امنایی بهترین روش برای حفظ و نگهداری مطلوب از موزه است.
جواد حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین هم در این بازدید گفت: هزینه نگهداری موزه ها و آثار تاریخی سنگین است و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا این هویت های تاریخی درست حفظ شود.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد باید ساز و کار مشخصی برای مرمت و تعمیر و نگهداری از بناهای تاریخی و موزه ها داشته باشیم و بر اساس آن عمل کنیم تا به نتیجه برسیم.
حضرتی تصریح کرد: ساختمان فعلی موزه فرهنگ و آموزش که خانه تاریخی حاج فتحعلی و مدرسه قدیمی دیانت بوده و در گذشته چهار خانه به هم پیوسته بود باید به درستی حفظ شود و رویکرد ما حفاظت از بنای موجود و سپس تعمیر و مرمت و توسعه آن است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین بیان کرد: این مکان می تواند متفاوت ترین موزه استان قزوین باشد و نقش «هاب» را برای استانهای مجاور هم ایفا کند و با امکانات و اشیایی که در آن جمع آوری شده برای تعلیم و آموزش درس مهارت و زندگی به دانش آموزان باشد.
وی بیان کرد: این موزه ظرفیت تبدیل شدن به موزه پژوهشی، علمی را دارد و با کمک تشکل های غیر دولتی و مدیریت به صورت هیئت امنایی می تواند به یک مکان ارزشمند فرهنگی تبدیل شود.
نظر شما