۲۶ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۶

آیت‌الله میرعمادی تشریح کرد:

مشرکان در«توحید در ربوبیت»دچار شِرک شدند/اسلام دین تفکر و خرد

مشرکان در«توحید در ربوبیت»دچار شِرک شدند/اسلام دین تفکر و خرد

خرم‌آباد- نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: با اشاره به اینکه مشرکان در «توحید در ربوبیت» دچار شِرک شدند، گفت: اسلام دین تفکر، خرد و اندیشه است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی در تفسیر آیه ۳۸ سوره «زمر» با عنوان «وَلَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَیَقُولُنَّ اللَّهُ ۚ قُلْ أَفَرَأَیْتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِیَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکَاتُ رَحْمَتِهِ ۚ قُلْ حَسْبِیَ اللَّهُ ۖ عَلَیْهِ یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ» اظهار داشت: مشرکان در توحید در عبادت و ربوبیت دچار شرک می شوند و به توحید در خالقیت قائل به خدا هستند.

وی با بیان اینکه اگر از مشرکان این سوال پرسیده شود که چه کسی آسمان ها و زمین ها را آفرید؟ می گویند «الله»، عنوان کرد: این پاسخ برخواسته از وجدان و فطرت پاک انسان ها است.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه مشرکان در پاسخ به این سوال گواهی به الله می دهند چرا که عقل و خرد گواهی به الله می دهد، بیان داشت: اما مشرکان می گویند که خالق خداوند است اما تدبیر در امور به دست خداوند نیست.

آیت الله میرعمادی با بیان اینکه خداوند در این آیه سوال می کند حال که شما به خالقیت اعتراف دارید اگر ما بخواهیم آسیبی به شما برسانیم چه کسی می تواند از آن جلوگیری کند؟ ادامه داد: همچنین خداوند سوال می کند که اگر ما بخواهیم به شما خیری برسانیم آیا غیر خدا می تواند مانع آن باشد؟

وی با تاکید بر اینکه اراده ای که در آفرینش نقش دارد همان اراده تدبیر در امور هستی است چرا که از غیر خدا اراده ای ساخته نیست، ادامه داد: تنها کسی که جلوی آسیب را می گیرد خداوند است و خداوند می فرماید که بت های شما عاجز هستند و در جذب منافع و رفع ضرر ناتوان هستند.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد بیان داشت: این آیه دارای چند پیام است، اول، مشرکان قائل به توحید در ذات و خالقیت هستند اما در توحید در ربوبیت و عبادت دچار شرک می شوند، دوم، غیر خدا از جلب منافع و رفع ضرر عاجز و ناتوان است، سوم، هیچ اراده ای در مقابل اراده الهی نمی تواند قرار گیرد و خداوند سرچشمه و منبع قدرت است، چهارم، خداوند انسان ها را به تعقل و تفکر وادار می کند و اسلام دین تفکر، خرد و اندیشه است، پنجم، منشا خیر و شر خداوند است و ششم دستور به توکل است.

آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه ما قائل هستیم به اینکه یک قدرت و اراده بر عالم هستی  حاکم است، گفت: اگر ما به این قدرت متصل شویم قدرتمند می شویم و اگر اراده خود را به اراده الهی گره بزنیم قدرتمند خواهیم بود.

وی تاکید کرد: تنها خداوند شایسته توکل است و باید تنها به خداوند توکل کنیم.

کد خبر 4321441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha