به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی مردان کاراته در حالی نمایندگان اعزامی خود به بازیهای آسیایی را شناخته که کاراته ایران در بخش مردان و از هیروشیمای ۹۴ که پای کاراته به این بازیها باز شد تا سال ۲۰۱۴ اینچئون همواره یکی از تیم های موفق کاروان ورزش ایران در المپیک آسیایی بود. ۱۱ طلا، ۸ نقره و ۳ برنز ماحصل ۶ دوره حضور درخشان کاراته کاهای ایران در این بازیها بود.
تیم ملی کاراته ایران در بخش مردان در شرایطی هفتمین حضور خود در المپیک قاره ای را تجربه می کند که هر یک از این نفرات در حال حاضر شاخص ترین کاراته کاهای جهان به حساب می آیند، هر چند در این میان نباید حریفان سرسختشان را هم دست کم گرفت؛ حریفانی که در آینده به آنها خواهیم پرداخت، اما امروز به سراغ مسافران بازیهای آسیایی کاراته می رویم.
امیر مهدی زاده کاراته کای ۲۸ ساله با کوله باری از تجربه و با پشتوانه دو طلا و یک برنز جهان، دو طلا و یک برنز قهرمانی آسیا. امیر برای سومین بار است که راهی بازیهای آسیایی می شود با ۲ تجربه کاملاً متفاوت! مهدی زاده در سال ۲۰۱۰ گوانگژو و در حالی که در آغاز راه قهرمانی قرار داشت با ۲ برد و ۲ باخت پرونده اش «بی مدال» بسته شد. امیر اما ۴ سال بعد در اینچئون حضورش را با طلا جشن گرفت. بهترین سبک وزن حال حاضر جهان در جاکارتا ۲۰۱۸ برای دفاع از عنوان قهرمانی اش بی تردید همه شرایط فنی و آمادگی جسمانی را دارد.
بهمن عسگری در وزن ۷۵ کیلوگرم، دیگر نماینده ایران در تاتامی جاکارتاست. مرد خوش قد و قامت و تکنیکی کاراته ایران که روز به روز بهتر و بهتر می شود. این نخستین حضور بهمن عسگری در بازیهای آسیایی است. وی در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ قاطعانه بر سکوی نخست آسیا ایستاد. عسگری ۲۷ سال سن دارد و زمانی که در سال ۲۰۱۱ در مالزی تک طلا کاراته ایران در رقابتهای امیدهای جهان را بدست آورد، عنوان پدیده جدید کاراته دنیا معرفی شد. از آن روز تاکنون بهمن یک نفس می درخشد!
ذبیح اله پورشیب کاپیتان تیم ملی بعد از یک دوره وقفه بار دیگر راهی بازیهای آسیایی می شود. ذبیح اله در گوانگژو ۲۰۱۰ به نشان طلا دست یافت تا نامش در لیست ۱۱ نفره طلایی های تاریخ کاراته ایران در بازیهای آسیایی ثبت شود. پورشیب در شرایطی برای بازیها خود را آماده می سازد که در یکسال گذشته حضور پرشکوهی در رقابتهای برون مرزی داشت. از طلای نوبرانه بازیهای جهانی که پس از ۳۶ سال برای کاراته ایران بدست آمد تا ایستادن بر سکوی اول لیگ جهانی پاریس.
نکته مهم اینکه کاپیتان تیم ملی کاراته پس از مبارزاتی پر تعداد با «ریوتارو اراگا»، کاراته کای برجسته ژاپن سرانجام توانست نوار شکست ناپذیری او را پاره کند.تلاشهای وصف ناپذیر، اشتیاق تمام نشدنی برای کسب موفقیت از ذبیح اله پورشیب ۳۰ ساله یک جنگجوی تمام عیار ساخته است.
در وزن ۸۴+ کیلوگرم، سجاد گنج زاده ۲۶ ساله به جاکارتا می رود، کاراته کایی که طی سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به مدت ۱۷ ماه در صدر سنگین وزن های کاراته جهان قرار داشت. خیلی از کارشناسان معتقدند بازیهای آسیایی به این کاراته کا پرقدرت ایران یک مدال بدهکار است؛ مدال طلا!
گنج زاده ۴ سال پیش در اینچئون باوجود اوج آمادگی، اوج مهارت های فنی و اوج انگیزه از رسیدن به سکوی بازیهای آسیایی بازماند. مسلماً سجاد گنج زاده این بار در بازیهای آسیایی هیچ فرصتی را برای کسب بهترین مدال از دست نخواهد داد.
در واقع باید به این نکته اذعان داشت که این بهترین انتخاب برای تیم ملی کاراته در بین نیروهای موجود در ملی بود. تیمی که با میانگین سنی ۲۷.۷ سال در اوج تجربه و پختگی قرار دارد، مردانی که تعداد حضورشان در مسابقات قاره ای، جهانی و کاراته وانها به عدد سه رقمی رسیده است. از آن سو با جوانگرایی برای حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا توج ویژه ای به جوانان و پشتوانه سازی برای مردان با تجربه تیم ملی دارد.
اگر قرار به توزیع مدالها بیرون تاتامی نباشد و همه چیز داخل تاتامی تعیین کننده باشد، فینالیست شدن هر چهار نماینده کاراته کاملا محتمل است. آیا بعد از ۱۲ سال چنین اتفاقی در المپیک آسیایی رخ خواهد داد؟
نظر شما